Ποιες συσκευές θα υποστηρίζονται στο CyanogenMod 9; Το τοπίο ξεκαθαρίζει.


Πολλοί θα αναρωτιέστε πότε θα βγει επιτέλους αυτή η CM9 βασισμένη στο Android 4 ICS, αυτό που θα έπρεπε να σας απασχολεί όμως είναι αν θα υποστηρίζει τη συσκευή σας. Δε σημαίνει τίποτα αν κάποια στιγμή υπήρξε ή υπάρχει η συσκευή σας στην επίσημη σελίδα της CyanogenMod. To Android έχει αλλάξει εντελώς και η αρχιτεκτονική παλαιών συσκευών δεν μπορεί να αντέξει το βάρος του "παγωτού". H ομάδα του Cyanogen λοιπόν, δημοσίευσε ένα infographic στο οποίο μας ενημερώνει για τους περιορισμούς του νέου Android και κατά πόσον είναι εφικτό να εγκατασταθεί η CM9 σε παλαιότερες συσκευές.Όπως βλέπετε και στην εικόνα οι απαιτήσεις δεν είναι τρομερές αλλά θα κόψουν την υποστήριξη σε πολλές συσκευές. Από ότι φαίνεται η Google έχει αλλάξει ριζικά τη δομή του Android θέλοντας ίσως να διαφυλάξει το μέλλον του ως κινητό τηλέφωνο, φορητή παιχνιδομηχανή, συσκευή πολυμέσων και όλα όσα μπορούμε να κάνουμε μαζί του μέχρι σήμερα. Από την άλλη καταλαβαίνουμε οτι οι αναβαθμίσεις από την έκδοση 1.0 έως την 2.3 είχαν ως σκοπό κυρίως να κλείσουν τρύπες ασφαλείας, περιείχαν όμως και κάποιες καλλωπιστικές βελτιώσεις αλλά και λίγα καινούρια χαρακτηριστικά. Η απόδειξη σε όλα αυτά είναι οτι το πρώτο Android τηλέφωνο, το G1 κατάφερε να "φορέσει" μέχρι και Android 2.2 και αυτό γιατί το 2.3 απλά δε χωρούσε στη μνήμη του.

Επιστρέφοντας στο infographic βλέπουμε γρήγορα γρήγορα κάποια σημεία κλειδιά για να καταλάβουμε τις απαιτήσεις του Android 4. Αν λοιπόν η συσκευή σας δε διαθέτει:

  • 512MB RAM
  • Ξεχωριστή GPU (τσιπ γραφικών)

τότε ξεχάστε την αναβάθμιση. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε λοιπόν είναι να βρείτε και να εγκαταστήσετε μια ROM βασισμένη στο Android 2.3.7 η οποία είναι και η τελευταία έκδοση Android πριν από το ICS, άρα και με τις λιγότερες τρύπες ασφαλείας. Αμέσως επόμενη λύση είναι και η προφανής: Αγοράστε άλλη συσκευή! Προσοχή όμως, αν θέλετε να είστε σίγουροι, αποφύγετε τα κινέζικα ή τέλος πάντων τις συσκευές αμφιβόλου ποιότητας (τα Huawei κινέζικα είναι αλλά η ποιότητά τους είναι πολύ καλή), διότι το χαμηλό κόστος σημαίνει και χαμηλές επιδόσεις άρα όχι Android 4.

Βρισκόμαστε λοιπόν σε ένα κομβικό σημείο για το Android και μην εξάπτεστε με τις εταιρίες που καθυστερούν τις αναβαθμίσεις καθώς θέλουν να είναι σίγουροι οτι θα μας δώσουν ότι πιο ποιοτικό γίνεται. Σκεφτείτε να αναβαθμιζόταν η συσκευή σας και να έκανε επανεκκίνηση κάθε πέντε λεπτά! Τρέλα! Αν αποφασίσετε να αγοράσετε νέα συσκευή να προτιμήσετε ένα περσινό μοντέλο, καθώς ο ανταγωνισμός είναι τέτοιος που οι τιμές πέφτουν κατακόρυφα σε έξι μήνες. Ένα στίγμα της αγοράς μας έδωσε η nVidia, οι υπεύθυνοι της οποίας δήλωσαν πως από το καλοκαίρι θα κυκλοφορήσει ταμπλέτες με Tegra3 επεξεργαστές στα 150 με 200 δολάρια!!! Καταλαβαίνετε οτι τα ακριβά αλλά και τα φθηνά μοντέλα του σήμερα είναι καθαρά χαμένα λεφτά.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Psiphon 113: Η εφαρμογή που σου δίνει ελεύθερο και δωρεάν ίντερνετ από το κινητό σου (χωρίς πλάκα)

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Πώς μπορούμε να εγκαταστήσουμε περισσότερες εφαρμογές με ευκολία, σε όλες τις συσκευές Android

Εφαρμογές Google: Μάθετε τα μυστικά τους και πώς θα τις χρησιμοποιήσετε με επιτυχία!

Android Basics | Τι είναι Root και πώς μπορείς να το κάνεις σε οποιαδήποτε συσκευή;

Online αγορές από Κίνα | Με τη νέα μέθοδο αποστολής EU Express το δέμα μας δεν περνάει από τελωνείο

Android Basics: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το λεγόμενο brick

Πώς μπορούμε να επαναφέρουμε φωτογραφίες και άλλα αρχεία που έχουμε διαγράψει από την Android συσκευή μας;

Χρησιμοποιήστε την πλοήγηση του Google Maps στην Ελλάδα, χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ!

Android Basics: Γιατί στο Android 4.2 δεν μπορώ να μεταφέρω τις εφαρμογές μου στην SD κάρτα;