Πρόσθεσε νέα χαρακτηριστικά και βελτίωσε τη συσκευή σου με τα καλύτερα Magisk module


Πριν την εποχή του Android είχαμε μάθει ότι το κινητό μας μπορεί να κάνει μόνο όσα γράφει ο κατασκευαστής στο κουτί του. Πλέον όμως και με τη βοήθεια του Xposed και του Magisk, έχουμε τη δυνατότητα να βελτιώσουμε τη συσκευή μας, προσθέτοντας νέα χαρακτηριστικά σε αυτή, αλλά και διορθώνοντας σφάλματα στο λειτουργικό της! Όλα αυτά γίνονται με την εγκατάσταση module, τα οποία είναι πλέον τόσα πολλά, που υπάρχει ένα για κάθε λύση και σήμερα θα δούμε τα καλύτερα.

Αν έχεις κάνει ήδη root στη συσκευή σου με το Magisk, είναι πολύ κρίμα να μη δοκιμάσεις και τα module του, τα οποία εγκαθίστανται πολύ εύκολα μέσω του Magisk Manager. Ψάξαμε και βρήκαμε τα καλύτερα ή τουλάχιστον αυτά τα οποία προσθέτουν νέα χαρακτηριστικά στη συσκευή μας, ενώ υπάρχουν και ένα σωρό που έχουν ως σκοπό τη βελτίωση της RAM, της αυτονομίας, της κάμερας και πολλών άλλων στοιχείων.

Εν συντομία το Magisk δίνει μεγαλύτερη αξία στο smartphone μας και αυξάνει τη διάρκεια ζωής του.

Σημείωση:
Πολλά από αυτά εξαρτώνται από τρύπες ασφαλείας του Android ή είναι φτιαγμένα για να λειτουργούν σε συγκεκριμένες εκδόσεις, οπότε ενδέχεται να μη δουλεύουν πλέον. Για να τα εγκαταστήσουμε στη συσκευή μας, το μόνο που χρειάζεται είναι να κατεβάσουμε το zip αρχείο τους και να το ενεργοποιήσουμε μέσω του Magisk Manager.


Βελτίωση συστήματος

Ξεκινάμε με ένα σετ από module που κάνουν τη συσκευή μας ταχύτερη και βελτιώνουν τη γενική λειτουργία του Android, κάνουν το κινητό μας γρηγορότερο και μας εξοικονομούν χώρο στη μνήμη του.

Android Runtime Optimization: Με αυτό το module μπορούμε να αλλάξουμε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του ART, που είναι υπεύθυνο για την εκκίνηση των εφαρμογών. Εγκαθιστώντας το μπορούμε να κάνουμε τις εφαρμογές μας να ανοίγουν γρηγορότερα και διαθέτει έξι ρυθμίσεις, με την πιο δημοφιλή να είναι το "everything".


Android RAM Management fix: Ομοίως με το πρώτο module, το συγκεκριμένο αλλάζει τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις της RAM. Βοηθάει στην καλύτερη διαχείρισή της και μας επιτρέπει να ανοίγουμε περισσότερες εφαρμογές, βελτιώνοντας το multitasking. Σύμφωνα με το δημιουργό του, η συσκευή μας θα πρέπει να έχει πάνω από 2GB RAM για να λειτουργεί σωστά.


App Systemizer: Αυτό το module μας δίνει τη δυνατότητα να μετατρέψουμε τις εφαρμογές που κατεβάζουμε από το Play Store, σε εφαρμογές συστήματος. Έτσι μπορούμε να εγκαταστήσουμε εφαρμογές άλλων συσκευών ή άλλων ROM που λειτουργούν μόνο αν είναι προεγκατεστημένες.


Fingerprint Scanner Booster: Σε κάποιες συσκευές ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων δεν ξεκλειδώνει στιγμιαία τη συσκευή μας. Το συγκεκριμένο module αλλάζει την προτεραιότητα στη διεργασία που χειρίζεται το συγκεκριμένο αισθητήρα, κάνοντάς τον αρκετά πιο γρήγορο. Αν έχετε τέτοιο πρόβλημα, σίγουρα θα σας βοηθήσει.



Βελτίωση μπαταρίας / αυτονομίας

Συνεχίζουμε με ένα από τα μεγαλύτερα "θέλω" όλων μας, τη μεγάλη αυτονομία. Με τα ακόλουθα module θα ξεζουμίσουμε την μπαταρία μας, κερδίζοντας περισσότερες ώρες μακριά από το φορτιστή, ενώ υπάρχει και ένα για να προσέξουμε την υγεία της!

Doze for GMS: Το Doze είναι η προεγκατεστημένη ρύθμιση του Android, η οποία "βάζει για ύπνο" τις εφαρμογές, όταν δε χρησιμοποιούμε το τηλέφωνό μας. Μία όμως έχει εξαιρεθεί από αυτό τον κανόνα και είναι από τις πιο ενεργοβόρες. Με αυτό το module λοιπόν μπορούμε να "κοιμίσουμε" και το Google Play Services, με το μειονέκτημα ότι δε θα λαμβάνουμε και τόσο συχνά τα email μας.


Greenify4Magisk: Το Greenify είναι μία εφαρμογή από την οποία η Google εμπνεύστηκε το Doze. Κάνει περίπου την ίδια δουλειά, αλλά σε αντίθεση με αυτή είναι παραμετροποιήσιμη και μας επιτρέπει να επιλέξουμε πιο επιθετικές ρυθμίσεις εξοικονόμησης μπαταρίας. Για όσους βαριούνται ή δεν καταλαβαίνουν πώς θα το εγκαταστήσουν με τον κανονικό τρόπο, μπορούν πλέον να το ενεργοποιήσουν με ένα Magisk module.


Magic Charging Switch: Είναι γνωστό ότι για την υγεία της μπαταρίας, δεν πρέπει να αφήνουμε στην πρίζα τη συσκευή μας μετά το τέλος της φόρτισης και αντίστοιχα δεν πρέπει να την αφήνουμε να φτάνει στο 0%. Με το πανέξυπνο module μπορούμε να ρυθμίσουμε σε ποιο ποσοστό θα σταματάει να φορτίζει η συσκευή μας, ακόμη και αν συνεχίσουμε να την έχουμε στην πρίζα! Μπορούμε επίσης να κάνουμε και το αντίστροφο, δηλαδή να τη ρυθμίσουμε να ξεκινήσει η φόρτιση μόνο αν φτάσει σε ένα συγκεκριμένο ποσοστό η μπαταρία!



Βελτιώσεις ήχου και εικόνας

Περνάμε σε πράγματα τα οποία βελτιώνουν την εμπειρία χρήσης μας. Από το ηχείο και το μικρόφωνο, μέχρι τις διαφημίσεις, υπάρχει ένα module να μας εξυπηρετήσει.

Dolby Atmos / ViPER4Android / AM3D Zirene: Στον ήχο πάσχουν όλες σχεδόν οι Android συσκευές, αλλά με το Magisk μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό. Στα ακόλουθα link μπορείτε να βρείτε τα τρία δημοφιλέστερα module που ενεργοποιούν το Viper4Android, το AM3D Zirene και το Dolby Atmos και βελτιώνουν κατά πολύ το μεγάφωνο της συσκευής μας. Το κάθε ένα περιλαμβάνει τις δικές του ρυθμίσεις, οπότε θα πρέπει να "παίξουμε" μαζί τους για να βρούμε τις κατάλληλες.


Σημείωση:
Για να τα χρησιμοποιήσετε και τα τρία ταυτόχρονα, θα χρειαστείτε επίσης το Audio Modification Library

Android Mic Fix: Μπορεί το κακό μεγάφωνο να μη μας ενοχλεί ιδιαίτερα, αλλά το κακό μικρόφωνο είναι κάτι που δε συγχωρείται. Αν λοιπόν όταν κάνετε κλήσεις οι συνομιλητές σας δε σας ακούν, τότε το συγκεκριμένο module μπορεί να βοηθήσει, αυξάνοντας αρκετά την ένταση του ήχου.


Unified Hosts Adblocker: Οι διαφημίσεις είναι το αναγκαίο κακό στο ίντερνετ γιατί χωρίς αυτές, όλες οι σελίδες θα ήταν συνδρομητικές. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που είναι τόσο εκνευριστικές και δε θέλεις να τις βλέπεις καθόλου. Με αυτό το module μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε περισσότερα από ένα "hosts" αρχεία, ενώ μπορούμε να φτιάξουμε και "whitelist" με τα site που θέλουμε να στηρίξουμε, αφήνοντας ελεύθερα τις διαφημίσεις τους.


iYTBP Ad-Free YouTube with Background Play: Σε συνέχεια του προβλήματος των διαφημίσεων, αυτές στο YouTube είναι πραγματικά εκνευριστικές. Με αυτό το module λοιπόν, όχι μόνο μπορούμε να τις κόψουμε, αλλά και να ακούσουμε μουσική από το YouTube στο παρασκήνιο! Πρόκειται για ένα παλιό module του οποίου η ανάπτυξη έχει σταματήσει, αλλά λειτουργεί ακόμη σε κάποιες συσκευές.


Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βελτιώσεις κάμερας

Η κάμερα ως πολύ σημαντικό στοιχείο της συσκευής δε θα μπορούσε να μην έχει τα δικά της module στο Magisk.

Camera2 API enabler: Έχουμε πει πολλές φορές φορές ότι χωρίς το Camera2 API της Google δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το εξαιρετικό Google Camera HDR+ port στη συσκευή μας. Έχουμε επίσης πει άλλες τόσες ότι ειδικά η Xiaomi το έχει απενεργοποιήσει από όλες τις συσκευές της. Με αυτό το module λοιπόν το προσθέτουμε στη συσκευή μας με ευκολία.



Γενικές διορθώσεις

Λάθη, παραλείψεις και απαγορεύσεις υπάρχουν σε πολλές συσκευές, αλλά με τα ακόλουθα module μπορούμε να τα ξεπεράσουμε.

Universal SafetyNet Fix: Στις συσκευές που είναι root μερικές εφαρμογές δε λειτουργούν, γιατί με λίγη προσπάθεια μπορούμε να ξεπεράσουμε τα μέτρα ασφαλείας τους. Αυτό είναι το λεγόμενο SafetyNet test, το οποίο μπορούμε να ξεγελάσουμε εγκαθιστώντας στο Magisk το ακόλουθο fix.
Bixby Disabler: Στις νεότερες συσκευές της Samsung θα βρούμε το πλήκτρο Bixby, το οποίο ενεργοποιεί έναν όχι και τόσο εξυπηρετικό βοηθό. Με αυτό το module μπορούμε να απενεργοποιήσουμε το Bixby ή να τον αντικαταστήσουμε με τον Google Assistant.


Magisk Module Uninstaller: Επειδή όλα μπορεί να πάνε στραβά όταν χακάρουμε τη συσκευή μας, το Magisk διαθέτει το δικό του moduel για να κάνουμε διορθώσεις. Αν λοιπόν κάποιο από τα module προκαλέσει bootloop στη συσκευή μας, μπορούμε με τη βοήθεια αυτού να το απενεργοποιήσουμε μέσω της TWRP recovery.

Άλλες προσθήκες

Κλείνουμε με κάποια χρήσιμα χαρακτηριστικά που μπορούμε να προσθέσουμε στη συσκευή μας, αν αυτή δεν τα διαθέτει.

Google Framework: Μας δίνει τη δυνατότητα να εγκαταστήσουμε εφαρμογές της Google που είναι συμβατές κυρίως με τα Pixel samrtphone, όπως τον Dialer και το Contacts.


Xposed Framework: Για τους λάτρεις του Xposed framework που δεν μπορούν να κάνουν χωρίς τα δικά του module, το συγκεκριμένο μας δίνει τη δυνατότητα να το ενεργοποιήσουμε μέσω του Magisk.


Kali Nethunter for Magisk: Για όσους ασχολούνται με την ασφάλεια δικτύων και θέλουν να τεστάρουν μέσω του Android το δικό τους, το συγκεκριμένο module εγκαθιστά στη συσκευή το Kali Nethunter, που είναι το απόλυτο εργαλείο για αυτό το σκοπό.


PlayStation Remote Play Enabler: Αν είσαι φαν του PlayStation και έχεις Android συσκευή της Sony, τότε μπορείς να κλείσεις την τηλεόραση και να παίξεις τα παιχνίδια της κονσόλας σου στο κινητό. Επειδή αυτά τα πράγματα είναι άδικα, υπάρχει το ανάλογο module για να το κάνουμε σε όλες τις συσκευές, ανεξαρτήτως κατασκευαστή.


Systemless Substratum Legacy: Τέλος αν σου αρέσει η ROM που έχεις στο κινητό σου, αλλά θέλεις να αλλάξεις τα χρώματα, τα θέματα του Substratum είναι η καλύτερη λύση. Με αυτό το module λοιπόν μπορούμε να εγκαταστήσουμε με ευκολία όποιο θέλουμε.


Χρησιμοποιείτε και άλλα χρήσιμα Magisk module; Γράψτε τα στα σχόλια παρακάτω για να κάνουμε τη λίστα μας ακόμη καλύτερη!

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter