Android Security: Οι καλύτερες εφαρμογές για να βρείτε τη χαμένη σας συσκευή

Μετά την άποψη που καταθέσαμε περί προστασίας από κλοπή δεδομένων, αλλά και το review μερικών anti-virus, μας ζητήθηκε από πολύ κόσμο να καλύψουμε και τις εφαρμογές που μας βοηθούν να βρούμε τη συσκευή που χάσαμε ή που μας έκλεψαν.

Ξεκινάμε, λοιπόν.
Prey: Το οποίο εν τω μεταξύ έχει μετονομαστεί σε Prey Anti-Theft έχει καλυφθεί σε προηγούμενό μας άρθρο.

Βαθμολογία: 2 στα 5
Το Prey είναι μια πολύ καλή εφαρμογή για να παρακολουθούμε όλες τις συσκευές μας σε ένα μέρος. Όσον αφορά μεμονωμένα το Android, απλά είναι ανεπαρκές. Το Lock είναι αρκετά καλό, με εμφάνιση μηνύματος στη συσκευή προς τον κλέφτη και σειρήνα, ενώ και το Tracking είναι πλήρες με παρακολούθηση της SIM αλλά και της συσκευής μέσω χάρτη. Εκεί που χωλαίνει είναι στην έλλειψη Βackup και Wipe. Δε σβήνει τίποτα και δε σου φέρνει τίποτα από τα δεδομένα σου.McAfee WaveSecure: Το WaveSecure κατασκευάστηκε από την tenCube και εξαγοράστηκε αργότερα από τη McAffe, η οποία και δεν έχει αλλάξει τίποτα σε αυτό. Είναι τόσο καταπληκτικά εύκολο και πλήρες που δε χρειαζόταν. Αν ήσασταν από αυτούς που το εγκαταστήσατε στη beta μορφή του (σαν και μένα τρομάρα μου), έχετε το προνόμιο να το χρησιμοποιείτε δωρεάν στη συσκευή σας. Αν όχι θα χρειαστεί να πληρώσετε 19,90 δολάρια το χρόνο για να το εκμεταλευτείτε.

Βαθμολογία: 4 στα 5
Το WaveSecure είναι πλήρες. Δεν παίρνει 5 στα 5 λόγω τιμής. Πολλά τα λεφτά για κάθε χρόνο, ενώ θα μπορούσανε να μας χρεώσουν την εφαρμογή μια φορά μόνο. Κατά τα άλλα μόνο καφέ δεν κάνει! Από Backup μας φέρνει επαφές, μηνύματα, φωτογραφίες και βίντεο από την SD Card, το Lock του έχει τις επιλογές της σειρήνας, του ολικού κλειδώματος και της εμφάνισης μηνύματος στην οθόνη της συσκευής και το Wipe δουλεύει τέλεια αφού σβήνει τα πάντα remotely (από απόσταση). Τέλος το Tracking διαθέτει χάρτη για να βλέπετε που είναι αλλά και παρακολούθηση SIM για να ξέρετε το νούμερο της κάρτας που είναι μέσα. Μπόνους το WaveSecure UPA που αποτρέπει τον κλέφτη να το απεγκαταστήσει!


Theft Aware 2.0: Το Theft Aware 2.0 δείχνει οτι σε σκέφτεται από την πρώτη στιγμή. Μόλις το εγκαταστήσετε θα σας ζητήσει να κατεβάσει ένα άλλο πακέτο το οποίο θα λέγεται όπως θέλετε εσείς (για να μην το καταλαβαίνει ο κλέφτης). Κάνετε τις ρυθμίσεις σας με πιο σημαντική το passcode το οποίο χρησιμεύει στο να ανοίξουμε την εφαρμογή αφού δε θα τη βρίσκουμε πουθενά. Πώς;;; Καλώντας στο νούμερο που έχουμε ορίσει ως passcode!!! Κατά τα άλλα διαθέτει Backup για μηνύματα και κλήσεις, Lock με μήνυμα στην οθόνη της συσκευής, Wipe για όλη την SD Card, αλλά και Tracking της κάρτας SIM όπως και της συσκευής μέσω χάρτη.

Βαθμολογία: 5 στα 5
Το Theft Aware 2.0 δείχνει να είναι η πιο αναπτυσσόμενη από όλες τις παραπάνω, εφαρμογή. Μια ματιά στα changelog στο site τους θα σας πείσει. Τα κάνει όλα και συμφέρει με €9,99 για την έκδοση που δένεται με το IMEI της συσκευής σας και με €14,98 για την έκδοση που μπορείτε να μεταφέρετε και σε άλλες συσκευές. Είναι λίγο άβολη στην εγκατάσταση αλλά όλα γίνονται μια χαρά στο τέλος με λίγη προσοχή.

Η επιλογή είναι δική σας.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Psiphon 113: Η εφαρμογή που σου δίνει ελεύθερο και δωρεάν ίντερνετ από το κινητό σου (χωρίς πλάκα)

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Πώς μπορούμε να εγκαταστήσουμε περισσότερες εφαρμογές με ευκολία, σε όλες τις συσκευές Android

Εφαρμογές Google: Μάθετε τα μυστικά τους και πώς θα τις χρησιμοποιήσετε με επιτυχία!

Android Basics | Τι είναι Root και πώς μπορείς να το κάνεις σε οποιαδήποτε συσκευή;

Online αγορές από Κίνα | Με τη νέα μέθοδο αποστολής EU Express το δέμα μας δεν περνάει από τελωνείο

Android Basics: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το λεγόμενο brick

Πώς μπορούμε να επαναφέρουμε φωτογραφίες και άλλα αρχεία που έχουμε διαγράψει από την Android συσκευή μας;

Χρησιμοποιήστε την πλοήγηση του Google Maps στην Ελλάδα, χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ!

Android Basics: Γιατί στο Android 4.2 δεν μπορώ να μεταφέρω τις εφαρμογές μου στην SD κάρτα;