Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2011

Android + LEGO Mindstorms = Η πιο εύκολη εισαγωγή στη ρομποτική


Το παιδικό αίσθημα της εξερεύνησης ζει ακόμη μέσα μου αλλά η έλλειψη γνώσεων προγραμματισμού και arduino μου κόβουν τα φτερά. Μέχρι να τα μάθω αυτά, έψαξα και βρήκα το συντομότερο δρόμο για να κατασκευάσω τα δικά μου ρομποτάκια τον οποίο και σας προτείνω. Θα χρειαστούμε το LEGO Mindstorms (η επίσημη σελίδα του) και το App Inventor (η σελίδα του) της Google για να τα καταφέρουμε.LEGO Mindstorms
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο κουτί με Lego 600 περίπου κομματιών, το οποίο περιέχει οτιδήποτε ενδέχεται να χρειαστείτε για να κατασκευάσετε από ανδροειδή και ρομποτικά ζώα έως αυτοκίνητα και ελικόπτερα.

Μαζί θα βρείτε και ένα πολύ εύκολο λογισμικό για να μπορέσετε να δώσετε εντολές στο κατασκεύασμά σας (δοκιμάστε το εδώ) ώστε να εκτελεί συγκεκριμένες εργασίες. Από τα ωραία feature του, είναι οι αισθητήρες που διαθέτει οι οποίοι ξεχωρίζουν χρώματα και ήχους, αυξομείωση του φωτός αλλά αντιδρούν και στην αφή. Το μόνο που λείπει είναι η φαντασία κάτι το οποίο πρέπει να το βάλετε εσείς και θα μπορέσετε να κατασκευάσετε ότι πραγματικά περνάει από το μυαλό σας.

Google App Inventor
Είναι μια πλατφόρμα κατασκευής Android εφαρμογών, την οποία μας έχει δώσει η Google. Δε χρειάζεται να ξέρετε να γράφετε ούτε γραμμή από κώδικα αρκεί να διαβάσετε και να εκτελέσετε τα 13 μαθήματα που περιέχει για να εξοικειωθείτε μαζί του. Από εκεί και πέρα θα μπορέσετε να κατασκευάσετε απλές εφαρμογές (προσωπικά έφτιαξα μια εφαρμογή για συνταγές μαγειρικής που μου χρειάστηκε) για να ικανοποιήσετε την ανάγκη σας για δημιουργία και γιατί όχι, να ανακαλύψετε κάτι που δεν υπάρχει ακόμα στο Android Market!


Σχόλιο:
Με το Mindstorms θα έχετε όλα τα εργαλεία που χρειάζονται για να φτιάξετε ότι σκεφτεί ο νους σας και να το προγραμματίσετε. Με το App Inventor μπορείτε να φτιάξετε μια εφαρμογή που θα το ελέγχει από την Android συσκευή σας, εύκολα.Όλα αυτά με οδηγίες χρήσης και χωρίς τη γνώση κώδικα ή κατασκευών.

Έχουμε σκοπό να σας δείξουμε πολλά πράγματα πάνω σε αυτό τη χρονιά που μόλις μπήκε και σε επίπεδο App Inventor αλλά και σε επίπεδο Mindstorms...

Δείτε μια καταπληκτική κατασκευή:

26 στο: "Android + LEGO Mindstorms = Η πιο εύκολη εισαγωγή στη ρομποτική"