Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

Cogs: Το τρισδιάστατο παιχνίδι παζλ που θα λατρέψετε


Μερικά παιχνίδια όπως και να το κάνουμε, δεν μπορούμε να τα χαρούμε στο κινητό μας. Από τη μία η οθόνη είναι μικρή, από την άλλη έχουμε συνηθίσει να παίζουμε με χειριστήριο (βλ. PS3), όμως κάπου κάπου εμφανίζονται κάποια παιχνίδια που ο φυσικός τους χώρος είναι το κινητό μας. Ένα από αυτά είναι το Cogs.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι που συνδυάζει λίγο από παζλ, λίγο από γρίφους και λίγο από τον κύβο του Rubik και όλα αυτά με μία πολύ προσεγμένη απόδοση. Στη διάθεσή μας έχουμε ένα τρισδιάστατο σχήμα (κώνος, κύβος, πυραμίδα, πολύγωνο κ.α.), στο οποίο προσπαθούμε να λύσουμε το παζλ στις πλευρές του. Άλλες φορές με γρανάζια και άλλες με σωλήνες ο στόχος είναι να κάνουμε την κατασκευή που μας δίνεται, να δουλέψει. 

Ο χειρισμός του είναι πολύ απλός, μετακινούμε τα κομμάτια για να μπουν στο σωστό μέρος και περιστρέφουμε το σχήμα για να διορθώσουμε και τις άλλες πλευρές του. Τα γραφικά του είναι πάρα πολύ προσεγμένα, όπως και ο ήχος του και διαθέτει τρεις επιλογές παιχνιδιού:
  • Inventor Mode: Είναι το παιχνίδι στο οποίο απλά πρέπει να λύσουμε το γρίφο, με συγκεκριμένο αριθμό κινήσεων όμως.
  • Time Challenge Mode: Ίδιο με το Inventor αλλά στη διάθεσή μας έχουμε λιγότερες κινήσεις και μόνο 30 δευτερόλεπτα.
  • Move Challenge Mode: Εδώ ο χρόνος δε μετράει αλλά έχουμε μόνο 10 κινήσεις για να λύσουμε το γρίφο.Συνολικά όπως είπαμε είναι ένα πολύ προσεγμένο παιχνίδι το οποίο πείθει από το trailer ακόμα. Υπόσχεται ώρες σκέψης πάνω από το κινητό μας αρκεί να έχουμε μπαταρία για να συνεχίσουμε να παίζουμε! Θα το χαρακτηρίσουμε ανεπιφύλακτα "διαμάντι" καθώς είναι μοναδικό στο είδος του και αξίζει να το δοκιμάσετε.
 
Θα το βρείτε με κόστος 2,30€ στο Google Play Store, διατίθεται και μία έκδοση demo για να το δοκιμάσετε δωρεάν επίσης στο Google Play Store. Τέλος συμπεριλαμβάνεται και στο Humble Bundle for Android 2, το οποίο μπορείτε να αποκτήσετε με όσα χρήματα θέλετε.

2 στο: "Cogs: Το τρισδιάστατο παιχνίδι παζλ που θα λατρέψετε"