Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011

Mozilla B2G: Τα πρώτα σχέδια της νέας πλατφόρμας ήρθαν στο φως!

Μετά την ανακοίνωση της Mozilla με την οποία μας ενημέρωσε οτι ετοιμάζει mobile πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα, βασισμένη στο Android, ήρθαν και οι πρώτες εικόνες για το πώς θα μοιάζει αυτό το λειτουργικό αλλά και το πρόγραμμά τους σχετικά με την έκδοσή του.

τις παρακάτω εικόνες (τις οποίες μπορείτε να βρείτε και εδώ) θα δείτε:
  • Τη Lockscreen, η οποία είναι φτιαγμένη σύμφωνα με ότι κυκλοφορεί ήδη. Το ξεκλείδωμα θα είναι συρόμενο προς τα πάνω και θα διαθέτει και συντομεύσεις εφαρμογών. Λίγο άβολο αν το σκεφτείτε το ξεκλείδωμα προς τα επάνω.
  • Το μενού το οποίο μοιάζει πάρα πολύ στο MeeGo και φυσικά στο iOS.
  • Τα υπομενού, τα οποία θα εμφανίζονται σύμφωνα με τον τρόπο κατασκευής του Firefox για τις ταμπλέτες, δηλαδή συρόμενα προς και από το πλάι.
  • Το σύστημα ειδοποιήσεων, το οποίο είναι αυτού του Android (και τώρα πια και του iOS).

Το πρόγραμμα (θα το βρείτε και εδώ) προβλέπει τρεις Milestone εκδόσεις, το τέταρτο τρίμηνο του 2011, το πρώτο και το δεύτερο του 2012 και μπορείτε να δείτε και τι ακριβώς θα τους απασχολήσει αυτή την περίοδο.

Σχόλιο - Άποψη:
Προσωπικά θεωρώ οτι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ως μια ακόμα custom ROM για το Android. Θα διαφέρει πολύ στις λειτουργίες βέβαια αλλά δεν παύει να είναι spin-off του Android. H Mozilla στοχεύει ανοιχτά στους ελεύθερους προγραμματιστές εφόσον έχει δει οτι η επιτυχία του Android βασίζεται κυρίως στο XDA και σε τύπους όπως ο Cyanogen (CyanogenMod) και ο AdamG (OxygenROM), με σκοπό να το “φορέσουν” στις ήδη υπάρχουσες συσκευές.

6 στο: "Mozilla B2G: Τα πρώτα σχέδια της νέας πλατφόρμας ήρθαν στο φως!"