Mi File Explorer | Ένας εξαιρετικός διαχειριστής αρχείων για όσους τα θέλουν όλα απλά


Η έρευνα για έναν καλό και ελαφρύ διαχειριστή αρχείων στο Android συνεχίζεται, μετά την τραγική εξέλιξη του ES File Explorer τα τελευταία χρόνια. Πολλές από τις εναλλακτικές εφαρμογές είναι μεν καλές αλλά πρέπει να πληρώσεις για να τις αποκτήσεις, ενώ άλλες απλά δε διαθέτουν τις απαραίτητες υπηρεσίες για να καλύψουν τις ανάγκες σου. Η έλευση λοιπόν του Mi File Explorer στο Play Store μόνο χαμόγελα μπορεί να μας φέρει, καθώς έχει ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε.

Πρόκειται για το διαχειριστή αρχείων της MIUI που βρίσκεται στα smartphone της Xiaomi, με την κινέζικη εταιρία να τον προσφέρει πλέον μέσω του Play Store, μετά και την εφαρμογή της Αριθμομηχανής. Δεν είναι λοιπόν κάτι καινούριο, αλλά το γεγονός ότι διατίθεται σε όλους, τον κάνει πλέον μία από τις καλύτερες επιλογές στο Android.


Ο συγκεκριμένος διαχειριστής λοιπόν διαθέτει τρεις καρτέλες που κάνουν τη χρήση του πανεύκολη. Πρώτα έχουμε τα πρόσφατα στα οποία μπορούμε να βρούμε τα τελευταία αρχεία που κατεβάσαμε από το ίντερνετ ή που μας έστειλαν από κάποια εφαρμογή και σε ποιο φάκελο βρίσκονται. Έχουμε επίσης τις κατηγορίες οι οποίες μας εμφανίζουν τα αρχεία μας ανά τύπο. Σε περίπτωση για παράδειγμα που θέλουμε να διαγράψουμε μερικά βίντεο για κερδίσουμε χώρο, μπορούμε να τα βρούμε όλα μαζεμένα εκεί, χωρίς να ψάχνουμε όλους τους φακέλους ξεχωριστά. Η τρίτη καρτέλα μας εμφανίζει όλο το χώρο αποθήκευσης, στον οποίο μπορούμε να φτιάξουμε φακέλους, να σβήσουμε ή να μεταφέρουμε αρχεία και άλλα τέτοια χρήσιμα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η τελευταία αλλά εξαιρετικά χρήσιμη λειτουργία του είναι η δυνατότητα που μας δίνει να σηκώσουμε έναν FTP server από το κινητό μας, για να διαχειριζόμαστε τα αρχεία από τον υπολογιστή μας. Τρομερά χρήσιμο για Android TV-Box στα οποία δεν μπορείς εύκολα να μεταφέρεις πολλά αρχεία συνδέοντάς τα σε κάποιον υπολογιστή (δεν το έχουμε δοκιμάσει όμως ακόμη για να δούμε αν λειτουργεί). Για όσους έχουν τέλος συσκευή της Xiaomi αλλά και το Mi WiFi Router, κάθε φορά που ανοίγουν τον Mi File Explorer, θα δουν ότι συνδέεται αυτόματα σε αυτό, προσφέροντας ένα δικτυακό δίσκο για να αποθηκεύουμε ότι μας αρέσει. Το προσωπικό μας Dropbox!


Μπορεί λοιπόν να μην είναι ο πιο πλήρης αλλά έχει όλα τα βασικά για καθημερινή χρήση. Θα τον βρείτε δωρεάν στο Play Store, αλλά επειδή δεν έχει ακόμη εκδοθεί και επίσημα, μπορείτε να τον κατεβάσετε επίσης από το πάντα ασφαλές APKMirror.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter