AdSkip: Η εφαρμογή που λέει τέλος στις διαφημίσεις του YouTube... κατά κάποιον τρόπο.


Έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια να βλέπουμε διαφημίσεις στο YouTube και κυρίως αυτές που καλύπτουν για λίγο το βίντεό μας, μέχρι να πατήσουμε "Skip" για να πάμε παρακάτω. Αμφιβάλλω αν κάποιος έχει προσέξει ποτέ το θέμα αυτών των διαφημίσεων, αλλά δυστυχώς είναι ένα αναγκαίο κακό, για να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Αν λοιπόν βαρέθηκες να πατάς "Skip", ήρθε το AdSkip και το πατάει για σένα αυτόματα!

Το AdSkip είναι μία πανέξυπνη και παράλληλα απλή ιδέα για να αποφεύγουμε τις διαφημίσεις στο YouTube. Δε χακάρει με κάποιο τρόπο την εφαρμογή, ούτε δημιουργεί καμία περίεργη VPN σύνδεση που αποκλείει τις διαφημίσεις. Απλά εντοπίζει αυτόματα το "Skip" όταν εμφανίζεται και το πατάει μόνο του. Επιπροσθέτως αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα που περιμένουμε για να περάσει η διαφήμιση, το AdSkip απενεργοποιεί αυτόματα τον ήχο της και έτσι δεν ενοχλούμαστε ούτε από αυτόν!

Καταλαβαίνω ότι δεν αποκλείει τελείως τις διαφημίσεις, αλλά σκεφτείτε ότι η δεύτερη λύση είναι να κάνουμε root, να εγκαταστήσουμε πιθανότατα το Xposed framework που όλο και κάποιο module θα έχει για αυτό σκοπό και να μην αναβαθμίσουμε ποτέ την εφαρμογή του YouTube, γιατί το module δε θα λειτουργεί πλέον. Έτσι και ο δημιουργός του βίντεο παίρνει κάτι από τη διαφήμιση και εμείς βλέπουμε ξέγνοιαστα τα βίντεό μας.


Για να το εγκαταστήσουμε θα χρειαστεί πρώτα να ενεργοποιήσουμε τις "Άγνωστες πηγές" στη συσκευή μας και στη συνέχεια να το κατεβάσουμε από το νήμα του στο XDA. Μετά την εγκατάσταση θα πρέπει να πάμε "Προσβασιμότητα" και να ενεργοποιήσουμε το "Cygery AdSkip Service", ενώ το μόνο που μένει είναι να ενεργοποιήσουμε και τις μοναδικές δύο επιλογές που έχει μέχρι στιγμής η εφαρμογή.

Αυτό ήταν! Το ξεχνάμε για πάντα ότι υπάρχει στη συσκευή μας και του λέμε νοερά ένα "ευχαριστώ" κάθε φορά που προσπερνάει τις διαφημίσεις του YouTube.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter