Android Security: Οι καλύτερες εφαρμογές για να βρείτε τη χαμένη σας συσκευή

Μετά την άποψη που καταθέσαμε περί προστασίας από κλοπή δεδομένων, αλλά και το review μερικών anti-virus, μας ζητήθηκε από πολύ κόσμο να καλύψουμε και τις εφαρμογές που μας βοηθούν να βρούμε τη συσκευή που χάσαμε ή που μας έκλεψαν.

Ξεκινάμε, λοιπόν.
Prey: Το οποίο εν τω μεταξύ έχει μετονομαστεί σε Prey Anti-Theft έχει καλυφθεί σε προηγούμενό μας άρθρο.

Βαθμολογία: 2 στα 5
Το Prey είναι μια πολύ καλή εφαρμογή για να παρακολουθούμε όλες τις συσκευές μας σε ένα μέρος. Όσον αφορά μεμονωμένα το Android, απλά είναι ανεπαρκές. Το Lock είναι αρκετά καλό, με εμφάνιση μηνύματος στη συσκευή προς τον κλέφτη και σειρήνα, ενώ και το Tracking είναι πλήρες με παρακολούθηση της SIM αλλά και της συσκευής μέσω χάρτη. Εκεί που χωλαίνει είναι στην έλλειψη Βackup και Wipe. Δε σβήνει τίποτα και δε σου φέρνει τίποτα από τα δεδομένα σου.McAfee WaveSecure: Το WaveSecure κατασκευάστηκε από την tenCube και εξαγοράστηκε αργότερα από τη McAffe, η οποία και δεν έχει αλλάξει τίποτα σε αυτό. Είναι τόσο καταπληκτικά εύκολο και πλήρες που δε χρειαζόταν. Αν ήσασταν από αυτούς που το εγκαταστήσατε στη beta μορφή του (σαν και μένα τρομάρα μου), έχετε το προνόμιο να το χρησιμοποιείτε δωρεάν στη συσκευή σας. Αν όχι θα χρειαστεί να πληρώσετε 19,90 δολάρια το χρόνο για να το εκμεταλευτείτε.

Βαθμολογία: 4 στα 5
Το WaveSecure είναι πλήρες. Δεν παίρνει 5 στα 5 λόγω τιμής. Πολλά τα λεφτά για κάθε χρόνο, ενώ θα μπορούσανε να μας χρεώσουν την εφαρμογή μια φορά μόνο. Κατά τα άλλα μόνο καφέ δεν κάνει! Από Backup μας φέρνει επαφές, μηνύματα, φωτογραφίες και βίντεο από την SD Card, το Lock του έχει τις επιλογές της σειρήνας, του ολικού κλειδώματος και της εμφάνισης μηνύματος στην οθόνη της συσκευής και το Wipe δουλεύει τέλεια αφού σβήνει τα πάντα remotely (από απόσταση). Τέλος το Tracking διαθέτει χάρτη για να βλέπετε που είναι αλλά και παρακολούθηση SIM για να ξέρετε το νούμερο της κάρτας που είναι μέσα. Μπόνους το WaveSecure UPA που αποτρέπει τον κλέφτη να το απεγκαταστήσει!


Theft Aware 2.0: Το Theft Aware 2.0 δείχνει οτι σε σκέφτεται από την πρώτη στιγμή. Μόλις το εγκαταστήσετε θα σας ζητήσει να κατεβάσει ένα άλλο πακέτο το οποίο θα λέγεται όπως θέλετε εσείς (για να μην το καταλαβαίνει ο κλέφτης). Κάνετε τις ρυθμίσεις σας με πιο σημαντική το passcode το οποίο χρησιμεύει στο να ανοίξουμε την εφαρμογή αφού δε θα τη βρίσκουμε πουθενά. Πώς;;; Καλώντας στο νούμερο που έχουμε ορίσει ως passcode!!! Κατά τα άλλα διαθέτει Backup για μηνύματα και κλήσεις, Lock με μήνυμα στην οθόνη της συσκευής, Wipe για όλη την SD Card, αλλά και Tracking της κάρτας SIM όπως και της συσκευής μέσω χάρτη.

Βαθμολογία: 5 στα 5
Το Theft Aware 2.0 δείχνει να είναι η πιο αναπτυσσόμενη από όλες τις παραπάνω, εφαρμογή. Μια ματιά στα changelog στο site τους θα σας πείσει. Τα κάνει όλα και συμφέρει με €9,99 για την έκδοση που δένεται με το IMEI της συσκευής σας και με €14,98 για την έκδοση που μπορείτε να μεταφέρετε και σε άλλες συσκευές. Είναι λίγο άβολη στην εγκατάσταση αλλά όλα γίνονται μια χαρά στο τέλος με λίγη προσοχή.

Η επιλογή είναι δική σας.

Σχόλια

Διαβάστε επίσης...

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Smart home & AirBnB | Αύξησε την αξία ενοικίασης και κάνε οικονομία με ένα ''έξυπνο'' σπίτι

Φεύγω από την Google | Αντικαθιστούμε το Google Music και το YouTube με το NewPipe και το MusicPiped

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

3D Printing | Φτιάχνουμε πιόνια ή ζάρια για επιτραπέζια, είδη μοντελισμού και άλλα παιχνίδια!

Galaxy Fold | Το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung είναι πανέμορφο αλλά καθόλου πρακτικό

Φεύγω από την Google | Αντικαθιστούμε το Play Store με το Aurora Store και το F-Droid

Samsung Galaxy S10 | Είναι χωρίς αμφιβολία ο βασιλιάς του Android και αυτοί είναι οι λόγοι

Raspberry Pi | Ενεργοποιούμε την πρόσβαση στο server μας από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου με το Let's Encrypt (SSL) και το DuckDNS