Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

Οι πρώτες σταθερές Android 4 ICS custom ROM είναι ήδη εδώ

Από την ημέρα που ανακοινώθηκε το Android 4 και δόθηκε ο κώδικάς του στη δημοσιότητα, έχει ξεκινήσει ένας αγώνας δρόμου για την κατασκευή των custom ROM που όλοι αγαπήσαμε τόσα χρόνια. Ξέρω, ξέρω, οι πρώτες ROM άρχισαν ήδη να φτιάχνονται και διαβάσατε για αυτές εδώ και δυο εβδομάδες περίπου στο ίντερνετ.

Πόσες όμως από αυτές είναι λειτουργικές, σε σημείο που να μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε στο καθημερινό μας τηλέφωνο; Η απάντηση είναι... δύο (μέχρι σήμερα).


Galnet (MIUI Scotland)


Η πρώτη που εμφανίστηκε, προέρχεται από τη Σκωτία. Είναι μια μίξη της MIUI ROM με στοιχεία της έκδοσης Ice Cream Sandwich. Όπως λένε οι devs του Galnet εισήγαγαν μόνο αλλαγές πυρήνα και όχι στοιχεία από το νέο framework του Android (πιθανότατα γιατί η MIUI είναι πανέμορφη και έτσι όπως είναι). Άξιο αναφοράς είναι οτι έχουν ήδη έτοιμες εκδόσεις για 15 συσκευές, παρακαλώ! Δε διαθέτουν κανένα screenshot όμως γιατί όπως λένε δεν υπάρχουν διαφορές στο γραφικό περιβάλλον.

Μπορείτε να την κατεβάσετε από την official download σελίδα τους. Μπορείτε να βρείτε και το changelog εδώ.


CyanogenMod 9 Alpha 11

Πιθανότατα να “φοράτε” στο τηλέφωνό σας τη Cyanogen “Nightly builds” και να ανυπομονείτε για ένα update στην έκδοση Android 4. Η ανάπτυξη έχει ξεκινήσει αλλού, όμως δεν ξέρω αν είναι επίσημη της Cyanogen αν και χρησιμοποιεί το όνομά της. Μπορείτε να βρείτε λοιπόν μια Alpha έκδοση στο XDA η οποία όπως λέει ο προγραμματιστής “έχει τα προβληματάκια της αλλά όλα τα βασικά στοιχεία λειτουργούν κανονικά” και μας προτρέπει, αν είμαστε ανυπόμονοι, να την εγκαταστήσουμε άφοβα. Υποστηρίζει προς το παρόν μόνο το Samsung Nexus S και δε διατίθεται κανένα screenshot και από αυτή τη ROM ακόμα δυστυχώς.

Μπορείτε να τη βρείτε μαζί με τα changelog στο νήμα του XDA.

Οι τολμηροί ας ξεκινήσουν!

3 στο: "Οι πρώτες σταθερές Android 4 ICS custom ROM είναι ήδη εδώ"