Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

Το Android Market μετονομάζεται σε Google Play, πού στοχεύει όμως η Google;


Χθες το απόγευμα το Android Market μετατράπηκε και επίσημα σε Google Play. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Google, τo Play θα είναι ένας χώρος όπου θα μπορούμε να αγοράσουμε και να νοικιάσουμε κάθε λογής πολυμέσα όπως βιβλία, ταινίες, παιχνίδια και εφαρμογές, τα οποία θα είναι άμεσα διαθέσιμα σε όλες τις συσκευές μας.


Τι μπορεί να σημαίνει αυτή η αλλαγή;
Και μόνο η απαλοιφή του όρου "Android" προδίδει την ανάγκη της Google να δημιουργήσει ένα κατάστημα πολυμέσων το οποίο θα απευθύνεται σε όλες τις πλατφόρμες της, δηλαδή το Android, το Chrome OS και ότι άλλο δημιουργήσουν τα επόμενα χρόνια. Σιγά σιγά θα μπορούμε να αγοράζουμε Android εφαρμογές από το Chrome Web Store, αν το τελευταίο δεν καταργηθεί τελείως και συμπεριληφθεί μέσα στο Play.

Άλλωστε η Google μας έχει συνηθίσει να "σκοτώνει" τα project που δεν πάνε και πολύ καλά ή να τα αντικαθιστά με άλλα τα οποία έχουν μεγαλύτερη απήχηση. Ήδη υπάρχουν πολλές εφαρμογές κοινές στα δύο μαγαζιά, οπότε δε βλέπω λόγο ύπαρξης του Chrome Web Store.

Υπάρχει κάτι διαφορετικό;
Δυστυχώς όχι. Το Android Market διέθετε εδώ και πολύ καιρό ταινίες, μουσική και βιβλία για την Αμερικάνικη αγορά. Η αλλαγή του brand θα έπρεπε να συνοδευτεί και με ελεύθερη πρόσβαση από τις περισσότερες χώρες του κόσμου, πράγμα που δε συνέβη και μας άφησε με τη χαρά, όπως πάντα. Ήδη στην ελληνική σελίδα του, εμφανίζονται μόνο εφαρμογές και παιχνίδια, μπορείτε όμως να ενεργοποιήσετε και τη Μουσική όπως σας δείξαμε παλαιότερα.

Έχουμε ξαναπεί οτι στη Google σκέφτονται σαν developer, δηλαδή δεν υπολογίζουν όσο θα έπρεπε στο marketing, πράγμα που κάνει η Apple καταπληκτικά εδώ και καιρό. Ας περιμένουμε λοιπόν την αναβάθμιση του Android Market σε Google Play για να δούμε σε ποια προϊόντα θα έχουμε πρόσβαση τελικά.

Εσείς τι γνώμη έχετε; Είναι μια ουσιώδης κίνηση ή μια απλή αναβάθμιση του Market;

[Ανανέωση]
Κατεβάστε το από τώρα, μια προσφορά από το AddictiveTips: Download

2 στο: "Το Android Market μετονομάζεται σε Google Play, πού στοχεύει όμως η Google;"