Android Security: Οι καλύτερες εφαρμογές για να βρείτε τη χαμένη σας συσκευή

Μετά την άποψη που καταθέσαμε περί προστασίας από κλοπή δεδομένων, αλλά και το review μερικών anti-virus, μας ζητήθηκε από πολύ κόσμο να καλύψουμε και τις εφαρμογές που μας βοηθούν να βρούμε τη συσκευή που χάσαμε ή που μας έκλεψαν.

Ξεκινάμε, λοιπόν.
Prey: Το οποίο εν τω μεταξύ έχει μετονομαστεί σε Prey Anti-Theft έχει καλυφθεί σε προηγούμενό μας άρθρο.

Βαθμολογία: 2 στα 5
Το Prey είναι μια πολύ καλή εφαρμογή για να παρακολουθούμε όλες τις συσκευές μας σε ένα μέρος. Όσον αφορά μεμονωμένα το Android, απλά είναι ανεπαρκές. Το Lock είναι αρκετά καλό, με εμφάνιση μηνύματος στη συσκευή προς τον κλέφτη και σειρήνα, ενώ και το Tracking είναι πλήρες με παρακολούθηση της SIM αλλά και της συσκευής μέσω χάρτη. Εκεί που χωλαίνει είναι στην έλλειψη Βackup και Wipe. Δε σβήνει τίποτα και δε σου φέρνει τίποτα από τα δεδομένα σου.McAfee WaveSecure: Το WaveSecure κατασκευάστηκε από την tenCube και εξαγοράστηκε αργότερα από τη McAffe, η οποία και δεν έχει αλλάξει τίποτα σε αυτό. Είναι τόσο καταπληκτικά εύκολο και πλήρες που δε χρειαζόταν. Αν ήσασταν από αυτούς που το εγκαταστήσατε στη beta μορφή του (σαν και μένα τρομάρα μου), έχετε το προνόμιο να το χρησιμοποιείτε δωρεάν στη συσκευή σας. Αν όχι θα χρειαστεί να πληρώσετε 19,90 δολάρια το χρόνο για να το εκμεταλευτείτε.

Βαθμολογία: 4 στα 5
Το WaveSecure είναι πλήρες. Δεν παίρνει 5 στα 5 λόγω τιμής. Πολλά τα λεφτά για κάθε χρόνο, ενώ θα μπορούσανε να μας χρεώσουν την εφαρμογή μια φορά μόνο. Κατά τα άλλα μόνο καφέ δεν κάνει! Από Backup μας φέρνει επαφές, μηνύματα, φωτογραφίες και βίντεο από την SD Card, το Lock του έχει τις επιλογές της σειρήνας, του ολικού κλειδώματος και της εμφάνισης μηνύματος στην οθόνη της συσκευής και το Wipe δουλεύει τέλεια αφού σβήνει τα πάντα remotely (από απόσταση). Τέλος το Tracking διαθέτει χάρτη για να βλέπετε που είναι αλλά και παρακολούθηση SIM για να ξέρετε το νούμερο της κάρτας που είναι μέσα. Μπόνους το WaveSecure UPA που αποτρέπει τον κλέφτη να το απεγκαταστήσει!


Theft Aware 2.0: Το Theft Aware 2.0 δείχνει οτι σε σκέφτεται από την πρώτη στιγμή. Μόλις το εγκαταστήσετε θα σας ζητήσει να κατεβάσει ένα άλλο πακέτο το οποίο θα λέγεται όπως θέλετε εσείς (για να μην το καταλαβαίνει ο κλέφτης). Κάνετε τις ρυθμίσεις σας με πιο σημαντική το passcode το οποίο χρησιμεύει στο να ανοίξουμε την εφαρμογή αφού δε θα τη βρίσκουμε πουθενά. Πώς;;; Καλώντας στο νούμερο που έχουμε ορίσει ως passcode!!! Κατά τα άλλα διαθέτει Backup για μηνύματα και κλήσεις, Lock με μήνυμα στην οθόνη της συσκευής, Wipe για όλη την SD Card, αλλά και Tracking της κάρτας SIM όπως και της συσκευής μέσω χάρτη.

Βαθμολογία: 5 στα 5
Το Theft Aware 2.0 δείχνει να είναι η πιο αναπτυσσόμενη από όλες τις παραπάνω, εφαρμογή. Μια ματιά στα changelog στο site τους θα σας πείσει. Τα κάνει όλα και συμφέρει με €9,99 για την έκδοση που δένεται με το IMEI της συσκευής σας και με €14,98 για την έκδοση που μπορείτε να μεταφέρετε και σε άλλες συσκευές. Είναι λίγο άβολη στην εγκατάσταση αλλά όλα γίνονται μια χαρά στο τέλος με λίγη προσοχή.

Η επιλογή είναι δική σας.

Σχόλια

Διαβάστε επίσης...

Xiaomi Mi A3 | Υπάρχει ένας πολύ σημαντικός λόγος για να μην το αγοράσεις

Επισκευή LED τηλεόρασης | Η LG μου ζήτησε 250 ευρώ, την έφτιαξα μόνος μου με μόλις 60 ευρώ!

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Android | Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να διαγράψω τα δεδομένα μου πριν πουλήσω το παλιό μου τηλέφωνο;

Galaxy Fold | Το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung είναι πανέμορφο αλλά καθόλου πρακτικό

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Xiaomi Robot Vacuum review | Η ρομποτική σκούπα της Xiaomi είναι ο καλύτερος φίλος του τεμπέλη!

3D Printing | Γιατί οι εκτυπώσεις μου βγαίνουν χάλια και πώς μπορώ να τις διορθώσω;

Android Basics | Τι είναι το πρόγραμμα Android One, ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα αρνητικά του;