Το Android Market στα χνάρια του Apple AppStore και πάλι

Μετά την ηρωϊκή έξοδο του psx4droid από το Market με τη δικαιολογία οτι θίγονται τα συμφέροντα συνεργατών της Google (S.E. Playstation Phones), ο κολοσσός συνεχίζει την ίδια πολιτική με λιγότερο σπασμωδικές κινήσεις αυτή τη φορά. 

Στο στόχαστρο βρίσκονται οι εφαρμογές που προσφέρουν υπηρεσίες tethering και wifi hotspot. Από ότι φαίνεται οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας στην Αμερική (Verizon, AT&T) θέλουν τους πελάτες τους να πληρώνουν δύο συμβόλαια για δεδομένα (ένα για το κινητό και ένα για την ταμπλέτα τους) και όχι να μοιράζονται τη σύνδεσή τους μεταξύ των δύο. Ζήτησαν λοιπόν από τη Google να αποκλείσει τους πελάτες τους από το να κατεβάζουν εφαρμογές όπως το PDAnet. Υπάρχουν βέβαια ακόμα πλάγιοι τρόποι να κάνουν τη δουλειά τους οι εν λόγω χρήστες όμως αν αύριο στραβοξυπνήσει ο CEO π.χ. της Vodafone και ζητήσει κάτι παρόμοιο για την Ευρώπη τι θα γίνει;

Υποστηρίζουμε το Android κυρίως λόγω του open source χαρακτήρα του και διότι στο Market επικρατεί η ελευθερία της άποψης (σε λογικά πλαίσια), αν όμως κυριαρχήσουν λογικές τύπου Sony και της γνωστής υπόθεσης με το PS3 και τους χάκερ δεν ξέρω που μπορεί να καταλήξουμε. Από την άλλη η Sony άκουσε το λαϊκό κάλεσμα και άρχισε να ξεκλειδώνει τους bootloaders στις Android συσκευές της ως μια ένδειξη συμβιβασμού.

Προσωπικά επέλεξα το Android για το λόγο του ανοιχτού κώδικα και επειδή μ’αρέσει να πειραματίζομαι. Θα με πείραζει πολύ αν κάτι στην πορεία το αφαιρούσαν, όπως συνέβη και με το Linux στο PS3. Εσείς θα συμβιβαζόσασταν με κάτι λιγότερο;;

[Πηγή]

Σχόλια

 1. όπως το είπες..... σπασμωδικές κινήσεις!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. η google μπορεί να κάνει κουμάντο σε αντίστοιχες υπηρεσίες με το android market; πχ appbrain

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αν αφαιρέσει την εφαρμογή από το Market, αφαιρείται και από το AppBrain.
  Χρησιμοποιούν τη ίδια βάση δεδομένων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Να σταματήσει το Android να είναι Open Source, δεν τίθεται θέμα. Ευτύχως στο Android, στο θέμα του Market έχουμε ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε αντίθεση με το iPhone. Μπορούμε να χρησιμοποιούμε εναλλακτικά markets χωρίς να είναι απαραίτητο το rooting. Είχαμε δει στο παρελθόν το Mikandi -> http://osarena.net/2010/11/adult-android-apps-via... το οποίο αφορά ενήλικο περιεχόμενο βέβαια. Αλλά αν το Android Market αρχίζει να ακολουθει το AppMarket της Apple θα δούμε σύντομα εναλλακτικά Markets.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Να προσθέσω και το Yaam (http://osarena.net/2011/04/yaam-%E2%80%93-yet-another-android-market.html) στην επανάσταση των Market !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Προσωπικά λίγο με ενδιαφέρει αφού το android market δεν είναι ο μόνος τρόπος να εγκαταστήσεις μια εφαρμογή, αν κάνουν πολλές τέτοιες κινήσεις θα δώσουν τροφή στα εναλλακτικά markets άρα πρέπει να σκεφτούν πολύ προσεκτικά τι θα κάνουν, εξάλλου το κοινό του android δεν είναι iBoys. Το πρόβλημα θα είναι αν μπλοκάρουν την εγκατάσταση εφαρμογών εκτός Market, εκεί θα ακούσει κράξιμο και φτύσιμο η Google, αν και δε νομίζω να το δούμε εκτεταμένα κάτι τέτοιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. το link βγάζει error 404 :(

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ε βέβαια, έπρεπε να αναφέρω το YAAM πρώτο! Αυτό ειναι το σωστό link -> http://osarena.net/2011/04/yaam-%E2%80%93-yet-ano...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Δε νομίζω πως θα κάνουν κάτι τέτοιο. Εξάλλου υπάρχει ρύθμιση να δέχεται το κίνητο εφαρμογές από άγνωστες πηγές. Το βρίσκω απίθανο να γίνει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Άποψη | Πώς το Facebook και η ανθρώπινη βλακεία καταστρέφουν την ψυχολογία μας και τον κοινωνικό ιστό

Google Pixel 4a, OnePlus Nord, iPhone SE | Συγκρίνουμε τα πιο ενδιαφέροντα smartphone του 2020

Facebook | Οι καλύτερες ρυθμίσεις για ασφάλεια και ιδιωτικό απόρρητο

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 7) | Ο ρόλος των χρηστών και των ομάδων στο Linux

Home Assistant (μέρος 3) | Πώς δημιουργούμε αυτοματισμούς στο smart home server μας

Android Basics | Τι είναι το ADB, πώς το χρησιμοποιώ και ποιες είναι οι βασικές εντολές του

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl