Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

Πώς να ενεργοποιήσετε το Google Maps με πλοήγηση στην Ελλάδα!

Όσοι φίλοι φοράτε Android Froyo (2.2) και άνω στο κινητό σας, σίγουρα έχετε παρατηρήσει μια εφαρμογή με σήμα ένα μπλε βελάκι που λέγεται “Πλοήγηση”. Την περιγράφω τόσο γραφικά γιατί πολλοί δε θυμούνται καν ότι υπάρχει αφού είναι παντελώς άχρηστη!!! Αν την πατήσετε θα σας πει ότι “H εφαρμογή δεν υποστηρίζεται στην περιοχή σας”.


Ψάχνοντας λοιπόν στο XDA για μια λύση πάνω στο θέμα (και επειδή προσφάτως ταξίδεψα στο εξωτερικό και τη χρησιμοποίησα και έχω να σας πω ότι είναι καταπληκτική) έπεσα πάνω σε ένα ενδιαφέρον thread που μας δίνει τη λύση.

Πρόκειται για το Brut Google Maps του χρήστη Brut.all. Μια custom έκδοση του Google Maps η οποία ενεργοποιεί την turn-by-turn πλοήγηση στην Ελλάδα. Ο Brut.all όμως δε μένει εκεί αφού μας κάνει δώρο και την αντιγραφή των χαρτών στην SD Card για offline χρήση!

Η εγκατάστασή του είναι λίγο περίεργη καθώς θα πρέπει να αφαιρέσετε το Google Maps από το κινητό σας (ή από το System Apps καθώς δεν αναβαθμίζεται) και μετά να εγκαταστήσετε αυτό.

UPDATE: Ο Brut.all έχει έναν τρόπο στο thread του ούτως ώστε να αλλάξετε το όνομα του πακέτου και να τα έχετε και τα δύο εγκατεστημένα.

Ο τρόπος που το εγκατέστησα:
  • Αγόρασα το System App Remover από εδώ με 0,72€
  • Απεγκατέστησα το Google Maps με την παραπάνω εφαρμογή
  • Εγκατέστησα το Brut όπως κάθε άλλη εφαρμογή.

Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλοι τρόποι. Απλά λέω τι έκανα εγώ! Θα προσπαθήσω επίσης να κάνω και μια δοκιμή με SVOX TTS (Ελληνική γλώσσα) να δω αν θα έχουμε και φωνητικές οδηγίες!!!

Δείτε μερικές εικόνες από μια βόλτα μου στη Θεσσαλονίκη:

30 στο: "Πώς να ενεργοποιήσετε το Google Maps με πλοήγηση στην Ελλάδα!"