Τρίτη, 12 Απριλίου 2011

Google Reader: Η προσωπική σου εφημερίδαΠώς μαθαίνετε να νέα της ημέρας; Αγοράζετε ακόμα εφημερίδες ή εξαρτάστε από τις ίδιες και τις ίδιες γνώμες των ανθρώπων της τηλεόρασης; Αν σας προτείναμε έναν τρόπο να ενημερώνεστε μόνο για τα θέματα που σας ενδιαφέρουν, αμέσως μόλις γίνονται και από τους συντάκτες που επιθυμείτε, τι θα λέγατε;


Όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα πετύχετε με το Google Reader.Posted ImageΕίναι μια εφαρμογή στην οποία μπορούμε να καταχωρήσουμε RSS feed των αγαπημένων μας σελίδων για να λαμβάνουμε τα νέα τους, αρκεί να αποφασίσουμε τι θέλουμε και τι μας ενδιαφέρει να μάθουμε.

Για παράδειγμα, εμένα μου αρέσει να διαβάζω για το Android. Βρίσκω λοιπόν μια σελίδα που μου αρέσει και προσθέτω το RSS της στο Reader. Μου αρέσουν και άλλες όμως που έχουν μεγάλη θεματολογία. Αυτές οι σελίδες συνήθως έχουν ξεχωριστό RSS για κάθε θεματολογία, οπότε θα πάρω μόνο αυτό που αναφέρεται στο Android και θα ξεχωρίσω τα νέα. Αφού μαζέψω 3-4 μπορώ να δημιουργήσω ένα φάκελο με το όνομα “Android” για να τα έχω όλα τακτοποιημένα.Μπορούμε να προσθέσουμε οτιδήποτε σκεφτούμε, από αθλητικά (για όλες ή μόνο για την ομάδα που μας ενδιαφέρει), κατασκευές, εισηδεογραφία, τέχνη, παιχνίδια κλπ. αρκεί να διαθέτει η σελίδα RSS. Έτσι δε θα χρειαστεί ποτέ ξανά να επισκεφτούμε τις σελίδες αυτές και να ανοίγουμε πολλές καρτέλες στον browser μας, αλλά τα νέα θα έρχονται κατευθείαν σε εμάς. To Google Reader επίσης, μαθαίνει από εμάς και μας προτείνει και άλλες σελίδες για να συμπεριλάβουμε στη λίστα μας, τα νέα των οποίων μπορούμε να μοιραστούμε με τους φίλους μας πανεύκολα με email, facebook, Google+ και οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή διαμοιρασμού έχουμε στη συσκευή μας!

Δε θα αγοράσετε ποτέ ξανά εφημερίδα με χθεσινά νέα διότι εδώ τα νέα σας έρχονται τη στιγμή που γίνονται και το καλύτερο από όλα είναι οτι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε εντελώς δωρεάν!


Θα το βρείτε δωρεάν στο Android Market.

3 στο: "Google Reader: Η προσωπική σου εφημερίδα"