Πώς θα κάνετε την Android συσκευή σας, ασύρματο media center


Όλα τα smartphone σήμερα και ιδιαίτερα αυτά που φέρουν Android έχουν φοβερές δυνατότητες σε επίπεδο δικτύωσης. WiFi, Bluetooth, NFC είναι μόνο μερικοί από τους διαθέσιμους τρόπους για να συνδεθούμε σε δίκτυα ή άλλες συσκευές, καλό είναι να δούμε και τη χρήση τους πέρα από τους συμβατικούς τρόπους που ήδη χρησιμοποιούμε. Για παράδειγμα πώς μπορούμε να κάνουμε τη συσκευή μας ένα ασύρματο media center για να παίζουμε ταινίες, μουσική, φωτογραφίες στην τηλεόρασή μας;


Τι θα χρειαστούμε:
  • Μια Android συσκευή με την ανάλογη εφαρμογή που θα κάνει τη δουλειά.
  • Ένα δέκτη με δυνατότητες ασύρματης δικτύωσης.
  • Οικιακό δίκτυο στο οποίο θα συνδεθούν όλες οι συσκευές.


Το μέσο:
Το μέσο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι μια οποιαδήποτε Android συσκευή ανεξαρτήτως έκδοσης. Όσο δυνατότερη φυσικά τόσο το καλύτερο για να μην έχουμε πρόβλημα επεξεργαστή ή κολλήματα στη θέαση. Θα πρέπει να εγκαταστήσουμε επίσης και μια εφαρμογή που θα κάνει αυτή τη δουλειά με καλύτερες τις:


Στο παράδειγμά μας θα χρησιμοποιήσουμε το AirSync καθώς είναι πιο ολοκληρωμένο αλλά και πιο σταθερό από το Skifta.

Ο δέκτης:
Αυτό που πρέπει να κάνουμε στην ουσία είναι να μεταφέρουμε δεδομένα από τη μία συσκευή στην άλλη. Τις ικανότητες του πομπού (Android συσκευή) τις αναφέραμε, το θέμα είναι να βρούμε τον κατάλληλο δέκτη ο οποίος μπορεί να είναι ένας από τους παρακάτω:
  • Τηλεόραση DLNA: Είναι οι τηλεοράσεις οι οποίες διαθέτουν ασύρματη δικτύωση και είναι κατασκευασμένες σύμφωνα με το πρότυπο DLNA μέσω του οποίου μπορούμε να κάνουμε ασύρματη μεταφορά πολυμέσων και να τα διαχειριστούμε κιόλας.
  • Υπολογιστής: Ένας υπολογιστής με Windows ή Mac λειτουργικό σύστημα μπορεί να παίξει το ρόλο του δέκτη, αρκεί να κατεβάσουμε την εφαρμογή doubleTwist Player για το λειτουργικό μας σύστημα και να κάνουμε τις αντίστοιχες ρυθμίσεις στο AirSync.
  • PS3 ή XBOX 360: Αν δε διαθέτουμε την παραπάνω τηλεόραση μπορούμε μέσω μιας κονσόλας παιχνιδιών να συνδεθούμε στην Android συσκευή μας και να μεταφέρουμε τα πολυμέσα μας, μέσω αυτής.

Στο παράδειγμά μας θα χρησιμοποιήσουμε ένα PS3 καθώς αυτό διαθέτουμε και πιστεύουμε πως περισσότερα σπίτια έχουν μια παιχνιδοκονσόλα παρά DLNA τηλεόραση.

Η διαδικασία:
Η διαδικασία είναι πολύ απλή:
1. Αγοράζουμε το AirSync με 4,99 € από το Google Play Store και κατεβάζουμε δωρεάν και το  double Twist Player.
2. Μόλις συνδεθούμε στο δίκτυο WiFi μας, το AirSync θα ζητήσει το δικαίωμα να αναμεταδίδει πολυμέσα μέσα σε αυτό. Πατάμε λοιπόν "Allow".
3. Πηγαίνουμε στις ρυθμίσεις, στην καρτέλα "AirTwist & AirPlay" και ενεργοποιούμε το "Enable streaming".
4. Ανοίγουμε την κονσόλα μας (στην προκειμένη περίπτωση PS3) και τη συνδέουμε στο δίκτυο WiFi του σπιτιού μας.
5. Αν κατευθυνθούμε κάτω από τα μενού "Photos", "Videos", "Music", θα δούμε μια νέα συσκευή (στην περίπτωσή μου "Nexus S").
6. Επιλέγουμε λοιπόν ένα από τα τρία μενού αναλόγως τι θέλουμε να δούμε και η κονσόλα θα αναλάβει να ξεχωρίσει τα πολυμέσα.

Προβλήματα:
Φυσικά υπάρχουν και τα προβληματάκια καθώς η ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων σε ασύρματο δίκτυο είναι πολύ μικρότερη από την ενσύρματη. Για αυτό το λόγο αν θέλετε να δείτε μια ταινία (ή γενικά ένα μεγάλο αρχείο) πατήστε το "Play" και κατευθείαν "Pause" και αφήστε το έτσι για πέντε λεπτάκια ούτως ώστε να προλάβει να γεμίσει το buffer για πιο ομαλή θέαση.


Συνολικά πρόκειται για μια πολύ καλή λύση μέσω της οποίας έχουμε τη δυνατότητα να μεταφέρουμε σε μία μόνο συσκευή όλα τα δεδομένα μας και να τα αναπαράγουμε σχεδόν παντού. Για το μόνο που θα πρέπει να φροντίσουμε είναι να έχουμε άπλετο χώρο στη συσκευή μας για να χωρέσουμε την ψηφιακή ζωή μας.

Δοκιμάστε το!

Σχόλια

  1. Επισης πολυ καλη λυση,αλλα τον ελεγχο τον εχεις απο το κινητο,ειναι και το ImediaShare.Στα + του ,ειναι το streaming απο Online channels!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Xiaomi Mi A3 | Υπάρχει ένας πολύ σημαντικός λόγος για να μην το αγοράσεις

Επισκευή LED τηλεόρασης | Η LG μου ζήτησε 250 ευρώ, την έφτιαξα μόνος μου με μόλις 60 ευρώ!

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Android | Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να διαγράψω τα δεδομένα μου πριν πουλήσω το παλιό μου τηλέφωνο;

Galaxy Fold | Το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung είναι πανέμορφο αλλά καθόλου πρακτικό

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

3D Printing | Γιατί οι εκτυπώσεις μου βγαίνουν χάλια και πώς μπορώ να τις διορθώσω;

Xiaomi Robot Vacuum review | Η ρομποτική σκούπα της Xiaomi είναι ο καλύτερος φίλος του τεμπέλη!

Android Basics | Τι είναι το πρόγραμμα Android One, ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα αρνητικά του;