Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011

Android 4 ICS και οι αλλαγές στον προεγκατεστημένο browser


Ένα από τα πιο μέτρια χαρακτηριστικά του Android είναι ο προεγκατεστημένος φυλλομετρητής! Και μόνο η ιδέα να το συγκρίνουμε με το Safari του iOS το καθιστά μεγάλη ιεροσυλία. Με γνώμονα το τι έχουμε δει όμως στο Android 3.x και αφού έχουμε πει πως οι αλλαγές δεν είναι καινούριες, αλλά μεταφορά των καλύτερων κομματιών του Honeycomb στο Ice Cream Sandwich, σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες αλλαγές που εντοπίσαμε.Καρτέλες
Ενώ η κοινότητα απαιτούσε πλήρη μεταφορά του Chrome στο Android, η Google φαίνεται να κινείται εκ του ασφαλούς προσθέτοντας ένα ένα διάφορα κοινά στοιχεία. Πρώτο από όλα οι καρτέλες. Επιτέλους δηλαδή καθώς ο ανταγωνισμός (βλ. Dolphin) τις είχε ήδη εισάγει.


Γρηγορότερη απόδοση σελίδων
Το φόρτωμα των σελίδων μοιάζει να είναι πολύ ταχύτερο από τον προηγούμενο. Μπορεί να πάσχω από placebo effect βέβαια αλλά μου φαίνεται οτι είναι πια ισάξιος του Dolphin αλλά και του Opera. Κατά τα άλλα διαθέτει σαφώς καλύτερο ζουμ στις σελίδες και ωραίο scrolling (όχι σαν του Firefox όμως).


Πλήρης οθόνη & γρήγορο μενού
Πλήρη οθόνη είχαμε δει και παλαιότερα αλλά αυτό που έλειπε ήταν ένα μενού με τα κυριότερα πλήκτρα, πάντα διαθέσιμο αλλά στην αφάνεια. Παρμένο λοιπόν από την έκδοση Honeycomb, όταν είστε σε πλήρη οθόνη και σέρνοντας από έξω προς τα μέσα, εμφανίζεται το μενού της εικόνας με τα πολύ χρήσιμα πλήκτρα:
  • Νέα καρτέλα
  • Ανοιγμένες καρτέλες
  • Εισαγωγή νέας διεύθυνσης
  • Σελιδοδείκτες
  • Επιπλέον μενούΡυθμίσεις & περαιτέρω
Στο μενού εμφανίστηκαν επίσης η επιλογή καρτέλας για ανώνυμη περιήγηση, όπως συνηθίσαμε από τον Chrome η οποία μας προσφέρει περιήγηση χωρίς την αποθήκευση ιστορικού και κωδικών, αλλά και η επιλογή αποθήκευσης για ανάγνωση αργότερα, για σελίδες που θέλουμε να διαβάσουμε όταν δε θα έχουμε σύνδεση στο ίντερνετ.

Συνολικά πρόκειται για μία πλήρη λύση για την Android συσκευή μας. Δοκιμάστε τον πριν επιλέξετε κάποιον άλλο από το Android Market.

2 στο: "Android 4 ICS και οι αλλαγές στον προεγκατεστημένο browser"