Ήρθε και ο launcher του Galaxy SIII σε όλες τις συσκευές με Android ICS



Δεν υπάρχει πλέον λόγος να κυκλοφορούν οι συσκευές με προεγκατεστημένους launcher πέραν του αυθεντικού Android, καθώς όπως είδαμε τις τελευταίες μέρες, όλοι σχεδόν έγιναν port στις υπόλοιπες συσκευές.


Σήμερα έχει σειρά ο launcher του Galaxy SIII και μπορεί να εγκατασταθεί σε όλες τις συσκευές με Android 4.0 ICS. Είναι αρκετά γρήγορος ακόμα και σε συσκευή με έναν πυρήνα, ενώ θα περιμέναμε η Samsung να τον φορτώσει με διάφορα καλούδια μιας και το θηρίο SIII δεν κομπιάζει σε τίποτα. Είναι σχετικά καθαρός και μοιάζει πολύ με τον αυθεντικό όπως και όλοι όσοι είδαμε μέχρι σήμερα, με αυτόν της HTC (Sense) να είναι πλέον ο πιο αλλαγμένος.

Η εναλλαγή μεταξύ των επιφανειών είναι πάρα πολύ "λεία" με ένα όμορφο animation μετάβασης, ενώ το ίδιο συμβαίνει και όταν ανοίγουμε το συρτάρι εφαρμογών. Εκεί θα βρούμε το κλασικό μενού με τις εφαρμογές και τα widget σε ξεχωριστές κατηγορίες, ενώ στην άκρη υπάρχει και το εικονίδιο το οποίο μας εμφανίζει μόνο τις εφαρμογές που έχουμε κατεβάσει εμείς και όχι τις προεγκατεστημένες.


Αν πατήσουμε παρατεταμένα στην κεντρική οθόνη θα μας εμφανίσει το μενού για να αλλάξουμε το φόντο ενώ τα υπόλοιπα κρύβονται στο πλήκτρο των ρυθμίσεων όπου μπορούμε να επεξεργαστούμε τις επιφάνειες, να δημιουργήσουμε φακέλους και να μεταβούμε στις "Ρυθμίσεις συστήματος".

Όλα λοιπόν είναι πάρα πολύ όμορφα και γρήγορα με εξαίρεση οτι δεν υπάρχει δυνατότητα να δημιουργήσουμε φακέλους ρίχνοντας τη μία εφαρμογή επάνω στην άλλη. Διαθέτει όμως μία πρωτότυπη λειτουργία κατά την οποία αν θέλουμε να μεταφέρουμε ένα εικονίδιο από τη μία οθόνη στην άλλη, μετακινούμε τη συσκευή και όχι το δάχτυλό μας! (δε λειτούργησε όμως στο Nexus S)


Θα το βρείτε στο νήμα του στο XDA και μπορείτε να το εγκαταστήσετε αποθηκεύοντάς το στη διαδρομή "system/app" και κάνοντας επανεκκίνηση (έχουμε ξαναδείξει πώς γίνεται). Εάν η εφαρμογή κρασάρει (πράγμα που συνέβη και σε εμένα), πηγαίνετε στο φάκελο του συστήματος, επιλέξτε την και εγκαταστήστε την από το μενού που θα σας εμφανίσει. Τέλος, διαγράψτε την από το φάκελο συστήματος και κάντε επανεκκίνηση και πάλι.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter