TSF: O νέος Android launcher που θα εντυπωσιάσει!


Είχαμε πει και παλαιότερα οτι με τόσα κοστούμια, το τελευταίο πράγμα που μπορεί να συμβεί με το Android είναι να το βαρεθείς. Ενώ κάθε κατασκευάστρια εταιρία δημιουργεί τη δική της διεπαφή, στο Android Market κυκλοφορούν άπειροι launcher για να φέρετε τη συσκευή σας ακριβώς στα μέτρα σας. Οι περισσότεροι όμως λίγο πολύ μοιάζουν μεταξύ τους και δεν προσφέρουν κάτι νέο.


Εμφανίστηκε λοιπόν ο TSF (εκ του The Special Forces) από την Κίνα και αφήνει την εντύπωση οτι κάτι νέο έρχεται στις συσκευές μας. Ακόμα βρίσκεται υπό κατασκευή όσο τον περιμένουμε όμως μπορούμε να δούμε κάποιες από τις δυνατότητές του.


Quick Screen Switcher
-Ξεχάστε το κουμπί που ανοίγει το συρτάρι στο κάτω μέρος καθώς όλες οι εφαρμογές εμφανίζονται στην επιφάνεια a la MIUI. Αντ’ αυτού, αριστερά στον πάτο της οθόνης τοποθετήθηκε ένα πλήκτρο για γρήγορη εναλλαγή μεταξύ των επιφανειών. Επιλέγοντας μια εφαρμογή ή ένα widget στην αντίστοιχη δεξιά πλευρά εμφανίζεται ο κάδος όπου μπορούμε σέρνοντάς τα να τα ξεφορτωθούμε.

3D widget
-Δε θα τα έλεγα 3D, πάντως είναι πανέμορφα! Τα βασικά widget του Android έχουν επανασχεδιαστεί και... στάζουν μέλι. Ένα πράγμα που θα προσέξετε, είναι οτι τα εικονίδια και τα widget δε στέκονται σε πλέγμα αλλά μπορείτε να τα βάλετε ελεύθερα όπου θέλετε στην οθόνη, ακόμα και σε περιστροφή!

Folder boxes
-Οι φάκελοι έχουν μεταμορφωθεί σε ωραία κουτιά μέσα στα οποία κάθονται οι εφαρμογές μας. Μπορείτε να πατήσετε πάνω στο κουτί και θα πεταχτούν έξω για να διαλέξετε, το καταπληκτικό της υπόθεσης όμως είναι οτι μπορείτε να τις σύρετε από μέσα με το δάχτυλό σας και θα βγουν η μία πίσω από την άλλη σε ένα “τραινάκι” ακολουθώντας το σχήμα που κάνετε με το δάχτυλο!

Pop Up Menu
-Το μενού αυτό εμφανίζεται αν κυκλώσουμε αντικείμενα στην επιφάνεια. Είναι στην ουσία μια πολυ-επιλογή που μας βοηθάει να διαγράψουμε, μεταφέρουμε, προσθέσουμε, πολλά αντικείμενα μαζί.

Quick Launchbar & Store
Στο πλάι υπάρχει ένα μενού το οποίο περιέχει τα widget μας και ένα συρτάρι με τις αγαπημένες μας εφαρμογές. Επίσης θα βρείτε το Store για να αποκτήσετε και άλλα widget του launcher και το κορυφαίο, μια συντόμευση για το Google Maps σε μορφή σημαίας!!!

Δείτε το βίντεο να σας πέσουν τα μαλλιά:

Σχόλια

  1. Ωραίο. Δυνατός παίχτης στο παιχνίδι των launchers.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον είχα δει τις προάλλες και ήταν όντως πολύ καλός! Ρε παιδιά να φανταστώ όλα αυτά είναι με hardware acceleration ε? Που τρέχει και είναι τόσο smooth?

    Έχω δει τον ADWLauncher που έχει βάλει σε μερικά σημεία hardware acceleration και είναι πολύ καλός (με μερικά glitches και slow downs). Είναι τόσο δύσκολο να το κάνουν σε όλα τα aspects του app αυτό? Δηλαδή εάν ο TSF δεν κολλάει με τόσα πράγματα που του έχουν (έστω και στο καλύτερο κινητό) θα έπρεπε Launchers τύπου ADW, Launcher Pro να τρέχουν απλά αψεγάδιαστα στα παλιότερα κινητά. Οπότε γιατί δεν συμβαίνει αυτό? Είναι δύσκολο το hardware acceleration?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το βίντεο είναι από HTC Desire HD.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραίος launcher, αλλά με χαλάει πολύ το ότι δεν έχει app drawer.
    Είναι όπως λες a la miui και κατ επέκταση a la iphone.
    Η συσκευή στο βίντεο τρέχει miui.
    Aν είχε και app drawer χωρίς δεύτερη σκέψη θα ήταν ο καλύτερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι λέτε πως η MIUI μοιάζει με το iOS. Να σας θυμίσω πως το iPhone έχει app drawer...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. έχεις? Πάντως όντως δεν μοιάζει, έχει 1-2 πράγματα κοινά αλλά μπορείς να τα βρεις σε κάθε launcher μέσα από κάποιες ρυθμίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εσύ πιστεύεις πως δεν μοιάζουν;

    Εμένα η άποψή μου είναι ότι είναι πάρα πολύ κοντά μόνο και μόνο για το θέμα του app drawer. Το γεγονός ότι όλα τα εικονίδια είναι χύμα στις οθόνες κάνουν τη miui να μοιάζει πάρα πολύ στο ios. Και μόνο με φακέλους μπορείς να τα μαζέψεις για να μην ψάχνεις μέσα σε δεκάδες προγράμματα αυτό που θες. Πέρασα και από τη miui αλλά η έλλειψη του app drawer με έκανε να βάλω cyanogen, αφού τον εχω συνηθίσει έχοντας 1μιση χρόνο android συσκευές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απλά δεν θεωρώ πως είναι τόσο μεγάλη η ομοιότητα όσο την παρουσιάζουν. Αυτό που λέει ο @google-12aa1826bbd7d9a6b1a59e5e488147d4:disqus δηλαδή. Οι ομοιότητες μεταξύ όλων των launchers είναι πολλές. Νομίζω πως πιο πολύ είναι τα τετράγωνα εικονίδια και το γεγονός ότι στην MIUI προσπαθούν να την κάνουν να δείχνει πολύ κομψή αυτό που σας κάνει να λέτε πως μιμείται το iOS. Δεν το λέω για να την υπερασπιστώ. Δεν έχω λόγο άλλωστε. Στο HTC Desire μου αλλάζω κάθε μερικούς μήνες μεταξύ CyanogenMod και MIUI και βρίσκω και τις δύο υπέροχες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σίγουρα θα υπαρχουν κοινά πράγματα μεταξύ των launchers αφού προορίζονται για την ίδια δουλειά.

    Το βασικό στοιχείο του ios είναι κουτάκια (όπως είπες και εσύ) χύμα στην οθόνη. Το ίδιο βασικό στοιχείο έχει και ο launcher της miui.

    Όπως και να 'χει, σέβομαι την άποψή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παιδιά δεν ξέρω για εσάς άλλα εφώναξε εντύπωσιαστικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στα σχόλια δεν έχει edit?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ισχύει! Είναι πολύ φιγουρατζής launcher, αν ειναι και βολικος και εργονομικός θα είναι τοπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μακάρι να είναι και λειτουργικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;