Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

SVOX TTS | Παραμένει η καλύτερη μηχανή κειμένου σε φωνή για Έλληνες χρήστες στο Android


Όλο και κάπου θα έχετε δει το λεγόμενο TTS στο Android σας. Σημαίνει “Text to speech” δηλαδή “Κείμενο σε φωνή” και είναι η μηχανή η οποία μπορεί να απαγγείλει τα γραπτά μας μηνύματα, να μας δώσει φωνητικές οδηγίες στο GPS και ένα σωρό άλλα πράγματα. Το πρόβλημα όμως είναι ότι η Google συνεχίζει μετά από τόσα χρόνια να μην υποστηρίζει σωστά την ελληνική γλώσσα κι έτσι είμαστε αναγκασμένοι να ψάξουμε για εναλλακτικές. Μετά από έξι και πλέον χρόνια λοιπόν, μόνο το SVOX TTS μπορεί να εξυπηρετήσει τους Έλληνες και αποτελεί μία από τις πιο "must - have" εφαρμογές που υπάρχουν.

Το πλεονέκτημά του είναι πως διαθέτει πάνω από 25  γλώσσες και περισσότερες από 40 φωνές για να επιλέξουμε και ναι φίλες και φίλοι, έχει και την ελληνικήΣτις δοκιμές που του έχουμε κάνει τόσα χρόνια, το χρησιμοποιούμε κυρίως στο αυτοκίνητο για να μας διαβάζει τα γραπτά μηνύματα που λαμβάνουμε μέσω εφαρμογών chat. Το πρόβλημά του είναι ότι τα μηνύματα θα πρέπει να είναι πεζά και τονισμένα, αλλά τώρα που όλα τα πληκτρολόγια διαθέτουν αυτόματη διόρθωση κειμένου, αυτό παύει να ισχύει. Δεν ενδείκνυται φυσικά για SMS που συνήθως λαμβάνονται κεφαλαία, αλλά πλέον δε στέλνει και πολύς κόσμος από δαύτα.


Πέρα όμως από την ευκολία που μας προσφέρει στην καθημερινότητα, μία από τις καλύτερες χρήσεις του είναι η ανάγνωση eBook και PDF αρχείων! Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο ωραίο είναι να σου διαβάζουν το αγαπημένο σου βιβλίο (δοκιμασμένο στα Harry Potter) ή την... ύλη για τις εξετάσεις, με χρωματιστή και ευχάριστη φωνή! Απλά ανεκτίμητο.

Αν ενδιαφέρεστε λοιπόν το SVOX είναι διαθέσιμο δωρεάν στο Play Store, ενώ την ελληνική γλώσσα μπορείτε να την αποκτήσετε με € 2,99 επίσης στο Play Store.

27 στο: "SVOX TTS | Παραμένει η καλύτερη μηχανή κειμένου σε φωνή για Έλληνες χρήστες στο Android"