Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011

Chainfire 3D: Παίξτε παιχνίδια που δεν προορίζονται για τη συσκευή σας


Όταν έπεσα πάνω στο Chainfire 3D στη σελίδα του XDA πριν από καμιά εβδομάδα, δε μου γέμισε το μάτι καθόλου. Είναι ένας οδηγός-μεσάζοντας ανάμεσα στο τσιπ που χειρίζεται τα γραφικά μας στην Android συσκευή μας και του αυθεντικού οδηγού της. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι “ένα app περισσότερο να μου πιάνει χώρο”, τα παλικάρια στο mobiputing όμως το δοκίμασαν και κατέληξαν σε κάποια συμπεράσματα:
  • Διαθέτει μια ρύθμιση night-mode η οποία διαχειρίζεται τα χρώματα με τέτοιο τρόπο (τα μειώνει και τα κάνει ελαφρώς χειρότερα) ούτως ώστε να μας εξοικονομήσει μπαταρία ενώ παίζουμε!
  • Μειώνει στο μισό την ανάλυση των παιχνιδιών για να τρέχουν καλύτερα και γρηγορότερα αυτά που κανονικά δε θα τα “σήκωνε” η συσκευή μας.
  • Χρησιμοποιεί κάποια plugin τα οποία δίνουν την εντύπωση στο Market οτι έχετε Tegra2 συσκευή (ή PowerVR ή ATI) και σας επιτρέπει να κατεβάσετε παιχνίδια για αυτές τις συσκευές!!!

Αυτό που θα περίμενα είναι να υποστηρίζει όλες τις συσκευές αλλά δυστυχώς είναι μόνο για αυτές με επεξεργαστή 1GHz και άνω. Προς το παρόν οι συσκευές αυτές μπορούν και παίζουν άνετα σχεδόν όλα τα game του Market, άρα το κρίνω λίγο άχρηστο (εκτός και αν θέλετε να δοκιμάσετε τα παιχνίδια του TegraZone). Θα ήταν φοβερό να ανέβαζε τον πήχη στο gaming και για τις low-end συσκευές.

Θα το βρείτε στο  Android Market.

Διαβάστε προσεκτικά τι χρειάζεται να έχετε (π.χ. θέλει root και S-Off για τις HTC συσκευές). Δείτε στο βίντεο, παιχνίδια για Tegra2 να τρέχουν στο Nexus One:


5 στο: "Chainfire 3D: Παίξτε παιχνίδια που δεν προορίζονται για τη συσκευή σας"