Η πολυδιαφημισμένη κάμερα του Xperia XZ Premium δεν τα κατάφερε καλά στο τεστ του DxOMark


Ωραίες οι διαφημίσεις, ωραία και τα super slow motion video, αλλά τελικά η κάμερα του ιδιαίτερα ακριβού και υπερβολικού Sony Xperia XZ Premium, δεν είναι η καλύτερη σε smartphone. Αυτό μας έδειξε το μοναδικό στο είδος του τεστ του DxOMark, το οποίο τεστάρει με τον ίδιο τρόπο όλες τις συσκευές και μας βοηθάει να τα συγκρίνουμε μεταξύ τους.

Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο η Sony η οποία προμηθεύει τους πάντες με τους αισθητήρες της, να μην καταφέρνει να τους "ξεζουμίσει" για να πάρει το τέλειο αποτέλεσμα. Το κάνει η Google στο Pixel, αλλά και η Xiaomi στο Mi6 με δικούς της αισθητήρες, γιατί λοιπόν δεν μπορεί να το καταφέρει και η ίδια;

Στο τεστ του DxOMark λοιπόν το Xperia XZ Premium σκόραρε 83 πόντους και βρίσκεται πολύ πίσω από το HTC U11 και το Google Pixel που ήταν μέχρι πρότινος οι πρωτοπόροι της λίστας. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι η κάμερά του είναι χάλια, αλλά δεδομένου ότι σε αυτό το τεστ μετράει πολύ η λεπτομέρεια, η διαφορά των πόντων είναι αρκετά μεγάλη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πιο συγκεκριμένα το Xperia XZ Premium δεν τα πήγε και τόσο καλά όσον αφορά την ποιότητα της φωτογραφίας στο Zoom, αλλά και στο Bokeh (εφέ θόλωσης). Για να είμαστε δίκαιοι όμως αυτά τα δύο γίνονται πιο εύκολα με ένα σετ διπλής κάμερας. Αντίθετα τα σημεία στα οποία διέπρεψε το συγκεκριμένο smartphone είναι η ποιότητα του autofocus και η σταθεροποίηση σε φωτογραφίες και βίντεο, η οποία μας επιτρέπει να έχουμε πιο καθαρά αποτελέσματα.

Σημειώστε ότι το τεστ του DxOMark έχει αλλάξει πρόσφατα, καθώς προστέθηκαν νέα στοιχεία στη διαδικασία, οπότε έχουν αφαιρεθεί πολλά παλιότερα smartphone. Έχει επίσης αξία να δούμε σε ποια θέση θα καταλήξουν smartphone όπως το Galaxy S8το Galaxy Note 8 ή το LG V30 και αν θα ξεπεράσουν το iPhone 8 Plus της Apple.

Μπορείτε να δείτε την κατάταξη στην επίσημη σελίδα του DxOMark.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter