Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012

Speed Booster: Με ένα άγγιγμα, γρηγορότερη Android συσκευήΤο Android δεν είναι και το καθαρότερο λειτουργικό σύστημα. Αποθηκεύει πολλά πράγματα και πολλές πληροφορίες, τα οποία για πολλούς δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμα. Ειδικά σε συσκευές με χαμηλά επίπεδα μνήμης, είναι επιτακτική η ανάγκη εκκαθάρισης κάτι το οποίο μπορεί να μας προσφέρει το Speed Booster με ένα άγγιγμα.


Οι τομείς που μπορεί να διαχειριστεί το Speed Booster είναι οι εξής:

  • Performance: Ο οποίος αναλαμβάνει να "σκοτώσει" τις εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο.
  • Memory: Ο οποίος διαγράφει τα περιττά αρχεία των εφαρμογών.
  • Privacy: Ο οποίος διαγράφει το ιστορικό του browser, του Google Maps και άλλων, για την περίπτωση που η συσκευή μας πέσει σε λάθος χέρια.
  • Applications: Για την απεγκατάσταση εφαρμογών.

Όλα τα παραπάνω μπορούν να γίνουν μεμονωμένα αλλά και μαζικά με τη βοήθεια ενός κεντρικού πλήκτρου στην αρχική οθόνη της εφαρμογής αλλά διαθέτει και επιπλέον επιλογές για τους γνώστες. Η διαδικασία είναι σχετικά γρήγορη και η εφαρμογή απλά κάνει αυτό που υπόσχεται. Το δοκιμάσαμε σε  συσκευή με Android 4 και είχε τα προβληματάκια της (force close) όμως έκανε τη δουλειά της. 

Μια εύκολη εφαρμογή για μια απλή διαδικασία, η οποία πιθανότατα είναι και η καλύτερη. Θα τη βρείτε δωρεάν στο Google Play Store.

0 στο: "Speed Booster: Με ένα άγγιγμα, γρηγορότερη Android συσκευή"