Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011

Οδηγός αγοράς Android tablet στην Ελλάδα


Σιγά-σιγά αρχίζουν να καταφθάνουν και τα πρώτα αξιόλογα Android tablet στην Ελλάδα. H αξία του Android θα φανεί μέσα από τα διπήρυνα μοντέλα που έρχονται αφού κακά τα ψέμματα οι συσκευές με χαμηλούς επεξεργαστές δεν καταφέρνουν να μας δώσουν την ποιότητα που υπόσχεται το λειτουργικό.


Στην εικόνα (κάντε κλικ για μεγέθυνση) σας παρουσιάζουμε μια λίστα με τα tablet που θα δούμε πιο συχνά στο δρόμο, που θα ασχοληθεί περισσότερο η κοινότητα σε επίπεδο custom ROM και που αξίζει τελικά να αγοράσουμε.

Με Bold έχουμε σημειώσει αυτά τα χαρακτηριστικά που υπερέχουν για καλύτερο διάβασμα. Σημειώνω οτι θα έρθουν και άλλα στην Ελλάδα που ίσως αξίζουν μεγαλύτερης προσοχής αλλά εδώ θα βρείτε μια λίστα για ανθρώπους που θέλουν να αποκτήσουν κάποιο που υπάρχει σήμερα στην ελληνική αγορά έστω και ανεπίσημα.

Χρήσιμα:
1. Δεν πάμε ποτέ πεινασμένοι στο σούπερ μάρκετ. Εννοώ οτι θα πρέπει να έχετε αποφασίσει τί θέλετε από την ταμπλέτα σας. Προσωπικά θεωρώ κάποια πράγματα ανούσια έως και άχρηστα. Παράδειγμα, αποφύγετε 3D κάμερες και οθόνες που αυξάνουν κατακόρυφα την τιμή. Επίσης η 3G επικοινωνία είναι παντελώς άχρηστη αφενός επειδή μπορούμε να του δώσουμε ίντερνετ μέσω του κινητού μας και αφετέρου επειδή στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ανταγωνιστικά πακέτα mobile intenet.

2. Οι τιμές είναι από ελληνικά καταστήματα, online και μη.

3. Κάποια μοντέλα (όπως το Asus Transformer) κυκλοφορούν ανεπίσημα στην Ελλάδα, οπότε ενδέχεται η τιμή τους να πέσει ή να ανέβει ανάλογα, όταν θα έρθουν επισήμως.

4. Θεωρήθηκε σωστό να συγκρίνουμε συσκευές μιας διάστασης και επιλέξαμε αυτή που θεωρούμε καλύτερη για μεγαλύτερο εύρος χρήσης, δηλαδή τις 10 ίντσες.

5. Για αγοραστές με χαμηλό badget, που θέλουν όμως μια ποιοτική συσκευή προτείνουμε το Samsung Galaxy Tab 7" στην τιμή των €338

6. Για αγοραστές με επαγγελματικές βλέψεις στη χρήση της ταμπλέτας, άρα και φορητότητας, η καλύτερη λύση είναι το HTC Flyer στην τσιμπημένη τιμή των €550

19 στο: "Οδηγός αγοράς Android tablet στην Ελλάδα"