Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011

Android εφαρμογές για χρήστες Linux διανομών


Το Android ως γνήσια διανομή Linux, διαθέτει πλήθος εφαρμογών που μπορούν να κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη στη χρήση του ίδιου αλλά και των διανομών που χρησιμοποιούμε στους υπολογιστές μας.
Ανάμεσά τους υπάρχουν χρήσιμα εργαλεία, “ευαγγέλια” εντολών αλλά και τερματικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στο ίδιο το Android αν θέλουμε να εξερευνήσουμε τον Linux πυρήνα του.

Μερικές από αυτές παρουσιάζουμε παρακάτω:

Linux Command List

Μια εφαρμογή η οποία παρουσιάζει το πλήρες νόημα μια εντολής στο Linux. Μαζί της θα μάθετε τί κάνει και την πλήρη χρήση της. Απαραίτητη προϋπόθεση, να ξέρετε ποια εφαρμογή ψάχνετε διότι δε διαθέτει λίστα αλλά ένα searchbox για να πληκτρολογήσετε αυτό που αναζητάτε.


chmod

Είναι η γνωστή εντολή προβολής ή αλλαγής των διακαιωμάτων ενός αρχείου. Κατά τη γνώμη μου περιττή αφού τώρα πια μπορούμε να τα δούμε στις ιδιότητες στο ναυτίλο και σε άλλους file manager, αλλά για τους power user σίγουρα χρήσιμη.


Unix Time Converter

Ένας ωραίος μετατροπέας χρόνου Unix σε ανθρώπινο (αν μπορώ να το πω έτσι) και το αντίστροφο. Πόσο θα ήθελα ένα τέτοιο ρολόι χειρός!!!
LinuxCon

Είναι η επίσημη εφαρμογή του Linux Foundation για την παρακολούθηση του ετήσιου συνεδρίου που αφορά τα θέματά του. Ομιλητές, σπόνσορες, χάρτες για να πάτε, διευθύνσεις, τηλέφωνα και το πρόγραμμα στην παλάμη του χεριού σας.


Ubuntu Pocket Guide

Ένας ωραίος “μπούσουλας” για νεοεισερχόμενους σχετικά με τα βασικά πράγματα στο Ubuntu.

Terminal Emulator

Η απόδειξη οτι το Android είναι Linux, ένα τερματικό για να πειραματιστείτε με τον πυρήνα του Linux στην καρδιά του Android (θυμίζω οτι από τέτοιες εφαρμογές ξεκίνησε να γίνεται εφικτό το root στο Android, πριν βγουν οι “OneClickRoot” μέθοδοι).

Δείτε τι σας χρησιμεύει και κατεβάστε το.

9 στο: "Android εφαρμογές για χρήστες Linux διανομών"