Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

Firefox 7: Ίσως ο καλύτερος browser για Android ταμπλέτες!


Μετά τη χθεσινή διάθεση του Firefox 7 για Linux και Android (αυτά μας ενδιαφέρουν κυρίως), τα μηχανάκια πήρανε φωτιά από το κατέβασμα. Ιδιαίτερη εντύπωση όμως, μου δημιουργήθηκε από την έκδοση του Android.


Έπεσε, λοιπόν, πάρα πολλή δουλειά σε σχέση με τη beta έκδοση. Εκτός από το μικρότερο μέγεθός του, το οποίο έχει και άμεσο αντίκτυπο στη μνήμη της συσκευής μας, φαίνεται πως είναι γρηγορότερος από την τελευταία έκδοση και μάλιστα ίσως να είναι και ο γρηγορότερος (από τους πλήρεις) αυτή τη στιγμή στο Android!

Πολύ ωραίος και ο λιτός σχεδιασμός του με μια μπάρα στο επάνω μέρος και δύο sidebar οι οποίες εμφανίζονται με swipe δεξιά και αριστερά, η μία η οποία εμφανίζει τις ανοιχτές καρτέλες και η άλλη η οποία εμφανίζει τα υπόλοιπα κουμπιά της μπάρας.

Διαθέτει επίσης και τα add-on που όλοι αγαπήσαμε και χάρις σε αυτά έγινε πρώτος μεταξύ των υπολοίπων, αρχικά με λίγα αλλά χρήσιμα και σιγά σιγά με την προσθήκη και άλλων για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης.

Τέλος, να πούμε οτι διαθέτει και την επιλογή συγχρονισμού για σελιδοδείκτες και λοιπά, τα personas για να τον θεματοποιήσετε σύμφωνα με τα γούστα σας αλλά και ένα feature το οποίο δεν το έχει προσέξει πολύς κόσμος και το διέθετε μέχρι στιγμής μόνο ο Opera, την επιτυχία στο κατέβασμα αρχείων από σελίδες file sharing (π.χ. megaupload).

Δοκιμάστε το δωρεάν στο Android Market.

Δείτε και το βίντεο παρουσίασης:

2 στο: "Firefox 7: Ίσως ο καλύτερος browser για Android ταμπλέτες!"