Εγκαταστήστε εύκολα μια custom recovery, σε 18 Xperia συσκευές με το RecoverX


Στο αγώνα για να αποκτήσουμε δικαιώματα υπερχρήστη στη συσκευή μας (αυτό που λέμε root), πρέπει να υπερκεράσουμε τρία πολύ συγκεκριμένα εμπόδια: το ξεκλείδωμα του bootloader, την εγκατάσταση μιας custom recovery και την εγκατάσταση του su binary. Όταν όμως δεν μπορούμε να βρούμε ένα τρόπο που να τα κάνει όλα μαζί, θα πρέπει να ψάξουμε για μεμονωμένους οι οποίοι θα πρέπει να είναι και όσο το δυνατόν ασφαλέστεροι.

Ο bootloader ξεκλειδώνει πλέον και επίσημα, ενώ ένα zip αρχείο με το su και την εφαρμογή Superuser (ή SuperSU), μπορεί να βρεθεί με μια απλή αναζήτηση στο ίντερνετ, άρα μας μένει η recovery και αυτό το ρόλο έρχεται να παίξει το RecoverX Project στις Xperia συσκευές.

Πρόκειται λοιπόν για μια εφαρμογή για Windows υπολογιστές, με την οποία μπορούμε να εγκαταστήσουμε τη recovery image της επιλογής μας σε οποιαδήποτε Xperia συσκευή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε, είναι να επιλέξουμε τη συσκευή μας και τη recovery που θέλουμε να βάλουμε και τα υπόλοιπα θα γίνουν μόνα τους. Σε πολλές συσκευές μάλιστα δεν έχει σημασία αν έχεις κλειδωμένο ή ξεκλείδωτο bootloader για να λειτουργήσει!


Οι συσκευές που υποστηρίζονται προς το παρόν είναι τα Xperia: Active, Live with Walkman, Mini / Pro, Arc / S, Neo / V, Play, Pro, Ray, X8, X10 / Mini / Pro, S, U, P και Sola (Sole) και μπορείτε να δείτε στο σχήμα, ποιες recovery εικόνες υποστηρίζουν, αλλά και αν χρειάζονται ξεκλείδωμα του bootloader.


Είναι εύκολο και απλό στη χρήση του, την εγκατάσταση την κάνει μέσω του adb server και διαθέτει ακόμα και πλήκτρο αυτόματης αναβάθμισης της εφαρμογής, για να μην ψάχνουμε την καινούρια έκδοση κάθε φορά.

Δοκιμάστε το και πείτε μας τη γνώμη σας σχετικά με τη χρησιμότητά του. Θα βρείτε στο νήμα του στο XDA.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;