Ποιες συσκευές θα υποστηρίζονται στο CyanogenMod 9; Το τοπίο ξεκαθαρίζει.


Πολλοί θα αναρωτιέστε πότε θα βγει επιτέλους αυτή η CM9 βασισμένη στο Android 4 ICS, αυτό που θα έπρεπε να σας απασχολεί όμως είναι αν θα υποστηρίζει τη συσκευή σας. Δε σημαίνει τίποτα αν κάποια στιγμή υπήρξε ή υπάρχει η συσκευή σας στην επίσημη σελίδα της CyanogenMod. To Android έχει αλλάξει εντελώς και η αρχιτεκτονική παλαιών συσκευών δεν μπορεί να αντέξει το βάρος του "παγωτού". H ομάδα του Cyanogen λοιπόν, δημοσίευσε ένα infographic στο οποίο μας ενημερώνει για τους περιορισμούς του νέου Android και κατά πόσον είναι εφικτό να εγκατασταθεί η CM9 σε παλαιότερες συσκευές.Όπως βλέπετε και στην εικόνα οι απαιτήσεις δεν είναι τρομερές αλλά θα κόψουν την υποστήριξη σε πολλές συσκευές. Από ότι φαίνεται η Google έχει αλλάξει ριζικά τη δομή του Android θέλοντας ίσως να διαφυλάξει το μέλλον του ως κινητό τηλέφωνο, φορητή παιχνιδομηχανή, συσκευή πολυμέσων και όλα όσα μπορούμε να κάνουμε μαζί του μέχρι σήμερα. Από την άλλη καταλαβαίνουμε οτι οι αναβαθμίσεις από την έκδοση 1.0 έως την 2.3 είχαν ως σκοπό κυρίως να κλείσουν τρύπες ασφαλείας, περιείχαν όμως και κάποιες καλλωπιστικές βελτιώσεις αλλά και λίγα καινούρια χαρακτηριστικά. Η απόδειξη σε όλα αυτά είναι οτι το πρώτο Android τηλέφωνο, το G1 κατάφερε να "φορέσει" μέχρι και Android 2.2 και αυτό γιατί το 2.3 απλά δε χωρούσε στη μνήμη του.

Επιστρέφοντας στο infographic βλέπουμε γρήγορα γρήγορα κάποια σημεία κλειδιά για να καταλάβουμε τις απαιτήσεις του Android 4. Αν λοιπόν η συσκευή σας δε διαθέτει:

  • 512MB RAM
  • Ξεχωριστή GPU (τσιπ γραφικών)

τότε ξεχάστε την αναβάθμιση. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε λοιπόν είναι να βρείτε και να εγκαταστήσετε μια ROM βασισμένη στο Android 2.3.7 η οποία είναι και η τελευταία έκδοση Android πριν από το ICS, άρα και με τις λιγότερες τρύπες ασφαλείας. Αμέσως επόμενη λύση είναι και η προφανής: Αγοράστε άλλη συσκευή! Προσοχή όμως, αν θέλετε να είστε σίγουροι, αποφύγετε τα κινέζικα ή τέλος πάντων τις συσκευές αμφιβόλου ποιότητας (τα Huawei κινέζικα είναι αλλά η ποιότητά τους είναι πολύ καλή), διότι το χαμηλό κόστος σημαίνει και χαμηλές επιδόσεις άρα όχι Android 4.

Βρισκόμαστε λοιπόν σε ένα κομβικό σημείο για το Android και μην εξάπτεστε με τις εταιρίες που καθυστερούν τις αναβαθμίσεις καθώς θέλουν να είναι σίγουροι οτι θα μας δώσουν ότι πιο ποιοτικό γίνεται. Σκεφτείτε να αναβαθμιζόταν η συσκευή σας και να έκανε επανεκκίνηση κάθε πέντε λεπτά! Τρέλα! Αν αποφασίσετε να αγοράσετε νέα συσκευή να προτιμήσετε ένα περσινό μοντέλο, καθώς ο ανταγωνισμός είναι τέτοιος που οι τιμές πέφτουν κατακόρυφα σε έξι μήνες. Ένα στίγμα της αγοράς μας έδωσε η nVidia, οι υπεύθυνοι της οποίας δήλωσαν πως από το καλοκαίρι θα κυκλοφορήσει ταμπλέτες με Tegra3 επεξεργαστές στα 150 με 200 δολάρια!!! Καταλαβαίνετε οτι τα ακριβά αλλά και τα φθηνά μοντέλα του σήμερα είναι καθαρά χαμένα λεφτά.

Σχόλια

Διαβάστε επίσης...

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Smart home & AirBnB | Αύξησε την αξία ενοικίασης και κάνε οικονομία με ένα ''έξυπνο'' σπίτι

Φεύγω από την Google | Αντικαθιστούμε το Google Music και το YouTube με το NewPipe και το MusicPiped

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

3D Printing | Φτιάχνουμε πιόνια ή ζάρια για επιτραπέζια, είδη μοντελισμού και άλλα παιχνίδια!

Galaxy Fold | Το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung είναι πανέμορφο αλλά καθόλου πρακτικό

Samsung Galaxy S10 | Είναι χωρίς αμφιβολία ο βασιλιάς του Android και αυτοί είναι οι λόγοι

Φεύγω από την Google | Αντικαθιστούμε το Play Store με το Aurora Store και το F-Droid

Raspberry Pi | Ενεργοποιούμε την πρόσβαση στο server μας από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου με το Let's Encrypt (SSL) και το DuckDNS