Η συσκευή μου δεν έχει Android Market! Ε, και;


Ωραίο και χρυσό το Android αλλά έχει και τις αναποδιές του. Η πολιτική της Google για να προστατέψει το προϊόν της είναι οτι αναγκάζει τις κατασκευάστριες εταιρίες να φτιάχνουν συσκευές σύμφωνα με συγκεκριμένα πρότυπα. Πώς τους αναγκάζει; Δεν τους δίνει τα Google Apps, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και το Android Market! Στην Ελλάδα θα έχετε δει σίγουρα στα καταστήματα τέτοιες συσκευές (κυρίως της Archos). Περιέχουν βέβαια το δικό τους “μαγαζάκι” αλλά σε καμία περίπτωση δε φτάνει τον όγκο του Market.

Θα δούμε σήμερα και άλλους τρόπους εύρεσης εφαρμογών με σκοπό να κάνουμε το “μαγαζάκι”... εμπορικό κέντρο! Οι εναλλακτικές αυτές δεν είναι σαν το AppBrain το οποίο διαχειρίζεται στην ουσία το database του Android Market και προϋποθέτει την ύπαρξή του αν θέλετε να εγκαταστήσετε εφαρμογές, αλλά είναι αυτόνομες λίστες εφαρμογών που μπορείτε να κατεβάσετε ανεξάρτητα από αυτό.

GetJar

Μπαίνει πρώτο στη λίστα... τιμής ένεκεν καθώς είναι το παλαιότερο. Υπάρχει και πριν από το ίδιο το Android καθώς εξυπηρετεί εδώ και χρόνια τους χρήστες Symbian (Nokia συσκευές), Windows Mobile και άλλους πια όπως iOS και Blackberry. Με μια τεράστια λίστα και αποκλειστικότητες (όπως το Cut the Rope) είναι σίγουρα από τις πρώτες εναλλακτικές. Δεν υπάρχει εφαρμογή να κατεβάσετε, απλώς μπαίνετε στη σελίδα τους, δηλώνετε τον τύπο της συσκευής (π.χ. HTC Desire) και εγκαθιστάτε άμεσα.

Amazon AppStore


Πολύς ο ντόρος με την ονομασία του αφού η Apple δε θέλει να ακούει από άλλους κακές λέξεις όπως “App Store”. Μια πλήρης πλατφόρμα, με τις αποκλειστικότητές της (θυμίζω πως το Angry Birds Rio ήταν δωρεάν αποκλειστικότητα) και με μεγάλη γκάμα εφαρμογών που μπορείς να στηριχτείς πάνω της. Κατεβάστε και την εφαρμογή που διατίθεται στη σελίδα τους.

Gameloft


Η πασίγνωστη εταιρία mobile παιχνιδιών συνεχίζει την παράδοση και οφείλω να ομολογήσω πως τα καταφέρνει καλύτερα από όλους. Μερικές εφαρμογές της διατίθενται και στο Android Market αλλά μπορείτε να τις βρείτε όλες στην ιστοσελίδα της. Αυτό συμβαίνει λόγω της κόντρας της με τη Google σχετικά με την επιλογή in-app-purchase που δεν υπήρχε παλαιότερα αλλά και από το φόβο πειρατείας των εφαρμογών. Όπως και να έχει είναι ένα σημείο για καλό mobile gaming.

YAAM


Για το YAAM μιλήσαμε και παλαιότερα (δείτε σχετικά). Πρόκειται για ένα “μαγαζί” ανοιχτού κώδικα με το δικό του database. Ακόμα στα σκαριά βέβαια, όμως δεν παύει να είναι μια εναλλακτική. Κατεβάστε την εφαρμογή του από τη σελίδα τους.

SlideMe


Επίσης από τα πιο γνωστά εναλλακτικά Market καθώς είχε ξεκινήσει με σκοπό να δώσει όλες τις εφαρμογές του Android Market, δωρεάν και μη, παγκοσμίως, κάτι που δεν είχε και δεν έχει κάνει ακόμα η Google. Δεν τα κατάφερε ακόμα όμως διαθέτει μια πολύ καλή λίστα και τη δική του εφαρμογή για να κατεβάσετε στη συσκευή σας.


Αυτά ήταν τα κυριότερα! Μπορείτε να βρείτε και άλλα όμως, καθώς κάθε μέρα και μια καινούρια σελίδα ξεπετιέται.


Δείτε επίσης: AndroidPit, Handmark, Handster, PocketGear, OpenAppMKT, OnlyAndroid, Soc.io, InsydeMarket.

Σχόλια

  1. Το Amazon AppStore λέει ότι είναι διαθέσιμο μόνο για χρήστες στις ΗΠΑ.  Γνωρίζεις κάποιο κόλπο για να το εγκαταστήσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορείς να κάνεις την ip σου (μέσω proxy) να φαίνεται από την Αμερική και να το κατεβάσεις.
    Κυκλοφορεί και σε "άλλα" site πάντως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης...

Psiphon 113: Η εφαρμογή που σου δίνει ελεύθερο και δωρεάν ίντερνετ από το κινητό σου (χωρίς πλάκα)

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Πώς μπορούμε να εγκαταστήσουμε περισσότερες εφαρμογές με ευκολία, σε όλες τις συσκευές Android

Εφαρμογές Google: Μάθετε τα μυστικά τους και πώς θα τις χρησιμοποιήσετε με επιτυχία!

Android Basics | Τι είναι Root και πώς μπορείς να το κάνεις σε οποιαδήποτε συσκευή;

Online αγορές από Κίνα | Με τη νέα μέθοδο αποστολής EU Express το δέμα μας δεν περνάει από τελωνείο

Android Basics: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το λεγόμενο brick

Πώς μπορούμε να επαναφέρουμε φωτογραφίες και άλλα αρχεία που έχουμε διαγράψει από την Android συσκευή μας;

Χρησιμοποιήστε την πλοήγηση του Google Maps στην Ελλάδα, χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ!

Android Basics: Γιατί στο Android 4.2 δεν μπορώ να μεταφέρω τις εφαρμογές μου στην SD κάρτα;