Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012

Bobsled Calling: Οι δωρεάν κλήσεις προς όλους είναι πλέον γεγονός!


Όσοι χρησιμοποιείτε το Viber και σας έχει βολέψει τόσο πολύ με τις δωρεάν κλήσεις μεταξύ των χρηστών του, ετοιμαστείτε να το απεγκαταστήσετε. Ήρθε το Bobsled Calling και μαζί του μπορείτε να καλέσετε σταθερά και κινητά τηλέφωνα, εντελώς δωρεάν (!!!), στην Ελλάδα, από και προς συσκευές Android, iOS και υπολογιστές!

Όταν το πρωτοδιάβασα (εδώ) σκέφτηκα "δεν μπορεί να είναι αλήθεια", και όμως είναι! Κατεβάστε το Bobsled και πραγματοποιήστε κλήσεις σε 45 χώρες, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα. Το μόνο που θα σας ζητήσει είναι να κάνετε login στην υπηρεσία ή να συνδεθείτε μέσω του λογαριασμού σας στο Facebook. Συγχρονίζει αυτόματα τις επαφές μας και μας επιτρέπει κλήσεις μεταξύ:

  • Χρηστών Bobsled
  • Bobsled και κινητών τηλεφώνων
  • Bobsled και σταθερών τηλεφώνων

Όλα τα παραπάνω εντελώς δωρεάν αλλά φυσικά μέσω WiFi ή μέσω δικτύου 3G το οποίο και χρεώνεται σύμφωνα με το πακέτο που έχετε αγοράσει από την εταιρία κινητής τηλεφωνίας σας.


Διαθέτει ένα πολύ απλό μενού με καρτέλες οι οποίες παρουσιάζουν κατά σειρά:

  • Τις επαφές μας
  • Τα αγαπημένα μας πρόσωπα
  • Το μητρώο κλήσεων 
  • Τα πλήκτρα του τηλεφώνου.


Λειτουργεί όπως ένα κανονικό τηλέφωνο με τη διαφορά ότι όταν καλούμε μέσω αυτού, η κλήση είναι κάπως καθυστερημένη καθώς πρόκειται για VOIP τηλέφωνο ενώ η ποιότητα κλήσης δεν είναι εφάμιλλη του κανονικού τηλεφωνήματος, λογικό θα έλεγα. Επίσης όταν μας καλούν μέσω Bobsled στην αναγνώριση κλήσης μας εμφανίζει "Άγνωστος Αριθμός" και όχι την επαφή που μας καλεί.

Αν επιλέξετε να συνδεθείτε μέσω Facebook προσέξτε να απαγορεύσετε τα αιτήματά του για καλύτερη προστασία προσωπικών δεδομένων. Δε θα θέλατε να γράφει στον "Τοίχο" σας  με ποιον μιλάτε κάθε φορά που τηλεφωνείτε σε κάποιον!

Συνολικά είναι μια μοναδική υπηρεσία η οποία πραγματοποιεί το όνειρό μας για δωρεάν κλήσεις. Το καλό είναι οτι η κατασκευάστρια εταιρία δεν είναι καμία τυχαία αλλά μία από τις μεγαλύτερες τηλεφωνικές εταιρίες στον κόσμο, η T-Mobile. Μπορείτε να συνδυάσετε την εφαρμογή και με το Bobsled Messaging το οποίο στέλνει δωρεάν μηνύματα (τα SMS με κανονική χρέωση) μεταξύ των χρηστών του. Αν διερωτάστε πώς δουλεύει, η T-Mobile είναι θυγατρική εταιρία της γερμανικής Deutche Telecom η οποία πιθανότατα έχει μέρισμα στις 45 χώρες, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα (διαθέτει μεγάλο ποσοστό του ΟΤΕ).

Θα τα βρείτε όλα δωρεάν:

  • Bobled Calling στο Play Store.
  • Bobsled Calling for Tablets για ταμπλέτες, στο Play Store.
  • Bobsled Messaging για αποστολή μηνυμάτων στο Play Store.

[Διόρθωση 24/04/12] Από ότι φαίνεται η υπηρεσία περιορίστηκε μόνο σε κλήσεις προς ΗΠΑ, Καναδά και Πουέρτο Ρίκο. Δεν ξέρουμε αν είχε γίνει λάθος στην αρχή και διορθώθηκε ή αν θα ξαναεπιστρέψει η λειτουργία.

12 στο: "Bobsled Calling: Οι δωρεάν κλήσεις προς όλους είναι πλέον γεγονός!"