Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012

App2zip: Η πιο εύκολη επαναφορά του backup για αυτούς που αλλάζουν συχνά ROMΤο μεγαλύτερο πρόβλημα κάθε φορά που αλλάζουμε ROM είναι η επαναφορά των εφαρμογών και των ρυθμίσεων τα οποία έχουμε αποθηκεύσει από την προηγούμενη. Ο πιο γνωστός τρόπος μέχρι σήμερα είναι το Titanium Backup και αυτό γιατί δουλεύει σε όλες τις ROM και τις εκδόσεις Android, είναι όμως πολύ αργός και έχει δύσκολο μενού για έναν αρχάριο. Δε θα ήταν ωραίο να μπορούσαμε μαζί με το φλασάρισμα της νέας ROM να επαναφέρουμε και τα δεδομένα μας; Αυτό γίνεται με το εξαιρετικό App2zip.


Πρόκειται για μία πολύ εύκολη εφαρμογή που δημιουργεί ένα αρχείο .zip από τα δεδομένα των εφαρμογών μας, το οποίο μπορούμε να εγκαταστήσουμε μέσω recovery, αμέσως μετά το φλασάρισμα της νέας ROM! Όταν γίνεται επίσημη αναβάθμιση στη συσκευή μας, αυτό που γίνεται στην ουσία είναι οτι λαμβάνουμε ένα αρχείο "update.zip" με όλες τις αλλαγές. Μόλις κατέβει, η συσκευή μπαίνει σε recovery mode, φλασάρει το αρχείο και κάνει επανεκκίνηση. Το ίδιο τρόπο μιμείται και το App2zip.

Διαθέτει ένα απλό μενού με τη λίστα των εφαρμογών μας, συστήματος και χρήστη. Επιλέγουμε ποιες από αυτές τις εφαρμογές θέλουμε να έχουμε στο backup, μαζί με τα δεδομένα τους και αναλαμβάνει να δημιουργήσει το αρχείο update.zip, το οποίο αποθηκεύεται στην sdcard της συσκευής. Αφού κατεβάσετε τη νέα σας ROM, θα μπείτε σε recovery mode για να την εγκαταστήσετε. Μόλις τελειώσει η εγκατάσταση. απλά πατάτε "apply sdcard:update.zip", ή επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία.

Από ότι έχουμε δοκιμάσει μέχρι σήμερα, είναι μάλλον η καλύτερη λύση επαναφοράς του backup στη συσκευή μας. Η εφαρμογή είναι σε πρώιμο στάδιο όπως δηλώνει ο δημιουργός, όμως από ότι δείχνει λειτουργεί σε όλες τις συσκευές με custom recovery. Διαθέτει δύο εκδόσεις:

  • App2zip: Δωρεάν στο Google Play Store.
  • App2zip Pro: Με κάποιες όχι και τόσο σημαντικές προσθήκες στις ρυθμίσεις και κόστος 1,75€ στο Google Play Store.

5 στο: "App2zip: Η πιο εύκολη επαναφορά του backup για αυτούς που αλλάζουν συχνά ROM"