Το Android Market στα χνάρια του Apple AppStore και πάλι

Μετά την ηρωϊκή έξοδο του psx4droid από το Market με τη δικαιολογία οτι θίγονται τα συμφέροντα συνεργατών της Google (S.E. Playstation Phones), ο κολοσσός συνεχίζει την ίδια πολιτική με λιγότερο σπασμωδικές κινήσεις αυτή τη φορά. 

Στο στόχαστρο βρίσκονται οι εφαρμογές που προσφέρουν υπηρεσίες tethering και wifi hotspot. Από ότι φαίνεται οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας στην Αμερική (Verizon, AT&T) θέλουν τους πελάτες τους να πληρώνουν δύο συμβόλαια για δεδομένα (ένα για το κινητό και ένα για την ταμπλέτα τους) και όχι να μοιράζονται τη σύνδεσή τους μεταξύ των δύο. Ζήτησαν λοιπόν από τη Google να αποκλείσει τους πελάτες τους από το να κατεβάζουν εφαρμογές όπως το PDAnet. Υπάρχουν βέβαια ακόμα πλάγιοι τρόποι να κάνουν τη δουλειά τους οι εν λόγω χρήστες όμως αν αύριο στραβοξυπνήσει ο CEO π.χ. της Vodafone και ζητήσει κάτι παρόμοιο για την Ευρώπη τι θα γίνει;

Υποστηρίζουμε το Android κυρίως λόγω του open source χαρακτήρα του και διότι στο Market επικρατεί η ελευθερία της άποψης (σε λογικά πλαίσια), αν όμως κυριαρχήσουν λογικές τύπου Sony και της γνωστής υπόθεσης με το PS3 και τους χάκερ δεν ξέρω που μπορεί να καταλήξουμε. Από την άλλη η Sony άκουσε το λαϊκό κάλεσμα και άρχισε να ξεκλειδώνει τους bootloaders στις Android συσκευές της ως μια ένδειξη συμβιβασμού.

Προσωπικά επέλεξα το Android για το λόγο του ανοιχτού κώδικα και επειδή μ’αρέσει να πειραματίζομαι. Θα με πείραζει πολύ αν κάτι στην πορεία το αφαιρούσαν, όπως συνέβη και με το Linux στο PS3. Εσείς θα συμβιβαζόσασταν με κάτι λιγότερο;;

[Πηγή]

Σχόλια

 1. όπως το είπες..... σπασμωδικές κινήσεις!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. η google μπορεί να κάνει κουμάντο σε αντίστοιχες υπηρεσίες με το android market; πχ appbrain

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αν αφαιρέσει την εφαρμογή από το Market, αφαιρείται και από το AppBrain.
  Χρησιμοποιούν τη ίδια βάση δεδομένων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Να σταματήσει το Android να είναι Open Source, δεν τίθεται θέμα. Ευτύχως στο Android, στο θέμα του Market έχουμε ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε αντίθεση με το iPhone. Μπορούμε να χρησιμοποιούμε εναλλακτικά markets χωρίς να είναι απαραίτητο το rooting. Είχαμε δει στο παρελθόν το Mikandi -> http://osarena.net/2010/11/adult-android-apps-via... το οποίο αφορά ενήλικο περιεχόμενο βέβαια. Αλλά αν το Android Market αρχίζει να ακολουθει το AppMarket της Apple θα δούμε σύντομα εναλλακτικά Markets.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Προσωπικά λίγο με ενδιαφέρει αφού το android market δεν είναι ο μόνος τρόπος να εγκαταστήσεις μια εφαρμογή, αν κάνουν πολλές τέτοιες κινήσεις θα δώσουν τροφή στα εναλλακτικά markets άρα πρέπει να σκεφτούν πολύ προσεκτικά τι θα κάνουν, εξάλλου το κοινό του android δεν είναι iBoys. Το πρόβλημα θα είναι αν μπλοκάρουν την εγκατάσταση εφαρμογών εκτός Market, εκεί θα ακούσει κράξιμο και φτύσιμο η Google, αν και δε νομίζω να το δούμε εκτεταμένα κάτι τέτοιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ε βέβαια, έπρεπε να αναφέρω το YAAM πρώτο! Αυτό ειναι το σωστό link -> http://osarena.net/2011/04/yaam-%E2%80%93-yet-ano...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Δε νομίζω πως θα κάνουν κάτι τέτοιο. Εξάλλου υπάρχει ρύθμιση να δέχεται το κίνητο εφαρμογές από άγνωστες πηγές. Το βρίσκω απίθανο να γίνει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης...

Psiphon 113: Η εφαρμογή που σου δίνει ελεύθερο και δωρεάν ίντερνετ από το κινητό σου (χωρίς πλάκα)

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Πώς μπορούμε να εγκαταστήσουμε περισσότερες εφαρμογές με ευκολία, σε όλες τις συσκευές Android

Εφαρμογές Google: Μάθετε τα μυστικά τους και πώς θα τις χρησιμοποιήσετε με επιτυχία!

Android Basics | Τι είναι Root και πώς μπορείς να το κάνεις σε οποιαδήποτε συσκευή;

Online αγορές από Κίνα | Με τη νέα μέθοδο αποστολής EU Express το δέμα μας δεν περνάει από τελωνείο

Android Basics: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το λεγόμενο brick

Πώς μπορούμε να επαναφέρουμε φωτογραφίες και άλλα αρχεία που έχουμε διαγράψει από την Android συσκευή μας;

Χρησιμοποιήστε την πλοήγηση του Google Maps στην Ελλάδα, χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ!

Android Basics: Γιατί στο Android 4.2 δεν μπορώ να μεταφέρω τις εφαρμογές μου στην SD κάρτα;