Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011

Lapse It: Φανταστικά time-lapse βίντεο από το Android μας


Time-lapse είναι αυτά τα βίντεο που μπορούν να μας δείξουν τι συμβαίνει μια ολόκληρη μέρα, σε ένα σημείο, μέσα σε π.χ. οκτώ δευτερόλεπτα,  τραβώντας στιγμιότυπα ανά συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και ενώνοντας όλα τα στιγμιότυπα μαζί.

Καλώς ήρθε στο Android η πρώτη εφαρμογή που μας δίνει τη δυνατότητα να τραβήξουμε τέτοιου είδους βίντεο με τη συσκευή μας. Ονομάζεται Lapse It και η λειτουργία της είναι τόσο απλή όσο της κάμερας που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Στήνουμε τη συσκευή μας, επιλέγουμε ανά πόσα δευτερόλεπτα θέλουμε να τραβάει το κάθε στιγμιότυπο και όταν επιστρέψουμε για να την πάρουμε, τη σταματάμε για να ενώσει όλες τις φωτογραφίες σε ένα βίντεο.

Όσοι λοιπόν έχετε ως χόμπι τη φωτογραφία (και αρκείστε στα λιγοστά Mpxls ενός κινητού τηλεφώνου) δοκιμάστε το με €1,45 στο Android Market.
Διατίθεται και μια δωρεάν έκδοση η ποία θα σας αναγκάσει να αγοράσετε τα περισσότερα χαρακτηριστικά της, επίσης στο Android Market.

Για όσους ακόμα δεν έχουν καταλάβει περί τίνος πρόκειται, δείτε ένα παράδειγμα από το 0.43 έως το 1.52 για να μπείτε στο νόημα:

0 στο: "Lapse It: Φανταστικά time-lapse βίντεο από το Android μας"