Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

Button Savior: Χάλασαν τα κουμπιά; Δεν αλλάζουμε συσκευή!


Πέρα από τις λειτουργίες, η μεγάλη επανάσταση που έφερε το Android 4 ICS είναι η υποστήριξη συσκευών χωρίς πλήκτρα. Ο κάθε κατασκευαστής έβαζε ένα κάρο κουμπιά στις συσκευές του και όσα είναι κοινά σε όλες τις συσκευές Android (Back, Home, Menu, Search), τα έβαζε με όποια σειρά ήθελε. Αποτέλεσμα οι χρήστες να μπερδεύονται και να δυσκολεύονται στη χρήση.

Εκτός από το μπέρδεμα γεννήθηκε και άλλο ένα πρόβλημα. Τα κουμπιά χαλάνε. Φυσικό είναι όσο τα χρησιμοποιούμε να φθείρονται και να μας δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο. Πάρτε για παράδειγμα “τη γνωστή συσκευή με ένα κουμπί” (iPhone). Αυτό το κουμπί κάνει μια βασικότατη λειτουργία και το πατάμε συνέχεια. Ακόμα και για να μπούμε σε recovery mode, αυτό το κουμπί πρέπει να πατάμε. Φυσιολογικά θα χαλάσει! Εμείς στο Android όμως έχουμε λύσεις (χωρίς να θέλω να προσβάλω τον ανταγωνισμό) και μια από αυτές λέγεται Button Savior.

Πρόκειται για μια εφαρμογή η οποία εμφανίζει επάνω στην οθόνη τα κουμπιά που έχει η συσκευή μας. Έτσι αν χαλάσουν μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε ακόμα, πατώντας τα πια στην οθόνη, χωρίς να υπάρχει πλέον κίνδυνος να φθαρούν ξανά! Η εφαρμογή λειτουργεί καλύτερα αν έχετε root δικαιώματα και διαθέτει θέματα για να επιλέξετε ποιο σας ταιριάζει πιο πολύ. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε και άλλα πλήκτρα που σας βολεύουν και ας μην υπάρχουν στη συσκευή σας, από τη λίστα που διαθέτει. Τέλος, έχετε τη δυνατότητα να τα τοποθετήσετε όπου θέλετε στην οθόνη (πολύ καλό για αριστερόχειρες).

Θα το βρείτε δωρεάν στο Android Market.

3 στο: "Button Savior: Χάλασαν τα κουμπιά; Δεν αλλάζουμε συσκευή!"