Τρίτη, 16 Αυγούστου 2011

Revolutionary: Ο νέος τρόπος για root και S-OFF


Έχουμε πει πολλές φορές για τα προτερήματα του root και του S-OFF, τόσες φορές μάλιστα που οι εταιρίες αποφάσισαν πως είναι επιτακτική ανάγκη πια και μας τα προσφέρουν από μόνοι τους (δείτε τη λύση της HTC). Δύο μεγάλες δυνάμεις του χώρου ενώθηκαν σε ένα project για να μας προσφέρουν root και S-OFF πολύ εύκολα και σχεδόν αυτόματα.


Πρόκειται για τα παλικάρια των unrevoked και AlphaRev:

Το unrevoked είναι μάλλον το πιο εύκολο εργαλείο εκχώρησης root δικαιωμάτων που κυκλοφορεί. Με ένα κλικ και μερικές επανεκκινήσεις στη συσκευή μας, καταφέρνει χωρίς κόπο να μας εξυπηρετήσει. Τελευταία όμως είδαμε μερικές συσκευές οι οποίες αντιστέκονταν στη μέθοδό του και πολλούς χρήστες να μην τα καταφέρνουν.

Το AlphaRev από την άλλη πάει ένα βήμα παραπέρα προσφέροντας το λεγόμενο S-OFF. Με μοναδική προϋπόθεση να διαθέτετε συσκευή με δικαιώματα root, είναι και αυτός ο πιο εύκολος και διαδεδομένος τρόπος για να το καταφέρετε.

Οι δύο αυτές ομάδες, λοιπόν, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να μας προσφέρουν μια λύση για όλα, όσο πιο απλοϊκή και εύκολη γίνεται. Το project ονομάστηκε Revolutionary και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε public beta (σε κατάσταση δοκιμών από το κοινό). Μπορείτε λοιπόν να δοκιμάσετε την τύχη σας, όσοι δεν καταφέρατε να αποκτήσετε δικαιώματα root με άλλους τρόπους καθώς φαίνεται αρκετά σταθερή και εύκολη.

Το μοναδικό του μειονέκτημα είναι οτί εκτελείται μέσω τερματικού (στα Windows τουλάχιστον, αλλά φαντάζομαι και στο Linux) και δε διαθέτει γραφικό περιβάλλον (σε λίγο καιρό θα το έχουν έτοιμο και αυτό). Τα βήματα όμως είναι απλά και ξεκάθαρα και μάλιστα ένας αναγνώστης μας τα κατάφερε χωρίς τις δικές μας οδηγίες (Stanley Nakis ευχαριστώ πολύ για το feedback).

Δοκιμάστε το λοιπόν και πείτε μας τις εντυπώσεις σας.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη σελίδα του Revolutionary, καθώς και στη σελίδα wiki του.

[UPDATE]
Δείτε και ένα βίντεο όπως και έναν οδηγό στα Αγγλικά από το theunlockr.com

16 στο: "Revolutionary: Ο νέος τρόπος για root και S-OFF"