Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011

Parenting: Ages & Stages: Χρήσιμη εφαρμογή για νέους γονείς


Η φοβερή ατάκα "There's an app for that" της Apple δεν είναι καθόλου τυχαία. Ανάμεσα στο πανηγύρι των ελεύθερων εφαρμογών στο Android Market (και λέω πανηγύρι γιατί μπορείς να βρεις κάθε είδους βλακεία εκεί μέσα) αναδύονται κάποιες καταπληκτικές εφαρμογές που κυριολεκτικά μας λύνουν τα χέρια.

Ο λόγος για το Parenting: Ages & Stages. Ένα app καθαρά επιμορφωτικού χαρακτήρα που δε θα το ψάχναμε ποτέ στο Market. Θέμα του είναι ο νέος γονέας και μας δίνει οδηγίες στο πως να ανταπεξέλθουμε στον άθλο του πρώτου μας παιδιού. Από εδώ και στο εξής μια χρήσιμη βιβλιοθήκη θα μας περιμένει στην τσέπη μας για να απαντήσει σε καίριες απορίες όπως, πώς θα βάλουμε το μωρό σε πρόγραμμα ύπνου ή την εκμάθηση πειθαρχίας από τα πρώτα του βήματα. Φοβερά άρθρα και απαντήσεις σε προβλήματα που πίστευα οτι δεν έχουν λύση!

Η εφαρμογή λειτουργεί σαν e-magazine με άρθρα χωρισμένα σε κατηγορίες. Μπορείτε να διαβάσετε για την εγκυμοσύνη, το πρώτο έτος, το δεύτερο, τα προσχολικά και τα σχολικά χρόνια. Επειδή η εφαρμογή ξέρει την ηλικία του μικρού σας (το προσθέτετε στα settings μαζί με το όνομα και τη φωτογραφία του) σας ειδοποιεί με notifications για φρέσκα άρθρα ειδικά για την ηλικία που διανύει! Επίσης διαθέτει και υπηρεσία ειδοποίησης για παιχνίδια, τρόφιμα και βρεφικά είδη τα οποία ανακαλούνται λόγω καταλληλότητας (αμφιβάλω αν λειτουργεί στην Ελλάδα).

Επειδή πραγματικά θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας και επειδή δεν ξέρουμε τίποτα για αυτά μέχρις ότου είναι πολύ αργά καλό θα ήταν να το ρίξουμε μια ματιά.

Θα το βρείτε όπως πάντα στο Android Market.


0 στο: "Parenting: Ages & Stages: Χρήσιμη εφαρμογή για νέους γονείς"