Gmail 4.2. Δείτε τις νέες δυνατότητες και πως θα τις αποκτήσετε μια ώρα αρχήτερα!


Αν τα αναφερόμενα σε πρόσφατο άρθρο του Android Police είναι αληθινά (που προφανώς είναι όπως βλέπουμε στο βίντεο) ετοιμαζόμαστε για μία πολύ σημαντική αναβάθμιση στη Gmail εφαρμογή μας. Νέα χαρακτηριστικά που θα μας ενθουσιάσουν και δυνατότητες που θα διευκολύνουν την ζωή μας. Ας τα δούμε:


1) Το σημαντικότερο και το καλύτερο: Ζουμ με το χέρι στα μηνύματα, το γνωστό μας pinch-to-zoom. Ένα χαρακτηριστικό που πραγματικά έλειπε από την εφαρμογή και που όλοι οι χρήστες Android επιθυμούσαν να υπάρχει.

2) Εξίσου ωραίο και βολικό: Η δυνατότητα να σύρουμε τα μηνύματα προκειμένου να τα διαγράψουμε ή να τα αρχειοθετήσουμε, όπως κάνουμε με τη μπάρα ειδοποιήσεων.


3) Ανανεώθηκε τελείως η εμφάνιση των συνημμένων αρχείων. Κατ' αρχήν βρίσκονται πλέον κάτω από το μήνυμά (όπως θα πρεπε), αντί επάνω όπως στην τρέχουσα έκδοση. Στην δεξιά εικόνα μπορούμε να δούμε το κείμενο του μηνύματος, ενώ στην αριστερή πρέπει να προχωρήσουμε παρακάτω για να το διαβάσουμε. Επιπλέον αν τα συνημμένα μας είναι εικόνες, φαίνονται τώρα σαν μεγάλες "μικρογραφίες" και είναι πολύ πιο εύκολα ορατά.


 4) Μπορούμε μέσα από την εφαρμογή να αναφέρουμε ένα μήνυμα ως ύποπτο "μεθόδου ψαρέματος" το γνωστό μας phishing.


Αυτές είναι οι κυριότερες αλλαγές και για μας που ανυπομονούμε να τις δούμε στις συσκευές μας το Android Police μας έδωσε τη δυνατότητα (όσοι μπορούμε γιατί χρειάζεται να έχουμε έκδοση Android 4.0 τουλάχιστον).

Όπως πάντα ακολουθείτε τη διαδικασία με δική σας ευθύνη.

Κατ' αρχήν κατεβάζουμε το .apk από τη σελίδα του Android Police στο σημείο Download.

Το .apk αυτό υπογράφεται από την Google, αλλά με ένα διαφορετικό κλειδί από αυτό που έχει στο Play Store (μάλλον δοκιμαστικό κλειδί) και γι αυτό το λόγο δεν μπορούμε να το περάσουμε σαν αναβάθμιση στην έκδοση που ήδη έχουμε, αλλά πρέπει να διαθέτουμε rooted συσκευή με δυνατότητα παρέμβασης στο /system directory προκειμένου να αφαιρέσουμε το υφιστάμενο Gmail .apk.

Οπότε διαγράφουμε το Gmail από το φάκελο /system/app και από το φάκελο /data/app, βάζουμε το .apk που κατεβάσαμε στο /system/app και κάνουμε επανεκκίνηση τη συσκευή μας για να εφαρμοσθούν οι αλλαγές. 

Αν η παραπάνω μέθοδος δε λειτουργεί για εσάς, τότε μπορείτε να κάνετε το .apk push μέσω ADB. Θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για το ADB και τη χρησιμότητα του στη σειρά μας Android Basics στο σχετικό άρθρο.  

Να έχετε στο μυαλό σας πως αυτή η ανεπίσημη έκδοση ίσως έχει κάποια σφάλματα, αν και αυτοί που τη δοκίμασαν δεν αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα.

 Υ.Γ. Για τυχόν απορίες απευθυνθείτε στον doctor Chris K. γιατί όπως καταλαβαίνετε εγώ είμαι απλά ο αγγελιοφόρος!
[Android police 1,2,3]

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες