Αυτοί είναι οι λόγοι που κάνουν το OnePlus 3 το καλύτερο smartphone σήμερα


Όταν οι μεγαλύτερες εταιρίες του χώρου, τριγυρίζουν εδώ και χρόνια με τις συσκευές τους το τέλειο αποτέλεσμα χωρίς όμως να το πετυχαίνουν (ίσως και επίτηδες), η OnePlus το κατάφερε με την τρίτη της μόλις προσπάθεια. Το OnePlus One μας σύστησε στη φθηνή ναυαρχίδα, το OnePlus 2 μας έδειξε ότι τα κορυφαία χαρακτηριστικά δεν είναι θέμα τιμής και τώρα το OnePlus 3 μας φέρνει την επιτομή της τεχνολογίας με ένα κόστος που θεωρούμε πέρα για πέρα λογικό.

Αν παρατηρήσατε ότι όλα περιστρέφονται γύρω από την τιμή, αυτό είναι το βασικό χαρακτηριστικό των ναυαρχίδων της OnePlus και αυτό τέλος πάντων είναι το ζουμί της ιστορίας "αγορά smartphone". Όλοι μπορούν να φτιάξουν εξαιρετικά τηλέφωνα, αλλά οι τιμές των 800 και πλέον ευρώ είναι απλά απαράδεκτες. Η OnePlus λοιπόν τα κατάφερε και πάλι, φτάνοντας αυτή τη φορά τόσο κοντά στο τέλειο τηλέφωνο, όσο κανένας άλλος!

Χαρακτηριστικά

  • Επεξεργαστής: Τετραπύρηνος Qualcomm Snapdragon 820 @ 2.2GHz
  • GPU:  Adreno 530
  • Μνήμη: 6GB RAM - 64GB αποθήκευση
  • Οθόνη: Optic Amoled 5.5" @ 1920 x 1080p (401ppi)
  • Κάμερα: Πίσω 16.0MP (Sony IMX298, f/2.0, OIS, EIS) - Μπροστά 8.0MP (Sony IMX179, f/2.0, EIS)
  • Συνδεσιμότητα: 4G, dual-SIM, WiFi ac, Bluetooth 4.2, GPS (Glonass, Beidou), NFC, fingerprint, USB 2.0 Type-C
  • Μπαταρία: 3.000mAh (Dash Charge - 61% σε 30 λεπτά)
  • Διαστάσεις: 152.7 x 74.7 x 7.35mm - 158gr
  • Λειτουργικό σύστημα: Android 6.0 Marshmallow (OxygenOS)


Διαθέτει τα πάντα

Ένας από τους πρώτους άξονες που το κάνουν το καλύτερο τηλέφωνο σήμερα, είναι ότι έχει τα πάντα και είναι πραγματικό "τούμπανο". Διαθέτει τον καλύτερο επεξεργαστή της αγοράς που συνοδεύεται από το τρελό μέγεθος των 6GB RAM, ενώ ο αποθηκευτικός του χώρος είναι στα 64GB. H RAM και ο αποθηκευτικός χώρος είναι επίσης ότι πιο τελευταίο έχουμε δει τεχνολογικά, αφού το μεν είναι τεχνολογίας DDR4 και το δε UFS 2.0, κάνοντας το "γράψε & διάβασε" στις δύο μνήμες, εξαιρετικά γρήγορο.

Η οθόνη του αποτελείται από το καλύτερο panel της αγοράς, ένα Optic Amoled 5.5 ιντσών με ανάλυση στα 1080p. Τον όρο "Optic" δεν τον έχουμε ξανακούσει και αυτό γιατί πρόκειται για ένα custom Super Amoled panel της Samsung, το οποίο δημιουργήθηκε κατά παραγγελία της OnePlus, άρα μιλάμε για κάτι πραγματικά μοναδικό. Πολλοί θα πουν ότι δεν είναι η καλύτερη οθόνη, αφού υπάρχει και η ανάλυση στα 1440p, αλλά το FullHD είναι το καλύτερο μέγεθος για τις πεντέμισι ίντσες, αφού προσφέρει τέλεια ποιότητα εικόνας, οικονομία στην ενέργεια, ενώ δε ζεσταίνει τη συσκευή μετά από μακρά χρήση.


Στην κάμερα τώρα έχουμε Sony αισθητήρες μπρος και πίσω. Ο φακός της πίσω κάμερας είναι στα 16.0MP και διαθέτει ότι υπάρχει σε σταθεροποιητή εικόνας είτε αυτός είναι software, είτε hardware. Είναι ο ίδιος με αυτόν του Xiaomi Mi5, του Huawei Mate 8 και του Oppo R9, αλλά διαφέρει από τους κορυφαίους που φοριούνται στο HTC 10, το Samsung Galaxy S7 Edge και το Sony Xperia Z5. Πιθανότατα λοιπόν δεν είναι ο κορυφαίος αλλά είναι σίγουρα από τους καλύτερους.

Από την ποιότητα κατασκευής του δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από το αλουμίνιο, που είναι αυτή τη στιγμή ότι καλύτερο υπάρχει επίσης όσον αφορά τα smartphone, από άποψη συνδεσιμότητας διαθέτει τα πάντα στην τελευταία τους έκδοση, ενώ στο software έχουμε ίσως την καλύτερη custom ROM που κυκλοφορεί σήμερα.


Έχει αυτά που αναζητάμε

Πέρα από όλα τα παραπάνω που μπορεί να τα έχει οποιοδήποτε smartphone του εμπορίου, η OnePlus μας φέρνει και κάποια ακόμη σημαντικότερα χαρακτηριστικά τα οποία επιζητούμε, καθώς διευκολύνουν την καθημερινότητά μας. Το OnePlus 3 λοιπόν μεταξύ άλλων:

  • είναι dual-SIM σε αντίθεση με τις γνωστές ναυαρχίδες, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για πολλούς στην Ελλάδα,
  • μας δίνει μία ημέρα χρήσης με 30 λεπτά φόρτισης, ένα χαρακτηριστικό που εξελίσσεται στο πιο πολύτιμο των smartphone,
  • διαθέτει φυσικό πλήκτρο ειδοποιήσεων όπως το OnePlus X, για καλύτερη διαχείριση του πιο σημαντικού στοιχείου ενός smartphone,
  • διαθέτει night και dark mode γιατί χρησιμοποιούμε το κινητό μας και τη νύχτα και θέλουμε να το κάνουμε χωρίς να βγάζουμε τα μάτια μας.


Θα έχει αντοχή στο χρόνο

Τέλος το σημαντικότερο είναι ότι θα έχει αντοχή στο χρόνο, καθώς με αυτό τον επεξεργαστή, τη RAM και τη χωρητικότητα, ότι και να του βάλεις να κάνει τα επόμενα χρόνια, θα το κάνει με ευκολία. Για να εξασφαλίσει η OnePlus την αντοχή του, προχώρησε και σε μερικές ακόμη κινήσεις, κάποιες από τις οποίες αποτελούν τεράστια έκπληξη!

  1. Η ROM του είναι πλήρως ανοιχτού κώδικα και φιλοξενείται στο GitHub για να μπορεί οποιοσδήποτε να παίξει μαζί της, να τη βελτιώσει και να δημιουργήσει custom ROM (ήδη η CM13 μαζί με custom recovery είναι έτοιμες).
  2. Η OnePlus αποφάσισε να μην ασχοληθεί με άλλες συσκευές φέτος (τύπου OnePlus X) και έτσι δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην αναβαθμίζει το μοναδικό smartphone που έχει στην κυκλοφορία.
  3. Με απόφαση της εταιρίας κάνοντας root ΔΕ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ! Πέρα από το γεγονός ότι δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο, αυτό σημαίνει ότι θα μπορούμε να αλλάξουμε όσες ROM θέλουμε, αλλά και να το επισκευάσουμε περισσότερες φορές αν πάθει κάτι.

Ειδικά με αυτό το τελευταίο το τερμάτισε η OnePlus και μπράβο της.


Η τιμή του είναι δίκαιη

Για όλα τα smartphone τείνουμε να λέμε ότι "όλα θα εξαρτηθούν από την τιμή", αλλά αυτό δεν ισχύει ποτέ για τις ναυαρχίδες της OnePlus. Όλο αυτό το πακέτο λοιπόν κυκλοφορεί κάτω από το ψυχολογικό φράγμα των 400€, στα 399€ για να είμαστε ακριβείς και μπορούμε να το αγοράσουμε άμεσα από το επίσημο e-shop της OnePlus.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter