Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

Χειριστείτε το LEGO Mindstorms με την Android συσκευή σας


Το LEGO Mindstorms είναι μια καταπληκτική σειρά της εταιρίας με την οποία παιδιά και ενήλικες μπορούν να κατασκευάσουν μηχανοκίνητα οχήματα και όχι μόνο, αρκεί να έχετε φαντασία. Αποτελείται από μια μεγάλη συλλογή από “τουβλάκια” αλλά και από διάφορους αισθητήρες με τους οποίους η κατασκευή μας μπορεί να επικοινωνήσει με το περιβάλλον.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κατασκευάσετε με τις οδηγίες που παρέχονται είναι ένα ερπυστριοφόρο όχημα. Αυτό το όχημα χρησιμοποιεί δύο μοτέρ για να κινείται και ένα τρίτο για να εκτελεί εργασίες. Το τι εργασίες θα είναι αυτές, θα πρέπει να το αποφασίσετε εσείς. Ψάχνοντας στο Android Market για έτοιμες εφαρμογές (πριν ξεκινήσω να κάνω τις δικές μου στο App Inventor), βρήκα κάποιες ιδιαίτερα χρήσιμες και σας τις παρουσιάζω:


MINDroid
Το MINDroid είναι μια εφαρμογή κατασκευασμένη από την ίδια τη LEGO. Αυτό που κάνει είναι να χειρίζεται τα δύο μοτέρ με τα οποία κινούμε το όχημα μέσω του γυροσκοπίου της συσκευής μας! Πιο απλά, ανάλογα με την κλίση που θα δώσουμε στη συσκευή μας, θα κινηθεί και το ρομποτάκι μας. Διαθέτει επίσης και ένα κουμπί “Action” πατώντας το οποίο εκτελεί προεπιλεγμένες εργασίες, ήχους και γραμμένα προγράμματα που έχει ήδη στη μνήμη.

Δωρεάν στο Android Market.


ΝΧΤ Remote Control
Αυτή η εφαρμογή (η οποία είναι και ανοιχτού κώδικα) πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα το χειρισμό του LEGO μας. Αυτό που την κάνει να διαφέρει είναι οτι διαθέτει τρία είδη χειρισμού:
  • Button, για χειρισμό με κουμπιά
  • Touchpad, με το οποίο το χειριζόμαστε αγγίζοντας οπουδήποτε στην οθόνη
  • Tank, εμπνευσμένο από τα άρματα μάχης
  • 3 motor, ίδιο με το Tank με την προσθήκη και του τρίτου μοτέρ για επιπλέον επιλογές
Δωρεάν στο Android Market.


Stream-O-Bot
Μια πολύ καλή ιδέα ομολογουμένως, την οποία και δοκίμασα. Ο κατασκευαστής μας προτρέπει να φτιάξουμε ένα είδος θήκης στο μπροστινό μοτέρ, στην οποία να χωράει ένα κινητό τηλέφωνο. Στην πορεία θα πρέπει να εγκαταστήσουμε σε δύο Android συσκευές την εφαρμογή. Η μία θα χρησιμοποιηθεί ως κάμερα και η άλλη ως χειριστήριο. Μετά τη σύνδεση και αφού βάλουμε στη θήκη το δεύτερο τηλέφωνό μας, έχουμε έναν ωραιότατο κατάσκοπο ο οποίος όχι μόνο βλέπει, αλλά και ακούει!

Δωρεάν στο Android Market.

6 στο: "Χειριστείτε το LEGO Mindstorms με την Android συσκευή σας"