Firmware.mobi | Το ''όλα σε ένα'' site για root, επίσημα update, boot και recovery image Android συσκευών!


Ο μεγαλύτερος ίσως υποστηρικτής της rooting σκηνής στο Android, κατάφερε και πάλι να μας εντυπωσιάσει, δημιουργώντας ένα υπέρ-site με όλα όσα χρειαζόμαστε για να χακάρουμε τη συσκευή μας. Πρόκειται για τον Chainfire, το δημιουργό του SuperSU και του CF-Auto-Root, ο οποίος ανέβασε για εμάς μία σελίδα που περιλαμβάνει τα πάντα, όσον αφορά το root και τα επίσημα image που καταλαμβάνουν τα αντίστοιχα partition στη συσκευή μας!

Αν είχες χρειαστεί κάποτε το επίσημο update της συσκευής σου για να το εγκαταστήσεις χειροκίνητα, αν θέλησες να επαναφέρεις τον επίσημο kernel (boot.img) γιατί δε λειτουργεί σωστά η συσκευή σου με τον καινούριο ή αν θέλεις να φλασάρεις ξανά την επίσημη recovery για να παίρνεις update, το Firmware.mobi είναι πλέον ο μοναδικός σου προορισμός. Ο Chainfire μάζεψε εκεί όλα τα αρχεία που είχε ποτέ στα χέρια του (και είναι πάρα πολλά), για να μην ψάχνουμε άδικα στο απέραντο ίντερνετ.


Μπαίνεις λοιπόν στο site και πληκτρολογείς το μοντέλο της συσκευής σου. Επιλέγεις στη συνέχεια το build που έχεις εγκατεστημένο και η σελίδα θα σου απαντήσει με λεπτομερείς πληροφορίες για την έκδοση, δίνοντάς σου τα επίσημα boot.img και recovery.img για να τα επαναφέρεις ή να τα έχεις σε περίπτωση ανάγκης. Δε σταματάμε όμως εκεί καθώς για κάθε έκδοση ο Chainfire μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε ένα CF-Auto-Root αρχείο, με το οποίο μπορούμε να κάνουμε root. Τέλος για όσους ψάχνουν τρόπο να βρουν το επίσημο update της συσκευής τους για να το εγκαταστήσουν χειροκίνητα, στην ίδια σελίδα υπάρχουν link για να κατεβάσουν ολόκληρη τη ROM ή απλά το OTA update!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Όπως κάθε προσπάθεια τέτοιου είδους όμως, έτσι και αυτή, δεν μπορεί να γίνει από ένα άτομο. Έτσι αν έχουμε κάποια συσκευή για την οποία δεν περιλαμβάνονται στη βάση του Chainfire το boot και το recovery image, υπάρχει ένας χώρος στον οποίο μπορούμε να τα ανεβάσουμε μόνοι μας για να τα βρουν και άλλοι μετά από εμάς. Η εξαγωγή των δύο αυτών αρχείων από τη συσκευή μας γίνεται εύκολα με την εφαρμογή Flashify. ή κάνοντας ROM dump.

Μπορείτε να το επισκεφτείτε άμεσα στη σελίδα https://desktop.firmware.mobi/

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter