Samsung Galaxy S7 / S7 Edge: Χτίζει στην επιτυχία του περσινού μοντέλου με ένα εξίσου τρομερό αποτέλεσμα η Sammy


To Galaxy S7 είναι γεγονός και πραγματικά δεν ξέραμε τι να περιμένουμε από τη Samsung φέτος, μετά την ολική ανατροπή που επιχείρησε πέρυσι με το Galaxy S6 Edge. Το τέλειο για πολλούς Android smartphone είχε δύο δρόμους φέτος, με πρώτο να αλλάξει τελείως φιλοσοφία και με δεύτερο να βελτιωθεί στα σημεία και η Sammy επέλεξε πολύ σοφά τον δεύτερο.

Όταν αλλάζεις τόσο δραστικά το design της ναυαρχίδας σου, δεν μπορείς στο επόμενο μοντέλο να το αλλάξεις ξανά, κάτι που κάνει τα τελευταία χρόνια η LG, η οποία ψάχνεται ακόμη αλλά μάλλον κατέληξε με το G5. Χωρίς λοιπόν φανφάρες και εκπλήξεις, μας έφερε το καλύτερό της τηλέφωνο μέχρι σήμερα, το οποίο είναι χάρμα οφθαλμών.

Χαρακτηριστικά

  • Επεξεργαστής: Τετραπύρηνος 64-bit Qualcomm Snapdragon 820 / Οκταπύρηνος Samsung Exynos 8890
  • GPU: Adreno 530 / Mali T880
  • Μνήμη: 4GB RAM - 32GB/64GB αποθήκευση (microSD)
  • Οθόνη: Super Amoled 5.1" @ 2560 x 1440p (577ppi)
  • Κάμερα: Πίσω 12.0MP (f/1.7, OIS, dual-LED flash) - Μπροστά 5.0MP (f/1.7)
  • Συνδεσιμότητα: 4G, WiFi ac, Bluetooth 4.2, GPS (Glonass, BDS), NFC, IR, fingerprint, microUSB 2.0
  • Μπαταρία: 3.000mAh (Quick Charge 3.0)
  • Διαστάσεις: 142.4 x 69.6 x 7.9mm - 152g
  • Λειτουργικό σύστημα: Android 6.0 Marshmallow (Touchwiz)


Τα νέα Galaxy S7 έχουν όπως κάθε χρόνο δύο μοντέλα. Ένα με τον κορυφαίο επεξεργαστή της Qualcomm (SD 820) και ένα με τον κορυφαίο δικό της (Exynos 8890). Πιθανότατα το Exynos μοντέλο είναι αυτό που θα έρθει στην Ελλάδα, αλλά δεν έχει καμία σημασία καθώς η Samsung μας έχει αποδείξει ότι δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά. Έχει 4GB RAM και δύο επιλογές αποθηκευτικού χώρου με 32GB και 64GB, οι οποίες συνοδεύονται επίσης από θύρα για microSD. Εδώ όμως η Samsung όπως και η LG μας απογοήτευσε, καθώς δεν υποστηρίζει την ένωση της SD με την εσωτερική μνήμη, που υποστηρίζεται επίσημα στο Android 6.0.

Έχουμε επίσης μία Super Amoled οθόνη στα 1440p, η οποία υποστηρίζει "Always-on" δυνατότητες, πράγμα αναμενόμενο αφού ο χαρακτήρας των Amoled ήταν πάντα φιλικός προς την μπαταρία. Η οθόνη έχει μέγεθος 5.1 ιντσών και βλέπουμε ότι οι ναυαρχίδες των Κορεατών έχουν κατασταλάξει μεταξύ 5.1" και 5.3", δείχνοντας ότι σιγά σιγά σταματάνε οι υπερβολές και πηγαίνουμε περισσότερο προς την ουσία.


Στην κάμερα έχει πέσει αρκετή δουλειά από ότι φαίνεται, καθώς μετά την επιτυχία της αντίστοιχης του Galaxy S6, η Sammy αποφάσισε να βελτιώσει το φακό και όχι να αυξήσει τα Megapixel. Αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς είναι όπως λέει η Samsung οι "τρομερές φωτογραφίες ασχέτως φωτισμού και ώρας της μέρας". Αν αυτό ισχύει θα μιλάμε για πραγματική τελειότητα. Σε αυτό τον τομέα έχουμε για πρώτη φορά και εξωτερικούς φακούς, οι οποίοι θα βοηθήσουν να πάμε ένα βήμα παραπέρα τη φωτογραφία μας. Πάντως όταν η Sony τους παρουσίασε πρώτη πριν από μερικά χρόνια, δεν έγινε και το εμπορικό hit.

Στα υπόλοιπα, το design του είναι σχεδόν ίδιο, αλλά η Samsung πρόσθεσε αδιάβροχο καλούπι (IP68), το οποίο αντέχει σε 1,5 μέτρο βάθος για 30 λεπτά. Βγάζεις καμιά φωτογραφία σε πισίνες αλλά για κολύμπι δεν πας. Το S7 έχει επίσης προεγκατεστημένες τις εφαρμογές Office της Microsoft συν το Skype, σε μία εποχή που όλοι πασχίζουν να ελαφρύνουν τη ROM τους, επίσης δεν έχει θύρα USB Type-C, αλλά υποστηρίζει το Quick Charge 3.0 για φόρτιση του 83% της μπαταρίας σε 30 λεπτά.

Παρελκόμενα

Η Samsung μπαίνει επίσης στο παιχνίδι του 360 video με το Gear 360, μία κάμερα που διαθέτει δύο φακούς στα 15MP που τραβάνε βίντεο 4K. Η κάμερα είναι splash proof (IP53), δηλαδή θα την παλέψει αν πέσει λίγο νεράκι επάνω, αλλά δεν είναι για περισσότερα. Έφτιαξε για εμάς μάλιστα και ένα sample video το οποίο μπορείτε να απολαύσετε αν έχει κάποιο VR headset σαν το Cardboard.


To Galaxy S7 θα κυκλοφορήσει αρχές Μαρτίου στα 700€, το S7 Edge θα ξεκινήσει από τα 800€, ενώ το Gear 360 θα βγει στην αγορά στα 420€. Για όσους προπαραγγείλουν άμεσα το Galaxy S7, θα πάρουν δώρο και ένα Gear VR για να απολαύσουν την εμπειρία της εικονικής πραγματικότητας στο σπίτι τους.


Η άποψη του Doctor

Νομίζω ότι κανένας δεν περίμενε τρελές αλλαγές φέτος από τη Samsung, καθώς η περσινή ναυαρχίδα της ήταν όλα τα λεφτά. Παρ' όλα αυτά βλέπουμε ότι βελτιώνει όσο μπορεί ένα ούτως ή άλλως πετυχημένο τηλέφωνο, προσφέροντας και φέτος ότι καλύτερο κυκλοφορεί.

Μου άρεσε που δεν υπερέβαλλε καθόλου, αλλά δε μου άρεσε που μας έχωσε και τις εφαρμογές της Microsoft, μαζί με της Google που ούτως ή άλλως υπάρχουν στο σύστημα. Μία ένσταση έχω για την κάμερα, η οποία ενδέχεται να μην έχει λεπτομέρεια στα τοπία λόγω της μειωμένης ανάλυσης, αλλά κάτι θα κρύβουν κάτω από το μανίκι τους, δε γίνεται.

Αυτά λοιπόν, άλλη μία εξαιρετική ναυαρχίδα που αν συνοδεύονταν και από καλύτερες τιμές, θα την προτιμούσαν ακόμη περισσότεροι.

Υστερόγραφο:
Το Gear 360 στα 420€ δεν το σχολιάζω. Έλεος.

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter