Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

Mobile Mouse: Επιτέλους ένα πλήρες χειριστήριο υπολογιστή στο Android


Πολλές τέτοιου είδους εφαρμογές είδαμε κατά καιρούς στο Android Market, μα καμία τόσο ποιοτική όσο αυτή! Το Mobile Mouse είναι πραγματικά μια πλήρης λύση ποντικιού και πληκτρολογίου για το χειρισμό του υπολογιστή μας μέσω της Android συσκευής μας.

Το κυριότερο προτέρημά του είναι η ευκολία χρήσης. Αφού κατεβάσετε το host προγραμματάκι στον υπολογιστή σας (από εδώ) και το τρέξετε, δε χρειάζεται να κάνετε τίποτα άλλο από το να συνδέσετε τις δύο συσκευές στο ίδιο δίκτυο! Θα αναλάβει μόνο του να βρει τον υπολογιστή και να συνδεθεί αυτόματα σε αυτόν.

Δεύτερο κατά σειρά προτέρημα είναι οτι υποστηρίζει πολλές πλατφόρμες όπως Linux (Ubuntu), Windows και Mac ενώ εγκαθίσταται εκτός από Android και σε iOS, προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερη ευκολία και ένα πακέτο all-in-one για τις συσκευές μας.

Τρίτο, μα όχι τελευταίο, η πληρότητα στις λειτουργίες του! Εκτός από τις λειτουργίες πληκτρολογίου και ποντικιού, μπορεί αυτόματα να αναγνωρίσει σε ποια πλατφόρμα έχουμε συνδεθεί και να μας εμφανίσει τα αντίστοιχα κυριότερα κουμπιά της π.χ. σε Windows εμφανίζει τα Shift, Super, Ctrl κλπ.. Όταν ανοίγουμε ένα πρόγραμμα π.χ. το Word μας δείχνει οτι το αναγνώρισε και εμφανίζει αυτόματα το πληκτρολόγιο για να αρχίσουμε να γράφουμε!!! Τέλος αξίζει να αναφέρουμε τη διάθεση:
  • Media Remote για χρήση Media player στον υπολογιστή μας
  • Web Remote για χρήση του browser
  • App Switcher για εναλλαγή ανοιχτών εφαρμογών
  • Function keys με εμφάνιση κουμπιών όπως τα F1, F2 κ.ο.κ.
  • In-Air Mouse ένα υβρίδιο ποντικιού και πληκτρολογίου για ευκολότερη χρήση
  • Numeric Pad για χρήση αριθμητικού πληκτρολογίου

Και αν όλα αυτά νομίζετε οτι δεν είναι δωρεάν, έχετε δίκιο! Η πλήρης εφαρμογή (Mobile Mouse Pro) κοστίζει € 2,17 και θα τη βρείτε στο Android Market.
Υπάρχει όμως και μια δωρεάν έκδοση (Mobile Mouse Lite) με την οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τουλάχιστον το πληκτρολόγιο και το ποντίκι, επίσης στο Android Market!

Δείτε και ένα βίντεο:

3 στο: "Mobile Mouse: Επιτέλους ένα πλήρες χειριστήριο υπολογιστή στο Android"