Razer Phone | Δημιουργήθηκε ειδικά για τους gamer, ένα κοινό που δεν υπάρχει στο Android


Η Razer είναι η γνωστότερη ίσως εταιρία στο χώρο του PC gaming, καθώς όλοι οι φαν του είδους που σέβονται τον εαυτό τους, έχουν σίγουρα στην κατοχή τους ένα ποντίκι ή ένα πληκτρολόγιο της εταιρίας. H εταιρία μπαίνει πλέον και στο χώρο του Android, παρουσιάζοντάς μας το Razer Phone, ένα εξαιρετικό smartphone για τους gamer, οι οποίοι απλά δεν υπάρχουν στο Android!

Δεν πρόκειται να συναντήσετε ποτέ κανέναν που θα σας πει "είμαι gamer" και θα εννοεί ότι παίζει Candy Crush στο Android. Ο gamer έχει "κολλήσει ένσημα" στα ίντερνετ καφέ παίζοντας σε τουρνουά FIFA, PES, Battlefield, DOTA και Counter Strike και ο λόγος που δεν υπάρχουν gamer στο Android, είναι γιατί στην ουσία δεν υπάρχουν παιχνίδια, εννοώντας φυσικά ότι δεν έχουν φτάσει στο επίπεδο αποδοχής της κονσόλας και του PC.

Άσχετα όμως αν είσαι gamer ή όχι, αν θέλεις να αγοράσεις μία από τις καλύτερες Android ναυαρχίδες όσον αφορά τα χαρακτηριστικά, αυτό είναι το smartphone για σένα!

Χαρακτηριστικά

  • Επεξεργαστής: Οκταπύρηνος Qualcomm Snapdragon 835 @ 2.35GHz
  • GPU: Adreno 540
  • Μνήμη: 8GB RAM - 64GB αποθήκευση (microSD)
  • Οθόνη: IPS IGZO 5.7" @ 2560 x 1440p (515ppi)
  • Κάμερα: Πίσω διπλή 12MP + 12MP (f/1.75, Dual-LED flash) - Μπροστά 8MP
  • Συνδεσιμότητα: 4G, Wi-Fi ac, Bluetooth 4.2, GPS, NFC, Fingerprint, USB-C
  • Μπαταρία: 4.000mAh
  • Διαστάσεις: 158.5 x 77.7 x 8mm - 197gr
  • Λειτουργικό σύστημα: Android 7.1 Nougat


Το Razer Phone είναι ΤΟΥ-ΜΠΑ-ΝΟ αλλά μόνο όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του. Πέρα από τον επεξεργαστή και τη... σχεδόν άχρηστη RAM, η οθόνη του είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί σε smartphone. Διαθέτει λοιπόν ένα IGZO panel με ανάλυση 2K, το οποίο έχει ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz! Κάτι παρόμοιο είδαμε και στο φετινό iPad Pro και αυτό είναι ο μοναδικός λόγος για να το αγοράσεις. Για να το κάνουμε λιανά, σε αυτή την οθόνη όλα θα ρέουν σα νεράκι και η Razer έχει κάνει επίσης την έξυπνη κίνηση, να εξοπλίσει το τηλέφωνό της με τον Nova launcher, που είναι κατά γενική ομολογία ο πιο σταθερός και γρήγορος launcher στο Android.

Έχει επίσης μια εξαιρετική διπλή κάμερα στα 12MP με άνοιγμα κλείστρου f/1.75, η οποία προφανώς υπάρχει εκεί για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του AR gaming. Μέχρι να ανακαλυφθούν όμως μερικά σοβαρά παιχνίδια του είδους, αυτή η κάμερα σε συνδυασμό με το Google Camera HDR+, μπορεί να βγάλει για εμάς τρομερά αποτελέσματα.

Το τρίτο εξαιρετικό του χαρακτηριστικό είναι το διπλό Dolby Atmos μπροστινό ηχείο. Δε βρίσκεις εύκολα καλά ηχεία σε ένα smartphone και ειδικά αν είσαι gamer, ο καλός ήχος είναι προαπαιτούμενο. Συνδυάζοντας όλα τα παραπάνω λοιπόν θα μπορούσαμε να πούμε ότι το Razer Phone δεν είναι μόνο ένα smartphone για gamer, αλλά και για όσους θέλουν να απολαμβάνουν βίντεο, φωτογραφίες και μουσική στο κινητό τους.


Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν είναι όλα τέλεια

Πάμε τώρα στον αντίποδα, καθώς αυτό το smartphone είναι "gaming" μόνο στη θεωρία. Σύμφωνα με το GSMarena οι άνθρωποι του οποίου το έχουν στα χέρια τους και έτρεξαν όλα τα benchmark επάνω του, το Razer Phone δεν είναι καλύτερο από το Galaxy S8, που δε λανσάρεται ως "gaming". Είναι μάλιστα περίεργο το γεγονός ότι δεν πιάνει την κορυφή σε κανένα benchmark, ασχέτως αν φοράει καθαρό Android, το οποίο υποτίθεται πως είναι ελαφρύτερο από τα υπόλοιπα skin.

Δεν είναι επίσης ένα όμορφο τηλέφωνο, όπως βέβαια έχουμε συνηθίσει και από τα gaming laptop, τα οποία είναι καγκούρικα. Σε αυτό φταίνε κυρίως τα διπλά του ηχεία, τα οποία όπως είναι φυσιολογικό πρέπει να καταλάβουν έναν συγκεκριμένο χώρο. Το συγκεκριμένο βέβαια είναι περισσότερο θέμα γούστου αλλά αυτό που δεν τρώγεται είναι η έλλειψη της θύρας ακουστικών. Δε νοείται να παίζεις παιχνίδια χωρίς ακουστικά, οπότε η συγκεκριμένη θύρα είναι απαραίτητη και αυτό έπρεπε να το γνωρίζει η Razer.

Τέλος ένα ακόμη σημαντικό μειονέκτημα είναι ο χώρος αποθήκευσης με τα 64GB να είναι μάλλον λίγα για gaming. Ένα σημερινό καλό παιχνίδι καταλαμβάνει (σύμφωνα με τα όσα έχουμε δει) κατά μέσο όρο 4GB. Αν υποθέσουμε ότι στο μέλλον θα έχουμε μία έξαρση στο Android gaming, που θα δικαιολογεί την ύπαρξη της συγκεκριμένης συσκευής, το πολύ πολύ θα μπορούμε να εγκαταστήσουμε 10 παιχνίδια, αν όχι λιγότερα.


Αξίζει τελικά;

Θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη με τιμή 750 ευρώ, αλλά όταν μπορείς με τα ίδια χρήματα να αγοράσεις ένα καλύτερο smartphone όπως το Galaxy S8, δεν υπάρχει λόγος να το επιλέξεις, εκτός και αν εκτιμάς τόσο πολύ την οθόνη του. Έχουμε δει στο παρελθόν και άλλες παρόμοιες προσπάθειες όπως το Nvidia Shield, το οποίο προωθήθηκε ως "κονσόλα παιχνιδιών Android", αλλά ο περισσότερος κόσμος το αγοράζει, απλά επειδή θέλει το κορυφαίο TV-Box.

Έτσι λοιπόν το Razer Phone δεν είναι ένα "gaming smartphone", γιατί πολύ απλά δεν έχει καλύτερες επιδόσεις από τα σημερινά και επειδή δεν υπάρχουν gamer στο Android. Είναι όμως μία αξιόλογη ναυαρχίδα, η οποία σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητη.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες