Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

TSF: O νέος Android launcher που θα εντυπωσιάσει!


Είχαμε πει και παλαιότερα οτι με τόσα κοστούμια, το τελευταίο πράγμα που μπορεί να συμβεί με το Android είναι να το βαρεθείς. Ενώ κάθε κατασκευάστρια εταιρία δημιουργεί τη δική της διεπαφή, στο Android Market κυκλοφορούν άπειροι launcher για να φέρετε τη συσκευή σας ακριβώς στα μέτρα σας. Οι περισσότεροι όμως λίγο πολύ μοιάζουν μεταξύ τους και δεν προσφέρουν κάτι νέο.


Εμφανίστηκε λοιπόν ο TSF (εκ του The Special Forces) από την Κίνα και αφήνει την εντύπωση οτι κάτι νέο έρχεται στις συσκευές μας. Ακόμα βρίσκεται υπό κατασκευή όσο τον περιμένουμε όμως μπορούμε να δούμε κάποιες από τις δυνατότητές του.


Quick Screen Switcher
-Ξεχάστε το κουμπί που ανοίγει το συρτάρι στο κάτω μέρος καθώς όλες οι εφαρμογές εμφανίζονται στην επιφάνεια a la MIUI. Αντ’ αυτού, αριστερά στον πάτο της οθόνης τοποθετήθηκε ένα πλήκτρο για γρήγορη εναλλαγή μεταξύ των επιφανειών. Επιλέγοντας μια εφαρμογή ή ένα widget στην αντίστοιχη δεξιά πλευρά εμφανίζεται ο κάδος όπου μπορούμε σέρνοντάς τα να τα ξεφορτωθούμε.

3D widget
-Δε θα τα έλεγα 3D, πάντως είναι πανέμορφα! Τα βασικά widget του Android έχουν επανασχεδιαστεί και... στάζουν μέλι. Ένα πράγμα που θα προσέξετε, είναι οτι τα εικονίδια και τα widget δε στέκονται σε πλέγμα αλλά μπορείτε να τα βάλετε ελεύθερα όπου θέλετε στην οθόνη, ακόμα και σε περιστροφή!

Folder boxes
-Οι φάκελοι έχουν μεταμορφωθεί σε ωραία κουτιά μέσα στα οποία κάθονται οι εφαρμογές μας. Μπορείτε να πατήσετε πάνω στο κουτί και θα πεταχτούν έξω για να διαλέξετε, το καταπληκτικό της υπόθεσης όμως είναι οτι μπορείτε να τις σύρετε από μέσα με το δάχτυλό σας και θα βγουν η μία πίσω από την άλλη σε ένα “τραινάκι” ακολουθώντας το σχήμα που κάνετε με το δάχτυλο!

Pop Up Menu
-Το μενού αυτό εμφανίζεται αν κυκλώσουμε αντικείμενα στην επιφάνεια. Είναι στην ουσία μια πολυ-επιλογή που μας βοηθάει να διαγράψουμε, μεταφέρουμε, προσθέσουμε, πολλά αντικείμενα μαζί.

Quick Launchbar & Store
Στο πλάι υπάρχει ένα μενού το οποίο περιέχει τα widget μας και ένα συρτάρι με τις αγαπημένες μας εφαρμογές. Επίσης θα βρείτε το Store για να αποκτήσετε και άλλα widget του launcher και το κορυφαίο, μια συντόμευση για το Google Maps σε μορφή σημαίας!!!

Δείτε το βίντεο να σας πέσουν τα μαλλιά:

14 στο: "TSF: O νέος Android launcher που θα εντυπωσιάσει!"