Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011

SmartWidget: Μια έξυπνη εφαρμογή για την προβολή συντομεύσεων στο Android


Ως γνωστόν μια από τις μεγαλύτερες διαφορές Android και iOS είναι τα Widget (Γραφικά στοιχεία). Πρόκειται για ένα μονίμως ανοιχτό παράθυρο μιας εφαρμογής στην επιφάνεια του Android για γρηγορότερη χρήση και απευθείας ενημέρωση χωρίς να χρειάζεται να απευθυνθούμε στη συντόμευσή της.

Η χρήση όλο και περισσότερων συντομεύσεων στις 5 οθόνες που προσφέρει το Android, το κάνει να κολλάει. Ενώ στο iOS η εμφάνιση όλων των εφαρμογών φαίνεται να ταιριάζει όμορφα στο γραφικό του περιβάλλον, στο Android αν γεμίσουμε όλες τις επιφάνειες με συντομεύσεις εφαρμογών θα δούμε προβλήματα στην μετάβαση από οθόνη σε οθόνη.


Για αυτό λοιπόν επιλέγουμε τα Widget. Το SmartWidget είναι μια εφαρμογή που μας επιτρέπει να ξεφορτωθούμε μερικές συντομεύσεις από την επιφάνειά μας. Πρόκειται για ένα “Γραφικό στοιχείο” το οποίο μας δείχνει τις εφαρμογές που ανοίγουμε και χρησιμοποιούμε περισσότερο. Έτσι μπορούμε να γλιτώσουμε από τις συντομεύσεις τους, να ελαφρύνουμε το κινητό μας και να εξοικονομήσουμε μπαταρία διότι όσο περισσότερα πράγματα βάζουμε στην επιφάνεια, τόσο περισσότερους πόρους ξοδεύουμε.

Είναι πολύ ελαφρύ και θα το βρείτε δωρεάν στο Android Market.

0 στο: "SmartWidget: Μια έξυπνη εφαρμογή για την προβολή συντομεύσεων στο Android"