Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011

Keepass Droid | Όλα τα password σε ένα μέρος με ασφάλεια


Όλα σε ένα και νοικοκυρεμένα που λέει και η διαφήμιση. Εάν είστε γραμμένοι σε πολλά site ή έχετε πολλά email ή τέλος πάντων πολλές πιστωτικές κάρτες, πού αποθηκεύετε όλους αυτούς τους κωδικούς;;; Τη λύση έρχεται να μας δώσει το Keepass Droid, μια εφαρμογή στην οποία αποθηκεύουμε τους κωδικούς μας, τα username, τα links και όποια άλλη πληροφορία χρειαζόμαστε για αυτά. Τα δύο τεράστια προτερήματα της εφαρμογής είναι η Ασφάλεια και ο Multiplatform χαρακτήρας της.

Είναι ασφαλές

Δημιουργώντας ένα νέο αρχείο database σας δίνει τη δυνατότητα να το συνδέσετε με ένα master key αρχείο, που χωρίς αυτό (και το password που θα ορίσετε) δεν υπάρχει η δυνατότητα να ανοίξει ή να παραβιαστεί έστω και αν έχουν μάθει το password σας.

Για το φόβο των keyloggers (προγράμματα που καταγράφουν τί πληκτρολογούμε) η εφαρμογή προσφέρει την εξής δυνατότητα: Αποθηκεύει το username ή το password στο clipboard, απλά και μόνο όταν το πατάμε (ή το κάνουμε διπλό κλικ στο PC). Έτσι δε χρειάζεται να πληκτρολογήσουμε τίποτα. Απλά ένα copy & paste στο site που θέλουμε να κάνουμε login αρκεί.Είναι multiplatform

Η εφαρμογή έχει γίνει port σε  όλες τις γνωστές πλατφόρμες λόγω του Open Source χαρακτήρα της βέβαια και αρκεί απλά να μεταφέρετε τα αρχεία σας (.kdb & .key) στις συσκευές σας. Έτσι θα το έχετε στα Windows στη δουλειά, στο Ubuntu στο σπίτι, στο Android σας και στο USB-stick.

Θα το βρείτε:

  • στο Downloads page του κατασκευαστή σχεδόν για όλες τις πλατφόρμες
  • στο Android Market ως Keepass Droid
  • στο PortableApps.com για το στικάκι σας (πολύ βολικό) ως Keepass Portable
  • και στο Ubuntu Software Center ως KeepassX

9 στο: "Keepass Droid | Όλα τα password σε ένα μέρος με ασφάλεια"