Χειριστείτε το LEGO Mindstorms με την Android συσκευή σας


Το LEGO Mindstorms είναι μια καταπληκτική σειρά της εταιρίας με την οποία παιδιά και ενήλικες μπορούν να κατασκευάσουν μηχανοκίνητα οχήματα και όχι μόνο, αρκεί να έχετε φαντασία. Αποτελείται από μια μεγάλη συλλογή από “τουβλάκια” αλλά και από διάφορους αισθητήρες με τους οποίους η κατασκευή μας μπορεί να επικοινωνήσει με το περιβάλλον.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κατασκευάσετε με τις οδηγίες που παρέχονται είναι ένα ερπυστριοφόρο όχημα. Αυτό το όχημα χρησιμοποιεί δύο μοτέρ για να κινείται και ένα τρίτο για να εκτελεί εργασίες. Το τι εργασίες θα είναι αυτές, θα πρέπει να το αποφασίσετε εσείς. Ψάχνοντας στο Android Market για έτοιμες εφαρμογές (πριν ξεκινήσω να κάνω τις δικές μου στο App Inventor), βρήκα κάποιες ιδιαίτερα χρήσιμες και σας τις παρουσιάζω:


MINDroid
Το MINDroid είναι μια εφαρμογή κατασκευασμένη από την ίδια τη LEGO. Αυτό που κάνει είναι να χειρίζεται τα δύο μοτέρ με τα οποία κινούμε το όχημα μέσω του γυροσκοπίου της συσκευής μας! Πιο απλά, ανάλογα με την κλίση που θα δώσουμε στη συσκευή μας, θα κινηθεί και το ρομποτάκι μας. Διαθέτει επίσης και ένα κουμπί “Action” πατώντας το οποίο εκτελεί προεπιλεγμένες εργασίες, ήχους και γραμμένα προγράμματα που έχει ήδη στη μνήμη.

Δωρεάν στο Android Market.


ΝΧΤ Remote Control
Αυτή η εφαρμογή (η οποία είναι και ανοιχτού κώδικα) πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα το χειρισμό του LEGO μας. Αυτό που την κάνει να διαφέρει είναι οτι διαθέτει τρία είδη χειρισμού:
 • Button, για χειρισμό με κουμπιά
 • Touchpad, με το οποίο το χειριζόμαστε αγγίζοντας οπουδήποτε στην οθόνη
 • Tank, εμπνευσμένο από τα άρματα μάχης
 • 3 motor, ίδιο με το Tank με την προσθήκη και του τρίτου μοτέρ για επιπλέον επιλογές
Δωρεάν στο Android Market.


Stream-O-Bot
Μια πολύ καλή ιδέα ομολογουμένως, την οποία και δοκίμασα. Ο κατασκευαστής μας προτρέπει να φτιάξουμε ένα είδος θήκης στο μπροστινό μοτέρ, στην οποία να χωράει ένα κινητό τηλέφωνο. Στην πορεία θα πρέπει να εγκαταστήσουμε σε δύο Android συσκευές την εφαρμογή. Η μία θα χρησιμοποιηθεί ως κάμερα και η άλλη ως χειριστήριο. Μετά τη σύνδεση και αφού βάλουμε στη θήκη το δεύτερο τηλέφωνό μας, έχουμε έναν ωραιότατο κατάσκοπο ο οποίος όχι μόνο βλέπει, αλλά και ακούει!

Δωρεάν στο Android Market.

Σχόλια

 1. Εγώ έκανα ένα αντίστοιχο ρομποτάκι με arduino όμως http://www.grobot.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=2&t=1009 !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αν ζηλεύεις φτιάξε και εσύ ένα!!!! Εύκολο είναι!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν ξέρω τίποτα από Arduino. Μπορείς να με κατευθύνεις σε κάτι εύκολο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δεν χρειάζεται να ξέρεις και πολλά! Αν θέλεις να ασχοληθείς με ρομποτική και γενικότερα να ελέγχεις hardware μπορείς να πάρεις ένα arduino και να αρχίσεις να παίζεις! Είτε ξέρεις τα βασικά από C είτε όχι (όπως εγώ!!) δεν έχεις πρόβλημα γιατί έχει πολύ υποστήριξη στο internet. Ειδικά για τα απλά πχ να ελέγχεις ledακια, να ελέγχεις κανένα αυτοκινητάκι και άλλα τέτοια θα βρεις άπειρα και βιντεάκια και tutorials.
  Εγώ δεν ξέρω ούτε ηλεκτρονικά ούτε προγραμματισμό και έκανα copy paste κομμάτια από άλλους κώδικες που έβρισκα στο νετ και έκανα το συγκεκριμένο όχημα! Ακόμα και το app για το android παραλλαγή από ένα βιβλίο που έδειχνε πως να ελέγχεις το mindstorm είναι!!! Απλά με τα λεφτά του lego (κάπου 250-300 ευρώ ) αν πιάνουν ελάχιστα τα χέρια σου και το ψάξεις (πάλι ελάχιστα) μπορείς να κάνεις παπάδες με arduino!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης...

Psiphon 113: Η εφαρμογή που σου δίνει ελεύθερο και δωρεάν ίντερνετ από το κινητό σου (χωρίς πλάκα)

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Πώς μπορούμε να εγκαταστήσουμε περισσότερες εφαρμογές με ευκολία, σε όλες τις συσκευές Android

Εφαρμογές Google: Μάθετε τα μυστικά τους και πώς θα τις χρησιμοποιήσετε με επιτυχία!

Android Basics | Τι είναι Root και πώς μπορείς να το κάνεις σε οποιαδήποτε συσκευή;

Online αγορές από Κίνα | Με τη νέα μέθοδο αποστολής EU Express το δέμα μας δεν περνάει από τελωνείο

Android Basics: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το λεγόμενο brick

Πώς μπορούμε να επαναφέρουμε φωτογραφίες και άλλα αρχεία που έχουμε διαγράψει από την Android συσκευή μας;

Χρησιμοποιήστε την πλοήγηση του Google Maps στην Ελλάδα, χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ!

Android Basics: Γιατί στο Android 4.2 δεν μπορώ να μεταφέρω τις εφαρμογές μου στην SD κάρτα;