Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011

Sketcher: Ένα εναλλακτικό πρόγραμμα ζωγραφικής που θα λατρέψετε!


Το συναίσθημα ενός ανθρώπου όταν ανακαλύπτει κάτι νέο, είναι πραγματικά ανεκτίμητο. Η ψευδαίσθηση που μου πρόσφερε κάποτε το Guitar Hero, που με έκανε να νομίζω οτι ξέρω να παίζω κιθάρα και οτι είμαι το Super WoW μέλος των Metallica, ήταν κάτι που είχα καιρό να νιώσω.

Μέχρι που είδα το Sketcher. Εκτός από ροκάς ήθελα να μάθω και να ζωγραφίζω μικρός. Δεν το κατάφερα όμως, αλλά το Sketcher με έκανε να νομίζω οτι είμαι ο Πικάσο, απλά και μόνο ζωγραφίζοντας τυχαίες γραμμές σε μια άσπρη οθόνη!

Η επιτυχία του οφείλεται στο οτι δε διαθέτει τα συμβατικά μολύβια που έχουμε συνηθίσει (κυρίως στη “Ζωγραφική” των Windows), τα οποία και δεν μπορώ να τα περιγράψω με λόγια, μπορώ όμως να σας δείξω, αφού πρόκειται για μεταφορά του “Harmony” στο Android (το οποίο μπορείτε να δοκιμάσετε τώρα στον υπολογιστή σας), ενός project για ζωγραφική μέσω του browser σας.

Ο κώδικάς του είναι διαθέσιμος (ζήτω το open source) και κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις, τη lite η οποία είναι δωρεάν και υπερπλήρης και την pro με κάποια παραπάνω έξτρα. Αν διαθέτετε ταμπλέτα σας προτείνω ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσετε.

Κατεβάστε τη lite δωρεάν στο Market και την pro με €1,43 επίσης στο Market.

3 στο: "Sketcher: Ένα εναλλακτικό πρόγραμμα ζωγραφικής που θα λατρέψετε!"