adidas miCoach: Ο προσωπικός γυμναστής σου, στο Android κινητό σου


Καθημερινά μέσα από τις εφαρμογές που παρουσιάζουμε, καταλαβαίνουμε οτι τα κινητά μας τηλέφωνα και ειδικά το Android με το οποίο ασχολούμαστε, μπορούν να κάνουν σχεδόν τα πάντα. Έχουν μετατραπεί πλέον σε πολυσυσκευές αφού μπορούν να αντικαταστήσουν τη βιντεοκάμερά μας, τη φωτογραφική μας μηχανή, το GPS μας κ.ο.κ.

Πρόσφατα και με την παρουσίαση της Siri για το iPhone 4S, ανακαλύψαμε οτι μπορεί να γίνει και ο προσωπικός μας βοηθός. Η Siri όμως είναι μια απλή γραμματέας αλλά εμείς θα θέλαμε και άλλα επαγγέλματα όπως για παράδειγμα ένα γυμναστή! Τη λύση έρχεται να φέρει το miCoach της adidas, μια ολοκληρωμένη εφαρμογή γυμναστικής στο Android.


Σκοπός του miCoach είναι να βελτιώσει τη φυσική μας κατάσταση. Οι ασκήσεις που περιέχει στοχεύουν σε όλους τους τύπους αερόβιας εκγύμνασης όπως την ταχυδύναμη και την έκρηξη που είναι χρήσιμες για μικρές αποστάσεις όπως τα 100μ. αλλά και την αντοχή η οποία χρησιμεύει σε μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις. Μπορούμε επίσης να βελτιώσουμε την ευλυγισία, τη στάση σώματος, την ισορροπία μας και κατά κάποιο τρόπο τη δύναμή μας, όμως μην περιμένετε να κάνετε μπράτσα μαζί της.

Ξεκινάμε προσθέτοντας τα στοιχεία μας στις ρυθμίσεις όπως το ύψος και τα κιλά μας για να επιτρέψουμε να κάνει σωστές μετρήσεις και αν θέλουμε, κάνουμε εγγραφή στην online υπηρεσία για να αποθηκεύουμε τα στατιστικά μας και να ενημερωνόμαστε με πλήρεις αναλύσεις σχετικά με την πρόοδό μας. Επιλέγουμε ένα πρόγραμμα γυμναστικής από τα διαθέσιμα, ή δημιουργούμε το δικό μας ανάλογα με τους στόχους που θέλουμε να επιτύχουμε και το miCoach αναλαμβάνει να δημιουργήσει ένα πλήρες πρόγραμμα εβδομάδων για να ακολουθήσουμε.

Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους. Όταν θέλουμε να βγούμε έξω για τρέξιμο, μας παρουσιάζει μια ευθεία γραμμή με χρώματα και μας ενημερώνει πότε πρέπει να επιταχύνουμε και πότε να ξεκουραζόμαστε. Με τη χρήση του GPS αποθηκεύει τις διαδρομές μας και υπολογίζει το ρυθμό μας για να τα προσθέσει στα αποτελέσματα στο τέλος. Όλα αυτά με το άκουσμα της αγαπημένης μας μουσικής, καθώς μπορούμε να δημιουργήσουμε playlist για να ακούμε όταν τρέχουμε. Αν έξω βρέχει μπορούμε να καθίσουμε στο σπίτι και να κάνουμε τις ασκήσεις μας, οι οποίες είναι προσεκτικά επιλεγμένες για να μας βοηθήσουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα που έχουμε επιλέξει. Όλα αυτά με φωνητικές οδηγίες και προτροπές για να μας τονώσει το ηθικό για να μην τα παρατήσουμε. Κανονικός προπονητής!

Στο τέλος της ημερήσιας άσκησης, μας παρουσιάζει μία σύνοψη με όλα όσα κάναμε. Εκεί θα δούμε πόσο τρέξαμε, τη διαδρομή μας, διαγράμματα με την απόδοσή μας και παρατηρήσεις τις οποίες μπορούμε να συμπληρώσουμε αν κάναμε ή δεν κάναμε κάτι από το πρόγραμμα. Μπορούμε επίσης να συνδεθούμε στον προσωπικό μας λογαριασμό στο micoach.com και να δούμε επιπλέον στατιστικές για όλες τις ημέρες άσκησής μας και να παρακολουθήσουμε την πρόοδό μας.

Είναι μια πλήρης εφαρμογή γυμναστικής που αξίζει να δοκιμάσετε. Μην ξεχάσετε να αγοράσετε ένα strap για να βάζετε το κινητό σας στον ώμο, γιατί στην τσέπη δε βολεύει.

Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store.

Σχόλια

  1. Μπα ?? Φιλοτιμήθηκες ρε κάθαρμα να γράψεις για το miCoach ? Ου ρε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα τελείωσε το review. Τι να κάνω; Γουρούνι στο σακί;
      Χαχαχα!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες