Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

Nemus Launcher: Άλλος ένας γρήγορος και όμορφος launcher για το Android σας


Αναρωτηθήκατε ποτέ ποια είναι τα χαρακτηριστικά του launcher που θα θέλαμε για τη συσκευή μας; Ταχύτητα, ομορφιά, παραμετροποίηση, λίγες απαιτήσεις σε πόρους και φυσικά όχι κολλήματα. Οι δημιουργοί του Nemus Launcher λοιπόν, δηλώνουν ευθαρσώς οτι η δική τους εφαρμογή μπορεί να καταφέρει όλα τα παραπάνω! Αν δε σας καλύπτουν οι launcher που έχουμε ήδη παρουσιάσει, δείτε τα αποτελέσματα από τη δοκιμή του παρακάτω.


Επιφάνεια, widget, φάκελοι
Το πρώτο πράγμα που θα προσέξετε είναι η ταχύτητά του. Στην κεντρική επιφάνεια, η μετάβαση από οθόνη σε οθόνη γίνεται με έναν πολύ "μαλακό" και φυσικό τρόπο χωρίς κολλήματα και δίνει την εντύπωση οτι είναι πανάλαφρος, όταν τον χειριζόμαστε. Διαθέτει μερικά δικά του widget, με minimal σχεδιασμό αλλά φυσικά μπορούμε να προσθέσουμε και τα δικά μας με τον κλασσικό τρόπο. Τέλος αυτό το οποίο κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι οι φάκελοί του. Η καινοτομία στους φακέλους είναι οτι μπορούν να αλλάξουν μέγεθος! Να μην καταλαμβάνουν δηλαδή μόνο ένα σημείο αλλά ολόκληρη ή τη μισή οθόνη. Άλλη μια ιδιαιτερότητα είναι οτι μέσα στους φακέλους μπορούμε να φτιάξουμε άλλους φακέλους! Έτσι θα έχουμε μερικές εφαρμογές μπροστά, τις οποίες χρησιμοποιούμε συνέχεια και τις υπόλοιπες μέσα στο δεύτερο φάκελο όπως βλέπετε και στην εικόνα παρακάτω.

Dock και συρτάρι
Το dock είναι γενικά όμορφο αλλά και πολύ λειτουργικό. Στη πρώτη εκκίνηση και όταν φορτώνουν οι εφαρμογές μέσα στο συρτάρι, το κεντρικό κουμπί αντικαθίσταται από ένα ωραίο animation το οποίο παραπέμπει στη διαδικασία. Μπορούμε να αλλάξουμε τις εφαρμογές πάνω του αλλά και να προσθέσουμε και άλλες στα αριστερά και τα δεξιά του, απλά σπρώχνοντας για να εμφανιστεί ο επιπλέον χώρος. Τέλος, αν το τραβήξουμε από κάτω προς τα πάνω, με ένα εφέ κύβου θα εμφανιστούν οι επιλογές "Κλείδωμα" και "Ρυθμίσεις". Το συρτάρι τώρα, είναι άκρως λειτουργικό και εύκολο στη χρήση. Διαθέτει πλήκτρα για απ' ευθείας διαχείριση των εφαρμογών αλλά και για αναζήτηση κάποιας συγκεκριμένης. Είναι γρήγορο στη μετάβαση και περιλαμβάνει επιλογή για θέαση όλων των σελίδων εφαρμογών a la HTC Sense.

Ρυθμίσεις
Οι επιλογές παραμετροποίησης που διαθέτει είναι κάτι παραπάνω από αρκετές. Μπορούμε να αλλάξουμε το theme κατεβάζοντας νέα από το Google Play Store αλλά και να αλλάξουμε το grid για να χωρέσουμε περισσότερες εφαρμογές ή φακέλους σε μία οθόνη. Μπορούμε επίσης:

  • να κλειδώσουμε εφαρμογές
  • να ορίσουμε χειρονομίες για διαχείριση της status bar
  • να κρύψουμε εφαρμογές από το συρτάρι
  • και πολλά άλλα


Συνολικά πρόκειται για ένα σταθερό και ανάλαφρο launcher χωρίς κολλήματα, σε συνδυασμό με ομορφιά και πολλές επιλογές παραμετροποίησης. Δοκιμάστηκε σε Nexus S, οπότε σε δύο πυρήνες πραγματικά θα πετάει. Δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσαμε να ζητήσουμε καθώς είναι και δωρεάν!


Θα το βρείτε δωρεάν στο Google Play Store.

4 στο: "Nemus Launcher: Άλλος ένας γρήγορος και όμορφος launcher για το Android σας"