Πώς ξεκλειδώνουμε τον bootloader και κάνουμε root στο Sony Xperia S


Όσοι αγοράσετε τη φετινή ναυαρχίδα της Sony, αποθηκεύστε αυτή τη σελίδα γιατί πιθανότατα θα σας χρειαστεί στο μέλλον. Θα δούμε πώς ξεκλειδώνουμε τον bootloader με τον επίσημο τρόπο της Sony αλλά και πώς κάνουμε root στην έκδοση 2.3 Gingerbread. Αυτό σημαίνει οτι θα χαιρετίσετε για πάντα την εγγύηση της συσκευής σας καθώς θα χρειαστεί να δηλώσετε το IMEI σας στη σελίδα της Sony και οτι δεν υπάρχει τρόπος επιστροφής. Αν το αποφασίσατε, ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα για να το καταφέρετε.


Ξεκλείδωμα του bootloader
Πριν ξεκινήσετε κάντε ένα backup σε όλα τα αρχεία σας καθώς η διαδικασία θα διαγράψει όλα τα δεδομένα και τις ρυθμίσεις της εσωτερικής μνήμης. Δε θα προκύψουν αλλαγές για την κάρτα SD όμως καλό θα ήταν να έχετε ένα backup στον υπολογιστή σας. Η διαδικασία είναι ίδια σε όλες τις εκδόσεις Android του Xperia S καθώς δεν έχει να κάνει με το λειτουργικό σύστημα αλλά μόνο με τον bootloader και μπορείτε να τη δοκιμάσετε σε υπολογιστή με Windows λειτουργικό σύστημα. Φυσικά ακολουθείτε τη διαδικασία με δική σας ευθύνη.
 1. Κατεβάστε το fastboot και τους USB driver για τη συσκευή σας από εδώ: Download
 2. Σημειώστε κάπου το IMEI της συσκευής σας (μόνο τα νούμερα και όχι τις παύλες). Θα το βρείτε πατώντας στη συσκευή σας *#06#.
 3. Μπείτε στο service menu της συσκευής πατώντας *#*#7378423#*#* και πηγαίνετε στη διαδρομή "Service Info > Configuration > Rooting Status". Εάν στο "Bootloader unlock allowed" γράφει "Yes", μπορείτε να συνεχίσετε με τη διαδικασία, ειδάλλως δε θα δουλέψει.
 4. Αποσυμπιέστε (unzip) τα περιεχόμενα του αρχείου που κατεβάσατε.
 5. Βάλτε τη συσκευή σας σε fastboot mode (κλείστε την και ανοίξτε την έχοντας κρατημένο το πλήκτρο "Volume Up").
 6. Συνδέστε τη συσκευή με τον υπολογιστή σας και εγκαταστήστε τους USB driver. Μόλις τελειώσει η διαδικασία αποσυνδέστε τη συσκευή.
 7. Ανοίξτε τη σελίδα http://unlockbootloader.sonymobile.com/ στον υπολογιστή σας και κάτω κάτω πατήστε "Start unlocking the bootloader".
 8. Στην επόμενη σελίδα πηγαίνετε πάλι μέχρι κάτω και πατήστε "Continue".
 9. Θα σας ρωτήσει "Are you sure" και θα απαντήσετε "Yes i'm sure".
 10. Αποδεχτείτε τους όρους χρήσης.
 11. Στην επόμενη σελίδα θα σας ζητήσει κάποια στοιχεία. Στο "Create unlock request" βάλτε το όνομα, το email σας και το ΙΜΕΙ (μερικές φορές δε χρειάζεται το τελευταίο νούμερο).
 12. Θα σας δώσει το κλειδί ξεκειδώματος, το οποίο και πρέπει να αποθηκεύσετε.
 13. Ανοίξτε ένα τερματικό πατώντας "Έναρξη > Εκτέλεση > cmd" και μπείτε στο φάκελο με τα αρχεία που κατεβάσατε προηγουμένως (Αν ο φάκελος fastboot βρίσκεται στο C, πληκτρολογήστε "cd C:\fastboot").
 14. Συνδέστε και πάλι τη συσκευή σας ενώ είστε σε fastboot mode.
 15. Πληκτρολογήστε στο τερματικό: "fastboot.exe -i 0x0fce getvar version". Αν σας απαντήσει "0.5", η συσκευή σας έχει συνδεθεί σωστά και μπορείτε να συνεχίσετε. Αν όχι, εγκαταστήστε και πάλι τους USB driver.
 16. Πληκτρολογήστε στο τερματικό: "fastboot.exe -i 0x0fce oem unlock 0x..." και στα αποσιωπητικά (...) βάλτε το κλειδί που αποθηκεύσατε προηγουμένως.
 17. Η συσκευή σας είναι πλέον ξεκλειδωμένη, μην κλείσετε κανένα παράθυρο αν θέλετε να συνεχίσετε και να κάνετε root!

Root σε Android 2.3 Gingerbread
Αφού ξεκλειδώσαμε τον bootloader, το μόνο που μένει είναι να εγκαταστήσουμε ένα pre-rooted σύστημα αρχείων. Πρέπει να έχετε ξεκλείδωτο bootloader και  το fastboot εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας. Αν ακολουθήσατε την παραπάνω διαδικασία, είστε εντάξει.
 1. Κατεβάστε το ανάλογο firmware για τη συσκευή σας από εδώ:  63 Firmware, 67 Firmware.
 2. Αποθηκεύστε το μέσα το φάκελο "fastboot", ανοίξτε ένα τερματικό (αν δεν το έχετε ανοιχτό από πριν) και μπείτε στο φάκελο "fastboot" (όπως πριν).
 3. Βάλτε τη συσκευή σας σε fastboot mode, συνδέστε τη στον υπολογιστή και πληκτρολογήστε στο τερματικό την εντολή: "fastboot.exe flash system system το_όνομα_του_αρχείου.img".
 4. Κάντε επανεκκίνηση και είστε έτοιμοι!

[AddictiveTips: Bootloader, Root]

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Psiphon 113: Η εφαρμογή που σου δίνει ελεύθερο και δωρεάν ίντερνετ από το κινητό σου (χωρίς πλάκα)

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Πώς μπορούμε να εγκαταστήσουμε περισσότερες εφαρμογές με ευκολία, σε όλες τις συσκευές Android

Εφαρμογές Google: Μάθετε τα μυστικά τους και πώς θα τις χρησιμοποιήσετε με επιτυχία!

Android Basics | Τι είναι Root και πώς μπορείς να το κάνεις σε οποιαδήποτε συσκευή;

Online αγορές από Κίνα | Με τη νέα μέθοδο αποστολής EU Express το δέμα μας δεν περνάει από τελωνείο

Android Basics: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το λεγόμενο brick

Πώς μπορούμε να επαναφέρουμε φωτογραφίες και άλλα αρχεία που έχουμε διαγράψει από την Android συσκευή μας;

Χρησιμοποιήστε την πλοήγηση του Google Maps στην Ελλάδα, χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ!

Android Basics: Γιατί στο Android 4.2 δεν μπορώ να μεταφέρω τις εφαρμογές μου στην SD κάρτα;