Degauss Noir review | Αυτά είναι τα τελευταία ακουστικά που θα αγοράσεις για το smartphone σου


Τα ακουστικά είναι πλέον ένα "must have" αξεσουάρ για το smartphone μας, πρώτον γιατί μας εξυπηρετούν στις κλήσεις και δεύτερον γιατί μας δίνουν τη δυνατότητα να απολαύσουμε τη μουσική μας. Έχουμε δει και προτείνει μέχρι στιγμής τα Hybrid Pro της Xiaomi, τα οποία μας κέρδισαν κυρίως λόγω της τιμής τους. Για εμάς όμως θέλουμε το κάτι παραπάνω, τα Degauss Noir είναι η επόμενη επιλογή και μάλιστα ίσως να είναι τα τελευταία ακουστικά που θα αγοράσουμε ποτέ!

Κατασκευαστής τους είναι η σουηδική Degauss Labs, την οποία δεν είχαμε ξανακούσει μέχρι πρότινος. Όταν ήρθαμε λοιπόν σε επικοινωνία μαζί τους, κάναμε μία έρευνα για να δούμε περί τίνος πρόκειται και οι πρώτες εντυπώσεις από την εταιρία ήταν αρκετά καλές. Διαβάσαμε στην επίσημη σελίδα τους ότι κατασκευάζουν ακουστικά "ειδικά για smartphone" και εντυπωσιαστήκαμε καθώς δε γνωρίζαμε ότι υπάρχει τέτοια ειδικότητα, ενώ είδαμε ότι διαθέτουν αρκετά μοντέλα που ξεκινούν από την τιμή των 49 ευρώ. Πολύ καλά για ευρωπαϊκή εταιρία που είναι αναγκασμένη να έχει και... "ευρωπαϊκές τιμές".

Τα Noir είναι το δεύτερο καλύτερό τους ζευγάρι ακουστικών, το οποίο πωλείται στην τσιμπημένη τιμή των 99 ευρώ και αυτό είναι το μεγάλο του μειονέκτημα. Είναι άμεσα συγκρίσιμα με τα Hybrid Pro, τα οποία είναι φτιαγμένα με την ίδια ακριβώς λογική του hybrid dual driver. Αν δούμε τα χαρακτηριστικά τους μάλιστα, το μοντέλο της Xiaomi είναι καλύτερο σε κάποια σημεία, ενώ το κόστος του είναι στο ένα πέμπτο της τιμής! Είναι λογικό λοιπόν να αναρωτηθείς αν τελικά αξίζει να δώσεις παραπάνω χρήματα, αλλά έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν ότι δεν αρκούν μόνο τα καλά χαρακτηριστικά, αλλά και η σωστή εκτέλεση, κάτι που ισχύει τελικά στα Degauss Noir.


Κατασκευή & χαρακτηριστικά

  • Housing: Aluminum alloy
  • Cable material / length: TPU / Twisted pair cable / 1.25mt
  • Speaker type: Balanced armature & 10mm dynamic
  • Frequency: 5 - 24KHz
  • Frequency response: 20Hz - 20KHz
  • Sensitivity (SPL): 96dB 
  • Isolation: -42dB - 2KHz
  • Sound pressure / impedance: 96dB / 16 Ohm

Το σώμα τους είναι φτιαγμένο από αλουμίνιο, ενώ το καλώδιο που έχει μήκος 1,25 μέτρα, αποτελείται από δύο μικρότερα καλώδια που είναι πλεγμένα μεταξύ τους σε σπιράλ. Το βύσμα των 3,5 χιλιοστών είναι σε σχήμα "L", κάτι που μας προσφέρει προστασία από διπλώματα και τσακίσματα του καλωδίου. Όσον αφορά λοιπόν την κατασκευή τους, τα τρία αυτά σημεία μας δείχνουν ότι είναι ιδιαίτερα καλή και σίγουρα θα αντέξει στο χρόνο, αν φυσικά τους συμπεριφερθούμε και εμείς ανάλογα.

Μια ευχάριστη έκπληξη μας περιμένει ανοίγοντας τη συσκευασία, όπου θα βρούμε τα αξεσουάρ του για τα οποία υπάρχουν και ανταλλακτικά σε περίπτωση που χάσουμε κάποιο από αυτά! Έχουμε λοιπόν δύο κλιπ για να το πιάνουμε στην μπλούζα μας, ένα πλεκτό σακούλι για να τα μεταφέρουμε, ενώ υπάρχουν και δύο αντάπτορες, ο ένας για να βάζουμε δύο σετ ακουστικών στην ίδια συσκευή και ο άλλος για χρήση σε αεροπλάνο!


Έχουμε επίσης πέντε επιπλέον σετ με tip διαφόρων διαστάσεων για να ταιριάζουν σε όλα τα αυτιά, το εντυπωσιακό της υπόθεσης όμως είναι ότι μερικά από αυτά είναι φτιαγμένα από το αφρώδες υλικό που χρησιμοποιείται στις ωτοασπίδες! Ομολογώ ότι δεν το έχω ξαναδεί και από τη στιγμή που δοκίμασα ένα από αυτά, δεν μπορώ πλέον να φορέσω τα πλαστικά. Σε μία κάρτα θα βρούμε και δύο σετ από "δίχτυ", για να το αλλάξουμε σε περίπτωση που τραυματίσουμε το ήδη φορεμένο στα ακουστικά. Τέλος και επειδή μιλάμε για ακουστικά ειδικά φτιαγμένα για smartphone, έχουν και τη δική τους εφαρμογή στο Play Store, με την οποία μπορούμε να ρυθμίσουμε ξεχωριστές λειτουργίες στα κουμπιά του, ανά εφαρμογή.


Όλα τα παραπάνω δικαιολογούν εν μέρει τη συνολική τιμή των ακουστικών, η οποία είναι σίγουρα πιο συμφέρουσα από άλλες επιλογές που δε διαθέτουν τόσα "μπιχλιμπίδια". Η άλλη άποψη βέβαια λέει ότι τα περισσότερα είναι άχρηστα για το μέσο χρήστη και την καταλαβαίνουμε απολύτως, οπότε το βάρος της επιλογής πέφτει καθαρά στην ακουστική τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τα αυτιά του μέσου χρήστη

Τα Noir απευθύνονται στο μέσο χρήστη που αγαπάει τη μουσική και θέλει να ακούει τις playlist του με ακόμη πιο γεμάτο και καθαρό ήχο, από τα κοινά ακουστικά. Το ξεκαθαρίζουμε γιατί ο επαγγελματίας ηχολήπτης ή ο μηχανικός ήχου, δε θα μείνει ευχαριστημένος μαζί τους και το λόγο θα τον αναλύσουμε σε λίγο.

Με τα αυτιά του μέσου χρήστη λοιπόν, τα συγκεκριμένα ακουστικά είναι εμφανώς ένα κλικ καλύτερα από αυτά που έχουμε δοκιμάσει μέχρι σήμερα. Αρκεί να πω την προσωπική μου εμπειρία μαζί τους, κατά την οποία τα δοκίμασα με ένα heavy metal playlist που ακούω σχεδόν καθημερινά. Από το πρώτο κιόλας κομμάτι εξεπλάγην ευχάριστα, καθώς άκουσα ήχους που δεν είχα προσέξει ποτέ, ακόμη και σε τραγούδια που... υποτίθεται ότι τα γνωρίζω απ' έξω! Την πρώτη έκπληξη ακολούθησε η επιβεβαίωση, αφού η καλή ακουστική συνεχίστηκε και στο υπόλοιπο playlist. Δεν μπορώ να πω όμως ότι συνέβη το ίδιο όταν το γύρισα σε house μουσική. Εκεί τα αποτελέσματα ήταν σχεδόν ίδια με τα Hybrid Pro της Xiaomi, με μόνη διαφορά ότι τα Noir δεν έχαναν καθόλου σε ποιότητα, ακόμη και όταν ανέβαζα στο τέρμα την ένταση.

Είναι όντως λοιπόν ένα σετ καλά ρυθμισμένων ακουστικών, το οποίο μας προσφέρει γεμάτο και σταθερό ήχο σε όλες τις εντάσεις και αυτό νομίζω ότι έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Ειδικά αν είσαι φαν ιδιαίτερης μουσικής, όπως η metal ή η κλασσική, καλύτερα να μην τα δοκιμάσεις ποτέ γιατί μετά δε θα μπορείς χωρίς αυτά!


Η άποψη του επαγγελματία

Αποφασίσαμε όμως να το πάμε ένα βήμα παραπέρα και ρωτήσαμε τους επαγγελματίες. Ο φίλος Θοδωρής είναι παραγωγός ηλεκτρονικής μουσικής και με τη βοήθειά του εντοπίσαμε πού χωλαίνουν τα συγκεκριμένα ακουστικά. Τα τεστάραμε λοιπόν με ένα δικό του κομμάτι, το οποίο περιλαμβάνει 3D στοιχεία. Αυτό σημαίνει ότι ένας ή περισσότεροι από τους ήχους, μεταφέρονται στο "χώρο" δίνοντάς σου την εντύπωση ότι αυτό που ακούς βρίσκεται μπροστά, πίσω, αριστερά ή δεξιά σου.

Τα Noir λοιπόν, ενώ είχαν τον ίδιο γεμάτο και ποιοτικό ήχο, δεν τα κατάφεραν και πολύ καλά στο 3D, καθώς με τα κανονικά ακουστικά του Θοδωρή ο ήχος είχε μεγαλύτερη έκταση (στέρεο δηλαδή). Αυτό μας οδήγησε στο συμπέρασμα ότι η Degauss προτίμησε να ενισχύσει το "κέντρο" για να έχουμε το δυνατό μπάσο που θέλουμε στον ήχο μας, θυσιάζοντας στην ουσία λίγο από το στέρεο των υψηλών ήχων.

Αυτό φυσικά δεν εξυπηρετεί τον επαγγελματία, ο οποίος χρειάζεται ακουστικά τύπου monitor για να ακούει τους ήχους όπως ακριβώς έρχονται από την πηγή, ενώ είναι σίγουρο επίσης ότι δε θα προτιμούσε ένα in-ear μοντέλο σαν κι αυτά.



Το πόρισμα

Το πόρισμά μας είναι διφορούμενο αυτή τη φορά, καθώς δεν τεστάρουμε ένα φθηνό προϊόν, τα λάθη του οποίου συγχωρούνται λόγω χαμηλής τιμής. Εδώ θα δώσεις 100 ευρώ και θέλεις αυτό που παίρνεις να αξίζει πραγματικά τα χρήματά του.

Τα Degauss Noir λοιπόν είναι πολύ κοντά στα τέλεια in-ear ακουστικά, καθώς μας προσφέρουν εξαιρετική ποιότητα κατασκευής σε όλα τα επίπεδα, έχοντας απίθανη ακουστική χωρίς παραμορφώσεις και "γρατζουνίσματα". Πραγματικά ξεχωρίζουν σε σχέση με τα ακουστικά που έχουμε συνηθίσει και μας προσφέρουν ένα σωρό αξεσουάρ με σημαντικότερα τα tip από σφουγγάρι ωτοασπίδας. Για αυτό το λόγο νομίζω ότι θα είναι τα τελευταία ακουστικά που θα αγοράσεις ποτέ!

Δεν τα συγκρίνουμε φυσικά με over-ear ακουστικά, τα οποία έχουν έχουν τελείως διαφορετική λογική, ενώ είναι άδικο να τα συγκρίνουμε και με κινέζικα προϊόντα, λόγω διαφοράς στη φορολογία και το κόστος κατασκευής. Οι Σουηδοί της Degauss όμως, επειδή πιστεύουν πολύ ότι θα μείνουμε ευχαριστημένοι, έχουν κάνει μια μαγκιά που δείχνει ότι έχουν... "κοχόνες". Μας δίνουν λοιπόν τα λεφτά μας πίσω μετά από δοκιμή δύο εβδομάδων!

Αν λοιπόν ψάχνεις για εξαιρετικά in-ear ακουστικά και αποφάσισες να ξοδέψεις ακόμη και 100 ευρώ, τα Degauss Noir είναι ένα σετ που πρέπει να τα έχεις υπ όψιν. Θα τα βρείτε στο e-shop της Degauss, το οποίο είναι ευρωπαϊκό, οπότε δεν υπάρχουν φόβοι για τελωνεία και άλλα τέτοια δυσάρεστα.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter