Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011

App Quarantine: Εφαρμογές συστήματος σε καραντίνα!


Πιστεύω πως αν κάνω μια έρευνα και σας ρωτήσω “Ποιο είναι το πιο εκνευριστικό χαρακτηριστικό στο Android;”, θα κερδίσει η απάντηση “System Apps”. Η κάθε εταιρία κάνει ότι της κατεβαίνει σε αυτό τον τομέα. Δηλαδή επειδή το Zinio επιχορήγησε την Asus, γιατί να το έχω προεγκατεστημένο στο Transformer μου; Εκτός όμως οτι πιάνουν χώρο, το κακό είναι οτι εκκινούν από μόνες τους στο παρασκήνιο, άλλες επειδή είναι κακογραμμένες και άλλες επειδή ζητούν κάποια πληροφορία από τη συσκευή μας.

Τα ψέμματα τελείωσαν κυρίες και κύριοι! Η Google με μια κίνηση ματ κατάφερε στο Android 4 ICS να μας προσφέρει τη δυνατότητα να απενεργοποιήσουμε αυτές τις εφαρμογές! Συγχαρητήρια!!! Μεγάλο εγχείρημα! (χειροκρότημα).

Όσοι δεν θα το πάρουν το update όμως και θέλουν από σήμερα αυτή τη λειτουργία, μπορούν απλά να εγκαταστήσουν το App Quarantine. Μια εφαρμογή που εξαφανίζει από το “συρτάρι” τις περιττές εφαρμογές αλλά και δεν τις επιτρέπει να τρέχουν στο παρασκήνιο. Έτσι μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον τραγικό Android Browser και να κατεβάσετε τον ταχύτατο Opera, όπως επίσης να διώξετε όλη τη σαβούρα του HTC Sense (Peep... σε μισώ!) για να την αντικαταστήσετε με τις εφαρμογές που σας αρέσουν πραγματικά.

Θα το βρείτε δωρεάν στο Android Market, με μόνη προϋπόθεση να έχετε δικαιώματα root στη συσκευή σας.

Δείτε και το νήμα του στο XDA.

2 στο: "App Quarantine: Εφαρμογές συστήματος σε καραντίνα!"