Τρίτη, 31 Μαΐου 2011

RD3 & SPC: Ότι πρέπει για sound developers και remixers στο Android


Για όσους έχουν ασχοληθεί με τη δημιουργία μουσικών κομματιών σε ηλεκτρονικό υπολογιστή σίγουρα θα ξέρουν και θα χρησιμοποιούν προγράμματα όπως το FL Studio (πρώην Fruity Loops) ή το Reason. Για όσους πάλι δεν ασχολούνται οφείλω να πω οτι είναι η χαρά της δημιουργίας!


Εφόσον τα κινητά μας κάνουν τα πάντα, γιατί όχι και αυτό; Η εταιρία mikrosonic μας παρουσιάζει δύο εφαρμογές λουκούμι για DJ με Android συσκευές.

Το RD3 Groovebox είναι μια εφαρμογή που μας βοηθάει να φτιάξουμε sample μικρών loop και filler (συγνώμη για την ορολογία αλλά δεν την ξέρω καλά) με τη βοήθεια ενός drum machine και ενός synthesizer για να γεμίζουμε τις αλλαγές που κάνουμε ή και να συμπληρώνουμε τα κομμάτια μας με επιπλέον beat ή ρυθμούς. Μη φανταστείτε φαντασμαγορικά πράγματα, είναι κάτι απλό και εύκολο με λίγες ρυθμίσεις.

Τα sample που θα φτιάξουμε με το RD3, μπορούμε ύστερα να τα εισάγουμε στο SPC Music Sketchpad, τη δεύτερη εφαρμογή της εταιρίας η οποία στην ουσία είναι ένα πάνελ με μεγάλα κουμπιά στα οποία έχουμε ορίσει τα εκάστοτε sample μας. Παίζοντας λοιπόν στο ΟΑΚΑ δίπλα στον Tiesto, συνδέουμε το Android στην κονσόλα μας και ενεργοποιούμε τους ρυθμούς που έχουμε προεπιλέξει.

Έχει πλάκα, δοκιμάστε το!

Θα τα βρείτε στο Market:

RD3 Groovebox: Demo & επί πληρωμή (€3,49)
SPC Music Sketchpad: Demo & επί πληρωμή (€3,99)

Δείτε τα:


3 στο: "RD3 & SPC: Ότι πρέπει για sound developers και remixers στο Android"