Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011

Augment: Δοκιμάστε έναν πίνακα στον τοίχο σας, πριν τον αγοράσετε!


Πώς θα σας φαινόταν, αν μπορούσατε να κρεμάσετε έναν πίνακα ζωγραφικής στο σπίτι σας πριν τον αγοράσετε; Ίσως να θέλετε να μεγεθύνετε μια φωτογραφία και να δείτε αν ταιριάζει με τα έπιπλά σας. Θέλετε να αγοράσετε μια συσκευή και δεν ξέρετε αν θα χωράει στο σπίτι σας; Μην ανησυχείτε άλλο, υπάρχει η λύση και μάλιστα μέσα από την Android συσκευή σας.

Το Augment λοιπόν, είναι μια εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) σαν το Hoops AR που είχαμε παρουσιάσει παλαιότερα. Οι εφαρμογές αυτού του τύπου λειτουργούν μέσα από την κάμερα του τηλεφώνου μας και προσφέρουν επιπλέον πληροφορίες στην πραγματικότητα που ζούμε, σκανάροντας ένα σχέδιο σε ένα κομμάτι χαρτί.

Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή μπορούμε να κολλήσουμε το σχέδιο στον τοίχο και να προβάλουμε ένα πίνακα ζωγραφικής ή ένα poster σε όποιο μέγεθος θέλουμε για να δούμε αν μας ταιριάζει. Διαθέτει μια μεγάλη βάση δεδομένων που τη συμπληρώνουν οι ίδιοι οι χρήστες και μπορείτε να προβάλετε διάφορα αντικείμενα, όπως ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές και θεωρητικά ότι κατεβάσει ο νους σας. Για παράδειγμα την επόμενη φορά που θα πάτε στο IKEA για το νέο καναπέ που έχετε βάλει στο μάτι, φωτογραφίστε τον κατά μήκος, πλάτος και ύψος και με το Augment μπορείτε να δημιουργήσετε μια 3D απεικόνιση που θα προβάλετε αργότερα στο σπίτι σας!

Μπορείτε να το βρείτε δωρεάν στο Android Market.

Δείτε τι μπορεί να κάνει:

0 στο: "Augment: Δοκιμάστε έναν πίνακα στον τοίχο σας, πριν τον αγοράσετε!"