Το Google TTS μιλάει πλέον ελληνικά και αυτό είναι τρομερά σημαντικό για τη χώρα μας


Το Google Text-To-Speech (TTS) ή στα ελληνικά "μετατροπή κειμένου σε φωνή" είναι μία εξαιρετικά χρήσιμη λειτουργία που βρίσκεται στα Android smartphone από την έκδοση 4.2.2 Jellybean. Μέχρι πρότινος δε μιλούσε την ελληνική γλώσσα και έτσι δεν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τις δυνατότητές του, κάτι που πλέον δεν ισχύει και ανοίγει νέους ορίζοντες για για τη λειτουργικότητα των smartphone στη χώρα μας!

Το πρώτο ερώτημα που πρέπει να απαντήσουμε είναι το εξής:

Τι είναι και τι μπορεί να κάνει το TTS;

Πρόκειται για μία εφαρμογή η οποία διαβάζει το κείμενο που βλέπουμε στην οθόνη και μας το απαγγέλλει. Δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν δυσκολία στην όραση, αλλά έχει εξελιχθεί πλέον σε βασικό παράγοντα των νέων τεχνολογιών όπως για παράδειγμα ο Google Assistant. Είναι επίσης ένα απαραίτητο συστατικό και για την πλατφόρμα του Android Auto, η οποία από ότι φαίνεται είναι προ των πυλών για πλήρη υποστήριξη και στην Ελλάδα πλέον.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πρακτικά για εμάς αυτό σημαίνει ότι ανοίγει ένας νέος ορίζοντας λειτουργιών στο κινητό μας, καθώς θα μπορούμε πλέον να φτιάξουμε κάτι σαν τον Κίτσο, να ρυθμίσουμε μέσω του Tasker να μας διαβάζει η συσκευή μας τα μηνύματα όταν οδηγάμε ή να της αναθέσουμε να μας απαγγείλει ολόκληρα βιβλία, μέσω του Google Books. Όλα τα παραπάνω και ακόμη περισσότερα, χωρίς να χρειάζεται πλέον να αγοράσουμε τρίτες εφαρμογές TTS.

Για να το ενεργοποιήσουμε θα πρέπει πρώτα να το κατεβάσουμε από το Play Store, να πάμε στις ρυθμίσεις γλώσσας της συσκευής και να επιλέξουμε την ελληνική γλώσσα στο μενού "Έξοδος μετατροπής κειμένου σε ομιλία". Στη συνέχεια αυτό που μας λείπει είναι να βρούμε όλες αυτές τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν τις λειτουργίες TTS για να τις εκμεταλλευτούμε.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες